https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Maraton treh src, z novimi trasami ponovno preko meja

01.12.2023 ob 9:00  

42. Maraton treh src, ki se bo že tradicionalno odvil tretjo soboto v maju – 18. maja 2024, bo z novimi trasami Radence vnovič povezal s sosednjo Avstrijo. Ljubitelji kakovostnega rekreativnega teka, kot tudi profesionalni tekači, se na maraton lahko že prijavijo prek spletne prijavnice, ki prinaša prijetno novost. Poleg ugodnejše skupinske prijave je namreč odslej mogoča družinska prijava, kar dodatno promovira vrednote maratona – sodelovanje, vključevanje in povezovanje. Vse prijave so do 10. aprila 2024 tudi cenejše.


Udeleženci 42. Maratona treh src bodo ponovno uživali v številnih že poznanih tekmovalnih disciplinah in spremljevalnih aktivnostih prireditve. Maraton prav tako že tretje leto ohranja zavezo zelenemu cilju »zero waste«, s katero je med športnimi prireditvami postal svetel zgled na področju ločenega zbiranja odpadkov. Po štirih letih pa udeležence čaka večja sprememba, saj bodo nove trase Radence ponovno povezale z avstrijsko Radgono. Tekači se bodo tako vnovič podali preko meja, pri čemer bosta polmaraton in maraton potekala po povsem novih progah, ki so bile načrtovane za izvedbo jubilejnega, 40. maratona.

 

 

 

»Pred 40. jubilejem Maratona treh src nam je načrte prekrižala epidemija COVID. Proge so bile leta 2020 že uradno izmerjene in potrjene s strani mednarodne atletske zveze in AIMS, tako da smo dobro pripravljeni. Veseli smo, da bodo spomladi naposled le oživele in tekačem ponudile čudovite razglede in pristno vzdušje – ponovno tudi onkraj meje,« je povedal Marko Pintarič, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

Prenovljen prijavni sistem z dodatnimi ugodnostmi
Maraton treh src ob svoji 42. izvedbi ponuja popolnoma prenovljen prijavni sistem. Z novostjo – družinskim paketom – nudi popust ob prijavi dveh odraslih oseb z vsaj enim otrokom. »Maraton v Radencih je dogodek za vse generacije. Zato so se odločili, da družinam ponudimo ugodnejšo prijavo, da se bodo še raje in še pogosteje odločale za športni izziv, v katerem se lahko preizkusijo vsi družinski člani,« je pojasnil Pintarič ter dodal, da se bodo v začetku leta 2024 odprle še priljubljene skupinske prijave.

 

FOTO: Arhiv organizatorja: Nova trasa: 21 km. 

Višina prijavnin ostaja ista, zanimanje tekačev se krepi
Kljub rasti stroškov in splošnim podražitvam so organizatorji sklenili, da višina prijavnin ostane ista kot v preteklem letu. Tradicija in dostopnost sta obrodili sadove, saj so se prve prijave začele stekati že oktobra, takoj po odprtju prijav, kar je organizatorje prijetno presenetilo. Do današnjega dne je prijavljenih že 215 tekačev, kar je več kot v enakem obdobju lani. »Zdi se nam pomembno, da je prireditev cenovno dostopna čim širšemu krogu ljudi. To je tudi poslanstvo Maratona treh src – športno udejstvovanje, zdrav življenjski slog in prijetno druženje približati ljudem. Na srečo nam ob strani stojijo sponzorji, zato nam podražitev, povezanih z organizacijo maratona, ni potrebno prevaliti na tekače,« je cenovno politiko obrazložil Pintarič.

* Naslovna fotografija: arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.