https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Gornjih Petrovcih bo višja cena oskrbe s pitno vodo

27.06.2023 ob 9:30  

V petek, 23. junija 2023, je v Stari šoli Adrijanci potekala 6. redna seja Občinskega sveta občine Gornji Petrovci. Občinski svet je med drugim sprejel, da bodo sredstva, namenjena za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva, namenili za obnovo zdravstvene postaje. Prav tako je bil sprejet elaborat o oskrbi s pitno vodo, na podlagi katerega bo cena vodarine višja za slabih 20 odstotkov.

Občinski svet Občine Gornji Petrovci je zasedal na 6. redni seji Občinskega sveta. Sejo je vodil župan občine Franc Šlihthuber. Po ugotovljeni začetni prisotnosti in sklepčnosti članov občinskega sveta ta uvodoma obravnava in sprejme dopolnjen dnevni red 6. redne seje ter zapisnik 5. redne seje Občinskega sveta Občine Gornji Petrovci. 

V nadaljevanju Občinski svet obravnava in sprejme naslednje sklepe:

Sprejeme se Elaborat o oblikovanju cene storitev gospodarske javne službe oskrba s pitno vodo v Občini Gornji Petrovci in subvencije cene uporabe javne infrastrukture – omrežnine. Kot izhaja iz Elaborata predračunska vodarina znaša 0,7259 evra/m3 in je za 18,9688 odstotka višja od obstoječe potrjene vodarine 0,6102 evra/m3. Bistvene spremembe stroškov vodarine so med drugim dvig cen storitev podizvajalcev zaradi višjih stroškov dela, materiala in pogonskih goriv, dvig neposrednih stroškov dela in dvig stroškov električne energije. Cena omrežnine se po tem elaboratu ne spreminja. Predračunska mesečna omrežnina s subvencijo za priključek DN20 znaša 10,7688 evra/priključek in je od obstoječe potrjene subv. cene 12,4256 evra/priključek nižja za 13,33 odstotka. Spremeni se cena subvencionirane omrežnine na 10,7688 evra. 

V prvi obravnavi sta bila soglasno sprejeta Statut občine Gornji Petrovci in Poslovnik Občinskega sveta občine Gornji Petrovci, sprejme se tudi Odlok o določitvi stroškov lokacijske preveritve v občini.

Sprejeta je sprememba Pravilnika o vrednotenju in sofinanciranju socialnovarstvenih programov in ostalih programov, ki jih izvajajo društva in druge organizacije in niso opredeljeni v ostalih razpisih Občine Gornji Petrovci, in sicer za izvajalce programov, ki na območju Občine Gornji Petrovci nimajo sedeža, temveč imajo člane, ki so občani Občine Gornji Petrovci, je najvišji skupni znesek sofinanciranja ne glede na doseženo število točk, lahko največ 300 evrov na leto.

Občinski svet obravnava in sprejme predlog storitev zbiranja stekla od vrat do vrat s strani podjetja Saubermacher – Komunala Murska Sobota. Ta med drugim določa, da se uvede zbiranje stekla od vrat do vrat in da se ekološki otoki v občini ne odstranijo. Z medobčinsko inšpekcijo se bo preverjalo izvajanje občinskega odloka, kdo ima organiziran odvoz odpadkov.

Občinski svet Občine Gornji Petrovci daje soglasje k Programu dela PIŠK Murska Sobota s finančnim in kadrovskim načrtom ter načrtom nabav za leto 2023 ter soglasje k letnemu poročilu Medobčinske inšpekcije in redarstva, finančnemu poročilu za leto 2022 ter finančnemu načrtu za leto 2023. 

Foto: posnetek zaslona Google maps

Obnova Zdravstvene postaje Gornji Petrovci

Občina Gornji Petrovci bo sredstva Vlade RS, ki so namenjena za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva v RS v višini 160.560,00 evrov namenila za obnovo Zdravstvene postaje in ureditev njene okolice. Župan pove, da bi tudi Občini Hodoš in Šalovci ta sredstva namenili za Zdravstveno postajo Gornji Petrovci.

V nadaljevanju občinski svet sprejme Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota in Odlok o ustanovitvi sveta ustanoviteljic javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota ter daje soglasje k Finančnemu načrtu, kadrovskemu načrtu ter programu dela OŠ Gornji Petrovci za leto 2023. 

V zaključku je župan prisotne seznanil s problematiko podpisa aneksa k pogodbi o opravljanju lokalne gasilske javne službe v Občini Gornji Petrovci. Namreč PGD Križevci in Gornji Petrovci ter predsednik Gasilske zveze Gornji Petrovci niso prišli na podpis aneksa zato v občini ni zagotovljene požarne varnosti.

Na podlagi tega bodo vsem organizacijam, ki se še niso odzvale pozivu k podpisu aneksa k pogodbi o opravljanju lokalne gasilske javne službe poslali ponovni poziv k takojšnjemu podpisu V kolikor se predsedniki ne bodo odzvali na ponovni podpis aneksa, se skliče izredna seja, na katero se povabi predsednike in poveljnike vseh prostovoljnih gasilskih društev iz Občine Gornji Petrovci, predsednika in poveljnika Gasilske zveze Občine Gornji Petrovci, člane Občinskega sveta Občine Gornji Petrovci, štab civilne zaščite Občine Gornji Petrovci in občinsko upravo ter se jih seznani s trenutno situacijo, ki se navezuje na ogrožanje požarne varnosti celotne občine ter vseh občanov, z namenom iskanja primerne organizacije za zagotavljanje požarne varnosti.

Foto. arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.