https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Pušči odprli Hišo sobivanja in znanja

04.12.2023 ob 17:00  

Na Pušči je danes potekala otvoritev Hiše sobivanja in znanja, ki predstavlja osrednji prostor za učinkovito izobraževanje mladih pripadnikov in pripadnic romske skupnosti ter izboljšanju sobivanja med krajani in krajankami Pušče.

Krajevna skupnost Pušča je v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota odprla Hišo sobivanja in znanja. S skupnimi močmi so vzpostavili inovativen prostor, namenjen spodbujanju medsebojnega kreativnega soustvarjanja mladih Romov. Različni tematski dogodki, ki bodo potekali v okviru predhodno vzpostavljene informacijske točke, bodo mladim omogočili pridobivanje novih znanj in veščin. V sami hiši je tudi prostor namenjen "Knjigobežnici", kjer bodo na voljo različne knjige in druga romska literatura.

Hiško so odprli župan Damjan Anželj, predsednik KS Pušča Dalibor Cener Horvat, romski svetnik Darko Rudaš ter direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, Klaudija Šek Škafar.

Dogodka sta se udeležila tudi pomurska poslanca Tine Novak in Dejan Süč. Odprtje so z nastopom popestrili malčki iz Vrtca Murska Sobota, enote Romano na Pušči. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: FB MOMS

    Fotogalerija