https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S podelitvijo občinskih priznanj obeležili občinski praznik Občine Dobrovnik

Kulturni dom, 13.12.2023 ob 12:00  

V torek, 12. decembra, so v Kulturnem domu v Dobrovniku slovesno obeležili 25 let Občine Dobrovnik in ob tem podelili tudi občinska priznanja. Slavnostna govornica je bila Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem.

Na slovesnosti v kulturnem domu so podelili županova priznanja in plakete Občine Dobrovnik. Dogodka so se udeležili Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, Stanko Baluh iz Urada Vlade RS za narodnosti, generalna konzulka Madžarske v Sloveniji Gertrud Kelemen, člani občinskega sveta, župani sosednjih občin ter številni drugi in domači gosti. 

Po kratkem uvodnem videu Občine Dobrovnik, sta zbrane nagovorila župan občine Marjan Kardinar in predsednica MSNS Občine Dobrovnik Edit Varga. Kardinar je izpostavil 25 let sožitja in resnično iskrenega sodelovanja, ter se zahvalil vsem za dobro delovanje občine in upa na nadaljevanje dobrega dela v občini Dobrovnik z vztrajnostjo in prav toliko volje kot do sedaj. Občina Dobrovnik med drugim stavi tudi na turizem, zato se je še posebej zahvalil generalni direktorici Dubravki Kalin. Edit Varga pa je izpostavila, da jubilej zaznamujejo skupna prizadevanja za dobrobit občanov, skupna težnja za sožitje in človeka vredno življenje vseh, ki živijo v občini. 

Dubravka Kalin je v svojem govoru poudarila, da je turizem danes ena izmed vodilnih industrij v svetu, ki ustvari okrog devet odstotkov bruto domačega proizvoda. Slovenija je deveta država v Evropi po intenzivnosti turizma kot pomembne dejavnosti. Letošnja statistika pa bo kljub poplavam, dosegla številke iz časa pred pandemijo, ko smo imeli rekorden obisk. Evropska komisija to pripisuje dejstvu, da smo zelo trajnostno in zeleno naravnana država, ki je s številnimi dejavnostmi Slovenske turistične organizacije, uspela pritegniti tudi tiste najbolj skeptične goste, ki jim je pandemija vgradila strah in nezaupanje do potovanj. V direktoratu pa ta uspeh pripisujejo tudi uspešnemu delovanju turizma na lokalnih ravneh. 

Na slovenosti so podelili priznanja župana in plakete Občine Dobrovnik

Priznanja občine so prejeli:

  • Strelsko društvo Jezero Dobrovnik,

  • Nogometni klub Dobrovnik,

  • Tomaž Zemljič za izstopajoče uspehe pri nogometu, 

  • Erik Somi za dosežke na Pomurskem galopu ter

  • gasilci PGD Dobrovnik, Strehovci in Žitkovci.

Priznanje župana so prejeli tudi najuspešnejši dijaki, Sandi Lazar iz Žitkovec ter Eva Somi in Nika Vuk iz Dobrovnika.

Plaketo Občine Dobrovnik so prejeli:

  • Zavod za okolje in turizem Dobrovnik za prispevek k razvoju turizma,

  • Marija Sekereš za delo v občinski upravi vse od ustanovitve občine in

  • Alenka Toplak za večletno udejstvovanje na področju kulture in dela z mladimi in odraslimi.

V kulturnem programu so nastopili Porabski Trio Zveze Slovencev na Madžarskem in učenci Dvojezične osnovne šole Dobrovnik, po osrednji slovesnosti pa je sledil koncert skupine Prašnati. Župan je vse zbrane povabil tudi na druženje in pogostitev po končani slovenosti. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2023 ob 12:32 gost

      edijne SWlovenec je biu župan kardinar ;-)))

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.12.2023 ob 14:53 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.12.2023 ob 13:23 gost

      Bravo Dobrovnik .tako se delajo praznovanja občine. Dobro da so bili iz sosednjih občin župani . Kajti so se vsaj kaj naučili kako so vsi v občini enaki .

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.12.2023 ob 13:39 gost

        Še dobro, da je bil Kardinar naprej pri drugih županih na proslavah, da je videl, kako se stvari sploh pripravljajo.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.12.2023 ob 16:36 gost

      Kardinal ni nikoli razočaral občanov Dobrovnik kot too počnejo vsi župani okoli Dobrovnik. Samo za svojo žlahtno in svoje občinske hlapcev se po brigajo. Ko pa denar iz državne blagajne dobijo pa poberejo denar za vse občane za kere pa en velik,,,, drek,,, naredijo. Zato bi ta dobrovniski župan moral dobiti jabolko navdiha od predsednice države. Župani Turnišča, Polane, Beltinec, pa še kak bi se našel pa,,,, bodečo nežo,,, za nesposobnost vodenja občine.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.12.2023 ob 18:53 gost

        Kardinar in Ivanušič sta tipičen prmer, zakaj je potrebno županske mandate omejiti na največ dva!

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.12.2023 ob 19:19 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Gost,ti pa si primer omejitve lajanja......

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.12.2023 ob 22:02 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.