https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Z oktobrom bo cena oskrbe s pitno vodo višja

26.06.2023 ob 11:20  

V četrtek, 22. junija 2023, je v sejni sobi Občine Grad potekala 8. redna seja Občinskega sveta Občine Grad. Občinski svet je sprejel vse predlagane sklepe, med drugim tudi elaborat, s katerim se poviša cena oskrbe s pitno vodo.

Občinski svet Občine Grad je zasedal na 8. redni seji Občinskega sveta. Na seji so bili sprejeti vsi predlagani sklepi. Sejo je vodila županja Cvetka Ficko, ki je ugotovila prisotnost 10 članov in članic Občinskega sveta in posledično sklepčnost.

Občinski svet je uvodoma obravnaval in sprejel dnevni red 8. redne seje s podanimi spremembami ter obravnaval in potrdil zapisnik 7. redne seje Občinskega sveta Občine Grad. 

Višje cene oskrbe s pitno vodo

Občinski svet je obravnaval in sprejel Elaborat o oblikovanju cene storitev javne službe oskrba s pitno vodo v Občini Grad, ki ga je predstavil direktor JP Vodovod sistema B, Boštjan Zver.

Zver pove, da se je na območju Občine Grad javna služba začela izvajati leta 2017. Operativna dela na vodovodnem omrežju se izvajajo s podizvajalci, to so komunalna podjetja in režijski obrati občin ustanoviteljic. »Ker imamo enotno vodarino v vseh občinah ustanoviteljicah, se stroški in prihodki vodarine vodijo in delijo na prodano vodo v posamezni občin. Poraba vode počasi raste. Zaradi posledic inflacijskega vala smo v letošnjem letu soočeni z bistvenimi spremembami stroškov vodarine. To so dvigi cen storitev podizvajalcev zaradi višjih stroškov dela, materiala in pogonskih goriv. Predvidena je vzpostavitev centralizacije obračuna storitev in zaposlitev dveh skrbnikov za obračun storitev uporabnikov«.

Omrežnina se obračunava za vsako občino ustanoviteljico posebej. Od leta 2022 do danes se je na območju Občine Grad povečalo število priključkov iz 682 priključkov na 704 priključke. Cena se bo za gospodinjstvo pri uporabi 10 m³ zvišala za 1,266 evra in bo veljala od 1. oktobra 2023 naprej.

S sprejemom elaborata se povečuje cena vodarine iz 0,6102 evra/m3 na 0,7259 evra/m3 oz. za 18,96 odstotka, ki pa so enake za vse uporabnike na območju 12 občin sistema B. Cena omrežnine se za uporabnika ne spreminja in znaša 9,7984 evra na mesec za priključek 20 DN. Višina subvencije je 25 odstotkov, kar občino na leto stane 20.663,00 evrov. 

Občinski svet je na seji soglasno potrdil tudi prejemnike priznanj Občine Grad za leto 2023 ter soglašal s postavitvijo premičnega objekta na parceli ob Vulkaniji - postavitev premične prikolice za prodajo sladoleda.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.