https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Veržej prejela zlati certifikat Zlati kamen

12.12.2023 ob 9:20  

Občina Veržej je prejela prestižno priznanje zlati Certifikat ISSO Zlati kamen.

Certifikat ISSO Zlati kamen lahko pridobijo občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja, torej jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja. »Ta certifikat ni samo simbol odličnosti, temveč tudi uradno priznanje prizadevanjem za izboljšanje kakovosti življenja in poslovnega okolja v naši občini,« ob tem sporočajo iz občine.

Občina Veržej je prepoznana kot ena izmed vodilnih na področju pogojev za življenje in delo, ki jih zagotavlja občanom in podjetjem. V regiji se občina uvršča med prve tri na področjih: demografija, izobrazba, življenjski standard, socialna kohezija.

Občina Veržej na državni ravni še posebej izstopa na treh ključnih področjih: trg dela, izobrazba in socialna kohezija. V skupnem seštevku rezultatov kazalnikov Informacijskega sistema slovenskih občin - Zlati kamen Sistem ISSO je občina v zgornji tretjini med vsemi slovenskimi občinami.

Indeks ISSO je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini. Meri doseženo stopnjo razvitosti občine. Spremlja demografska gibanja, učinkovitost delovanja občine, dinamiko gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela in na področju izobrazbe, življenjski standard, stopnjo socialne kohezije in stopnjo okoljske osveščenosti v občini. Indeks se postopno razvija in vključuje vse več aspektov.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.12.2023 ob 10:19 Marija gost

      čestitke.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.12.2023 ob 15:32 gost

      Zaduženi pa do amena…😩

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.