https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Murski Soboti osebni avtomobil trčil v peško

29.11.2023 ob 6:50  

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj, dve poškodbi vozil na parkirišču, dve povoženji divjadi in pet tujcev pri nedovoljenem vstopu v našo državo.

V treh prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v preostalih treh pa so se tri osebe lahko telesno poškodovale. V prvi nesreči v Murski Soboti se je poškodovala voznica osebnega avtomobila, ki je bila žrtev izsiljevanja prednosti druge voznice.

V drugi nesreči je voznik osebnega avtomobila trčil v peško, ki je pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce v Murski Soboti. Tretja nesreča pa se je zgodila v Odrancih, kjer je peška v temi na neosvetljenem delu ceste in izven prehoda za pešce prečkala vozišče v trenutku, ko je pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila in trčila vanjo.


Pešci so v prometnih nesrečah pogosteje udeleženi v jesenskih in zimskih mesecih, ko vreme ni več tako prijazno, temni del dneva pa je daljši. Poskrbite, da boste v prometu vidni, nosite svetla oblačila in odsevne predmete, cesto prečkajte na označenem prehodu za pešce in hodite po pločniku oziroma ob levem robu vozišča v smeri hoje. Vozniki, vi pa v bližini prehodov za pešce vozite previdno in svojo vožnjo prilagodite vremenskim razmeram ter stanju na cestah.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlom v barako v Dolgovaških Goricah, tatvino v Murski Soboti, grožnjo v Martjancih, odstranitev ali poškodovanje uradnega pečata ali znamenja v Murski Soboti ter goljufiji v Gornji Radgoni in Murski Soboti.

Včeraj v jutranjih urah so v Petišovcih izsledili in prijeli pet tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju celotne policijske uprave Murska Sobota.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2023 ob 8:14 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Kak je pravilno prečkala cesto, či se pa moreš prlej kak prečkaš cesto prepričati ka je varno. Pešec je san krijf, ge ne stoupin na cesto dokeč se avto ne stavla ptrd prehodon.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.11.2023 ob 13:37 AAAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      kak na nedovoljen način vstopili v državo, če so takoj dobili, prenočišče, hrano in keš za potroš. Pa še zastonj so se peljali do Ljubljane.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.