https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina bo s subvencijo mladim zagotavljala ugodnejše pogoje za reševanje stanovanjske problematike

25.06.2023 ob 9:00  

V torek, 20. junija 2023, je v sejni sobi v Občine Ljutomer potekala 6. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Na seji so sprejeli tudi odlog o subvencioniranju komunalnega prispevka za mlade in mlade družine na območju občine Ljutomer.

Občinski svet Občine Ljutomer je zasedal na 6. redni seji Občinskega sveta. Sejo je vodila županja mag. Olga Karba, ki je ugotovila prisotnost 19 članov in članic Občinskega sveta in posledično sklepčnost. Občinski svet je uvodoma obravnaval in sprejel dnevni red 6. redne seje ter obravnaval in potrdil zapisnik 5. redne seje Občinskega sveta Občine Ljutomer.

 

Subvencioniranje komunalnega prispevka za mlade in mlade družine

Občinski svet je na seji sprejel odlog o subvencioniranju komunalnega prispevka za mlade in mlade družine na območju občine Ljutomer.

Z možnostjo subvencioniranja komunalnega prispevka želi Občina Ljutomer mladim in mladim družinam zagotoviti boljše pogoje za gradnjo in kvalitetno bivanje v občini. Z zagotavljanjem ugodnejših pogojev za reševanje stanovanjske problematike bo občina omogočila tudi priseljevanje mladih iz drugih okoliških krajev.

Subvencije so namenjene upravičencem, ki prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje z gradnjo novega stanovanjskega objekta ali z rekonstrukcijo oziroma prizidavo stanovanjskega objekta na območju občine Ljutomer. Subvencija je enkratna denarna pomoč, s katero občina olajša mladim in mladim družinam reševanje stanovanjske problematike.

Višina subvencije za posameznega upravičenca znaša 40 odstotkov od odmerjenega komunalnega prispevka za mlade oziroma 50 odstotkov od odmerjenega komunalnega prispevka za mlade družine. Najvišji znesek subvencije znaša 3.500 evrov.

Svetniki so odločali še o tehnični posodobitvi Občinskega prostorskega načrta Občine Ljutomer. Sprejeli so tudi Obseg in organizacijo dela za predšolsko vzgojo v vrtcih v občini Ljutomer za šolsko leto 2023/2024. Sprejeti so bili sklepi o namembnosti presežkov prihodkov nad odhodki in pokrivanju presežkov odhodkov nad prihodki javnih zavodov po zaključnih računih za leto 2022 za OŠ Mala Nedelja, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Stročja vas, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, Vrtec Ljutomer, Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, Splošna knjižnica Ljutomer in Zdravstveni dom Ljutomer. Sprejet je bil sklep o podelitvi občinskih nagrad in priznanj za leto 2023.

Občinski svet Občine Ljutomer je preložil odločanje o pobudi za pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta za umestitev fotonapetostne elektrarne Cven na območju Državnega prostorskega načrta za bioplinsko napravo na Cvenu na območju v Občini Ljutomer. Z odločanjem se počaka do sprejetja področne zakonodaje.

Svetniki so v Komisijo za vrednotenje programov na področju turizma v Občini Ljutomer imenovali naslednje člane: Daša Horn Nedelja – predstavnica Odbora za gospodarstvo in turizem, Bojana Babič Škrlec – predstavnica Občinske uprave Občine Ljutomer in Marija Gaube – predstavnica turističnih društev.

Foto: izrez videa, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.