https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gaberski Mantraši obeležili 10. obletnico

24.12.2023 ob 11:00  

V vaškem domu v Gaberju so praznovali 10 let delovanja slovenskih ljudskih pevcev in godcev - Gaberskih mantrašev.

Ob tej priložnosti je župan Občine Lendava Janez Magyar članom zasedbe predal spominsko listino, ki se podeljujejo društvom in organizacijam ob okrogli obletnici delovanja na različnih področjih ustvarjalnosti in dela.

Župan se je hkrati zahvalil članom za njihovo predanost in spomnil, da so Gaberski mantraši promotorji ljudske pesmi, ki v svojem srcu nosijo ljudsko pesem, jo promovirajo na svojih nastopih in jo vsakič znova približajo občinstvu.

Skupina Gaberski Mantraši je nastala v začetku leta 2013 pod okriljem Kulturnega društva »Zarja«. Od takrat naprej delujejo slovenski ljudski godci, ki so povabili tudi slovenske ljudske pevce. Združeni ob glasbeni spremljavi izvajajo raznolike ljudske in narodno-zabavne pesmi v slovenskem, madžarskem ter hrvaškem jeziku. Skupina, poimenovana Gaberski Mantraši, trenutno šteje 12 članov. Nastopajo tako v domačem kraju kot tudi po celotni Sloveniji. Poleg tega so že večkrat gostovali v Avstriji, na Hrvaškem in na Madžarskem. Leta 2017 so izdali svoj prvi promocijski CD.

Njihovo praznovanje so s pesmijo in plesom popestrili člani Hrvaškega kulturnega društvoa Pomurje, ljudski pevci in godci Gomilički Dégaši in pevska sekcija Kulturnega društva Rdeči zvonček Nedelica. Za konec so nekaterimi člani Gabrskih Mantrašev skupaj z gosti iz Srednje Bistrice pripravili pravo presenečenje, kratek skeč, ki je nasmejal zbrano občinstvo, so sporočili iz Občine Lendava.

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2023 ob 21:21 vodikolo gost

      ti so rejsan pravi mantrasi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.