https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj tokrat prodaja radgonska občina

04.12.2023 ob 6:00  

Občina Gornja Radgona je na svoji spletni strani objavila javno zbiranje ponudb za prodajo stvarnega premoženja v lasti Občine Gornja Radgona.


Občina Gornja Radgona javno zbira ponudbe za prodajo dveh nepremičnin v katastrski občini Gornja Radgona. Obe nepremičnini se prodajata kot skupna ponudba in nakup posamezne parcele ni možen. Predmet prodaje stvarnega premoženja so naslednje nepremičnine: parc. št. 585/19 184 k.o. Gornja Radgona, stavbno zemljišče v izmeri 607 m2 in parc. št. 585/20 184 k.o. Gornja Radgona, stavbno zemljišče v izmeri 309 m2. 

Izhodiščno vrednost nepremičnin predstavlja povišana ocenjena vrednost nepremičnin, določena v izvedenskem mnenju cenitve nepremičnin sodnega cenilca in izvedenca z dne 11. novembra 2023, in znaša za nepremičnino parc. št. 585/19 v neto vrednosti 13.232,60 evra in za nepremičnino parc. št. 585/20 v neto vrednosti 4.514,49 evra, kar skupaj za obe nepremičnini predstavlja izhodiščno vrednost 17.747,09 evra. K izhodiščni vrednosti nepremičnine se prišteje še 22 % davek na dodano vrednost in strošek izdelave poročila o cenitvi, ki znaša 439,20 evra.

Občina Gornja Radgona bo po podpisu kupoprodajne pogodbe izdala račun za plačilo kupnine, v katerem bo obračunan davek na dodano vrednost, ki ga mora plačati skupaj s kupnino kupec. Račun za kupnino je potrebno poravnati v roku 30 dni od njegove izdaje. Sestavni del kupoprodajne pogodbe oziroma notarskega zapisa bo tudi določilo o odkupni pravici za obdobje 5 let v korist Občine Gornja Radgona, ki po svoji naravi ponudnikom preprečuje možnost nakupa takih nepremičnin z namenom njihove kasnejše prodaje po višji oziroma tržni ceni.

Pri predmetnem javnem zbiranju ponudb kot ponudniki ne smejo sodelovati cenilec in člani komisije ter z njimi povezane osebe. Nepremičnini se prodajata po načelu »videno-kupljeno.« Merilo za izbiro najugodnejšega ponudnika je najvišja ponujena cena. V primeru da dva ali več ponudnikov za nakup ponudnikov za nakup nepremičnine ponudijo isto ceno, bo komisija s ponudniki opravila dodatna pogajanja, da se doseže za prodajalca ugodnejša ponudba. Izbrani najugodnejši ponudnik mora z Občino Gornja Radgona skleniti kupoprodajno pogodbo v roku 15 dni po prejemu sklepa o izboru najugodnejšega ponudnika. Če tak ponudnik pogodbe v 15-dnevnem roku ne bo sklenil, se bo štelo, da od nakupa odstopa in ima Občina Gornja Radgona pravico zadržati vplačano varščino. Bistvena sestavina pogodbe je rok plačila. Kupnino je potrebno poravnati v roku 30 dni od prejema računa.

Vir: GURS

Ponudnik, ki želi sodelovati v tem postopku javnega zbiranja ponudb, mora plačati varščino za resnost ponudbe v spodaj navedeni vrednosti, izpolnjevati pa mora tudi splošne pogoje iz tega javnega zbiranja ponudb ter v odprtem roku, na naslov organizatorja, na ustrezen način, kot je navedeno v tem javnem zbiranju ponudb oddati svojo ponudbo. Varščina za nakup oziroma ponudbo obeh nepremičnin znaša 1.774,71 evra. Ponudbi za nakup nepremičnine je potrebno priložiti potrdilo o plačani varščini. Varščina se nakaže najkasneje do izteka roka za zbiranje ponudb na TRR Občine Gornja Radgona. Ponudniki morajo oddati popolno ponudbo z vsemi prilogami najkasneje do vključno 8. januarja 2024. Več o javnem zbiranju ponudb si lahko preberete na občinski strani. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.