https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Kdo bo na ministrskem stolčku nasledil Ireno Šinko?

03.01.2024 ob 8:30  

Premier Robert Golob bo po napovedih danes v DZ poslal ime kandidata za novega ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vodenje tega resorja je izbral Vojka Adamiča, ki bo na tem mestu nasledil nekdanjo ministrico Ireno Šinko.

Kandidata za vodenje kmetijskega resorja je sicer predsednik vlade izbral že pred novim letom, a naj bi s predlogom za njegovo kandidaturo še počakal, ker je bil Adamič zaradi prej dogovorjenih obveznosti zadržan v tujini. 

Adamič sicer prihaja iz vrst Gibanja Svoboda, njegovo poklicno pot pa je zaznamovalo predvsem delovanje v Slovenski vojski. Na Biotehniški fakulteti v Ljubljani je sicer študiral zoologijo, danes se ukvarja z gojenjem koz.

Ministrskega kandidata najprej čaka predstavitev pred matičnim delovnim telesom DZ. Po poslovniku DZ se mora namreč kandidat za ministra najprej tri dni in najkasneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstaviti pristojnemu delovnemu telesu DZ, nato pa ga morajo na seji potrditi še poslanci. Zaslišanje kot tudi potrditev novega ministra v DZ je torej pričakovati prihodnji teden. 

Predsednik vlade je kandidata za izpraznjeno mesto na čelu kmetijskega resorja iskal po tistem, ko je po izgubi zaupanja državnemu zboru oktobra predlagal razrešitev tedanje ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko. Goloba je zmotil predvsem njen odziv in branjenje uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin tudi po tistem, ko se je izkazalo, da so slovenski potrošniki zaužili več ton sadja z vsebnostjo pesticidov. Vodenje kmetijskega ministrstva je zatem začasno prevzel obrambni minister Marjan Šarec, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.01.2024 ob 8:53 gost

      Klošar iz Ljublljanske ulice , saj bo imel bolj pametne predloge , kot jih imajo ti nesposobni kao ministri na papirju !

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2024 ob 10:07 svoboda gost

        Kako si dovoliš, saj je vsaki tretji mađister in vsaki peti doktor, ki sigurno vedo dosti, ne vedo pa od kod so kaj prepisali !?

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2024 ob 10:25 Karel K. gost

        Te magiste in doktorje bi bilo potrebno povprašati, kje in kako so si te znanstvene naslove pridobili. Z znanjem ki ga imajo ne funkcionirajo kot magistri in doktorji znanosti, še slabše kot dodiplomci, nekateri kot srednješolci. Saj je pa vseeno, kdo bo minister, če ne bo prišlo do spremembe političnega sistema iz preteklosti v Sloveniji. Ja mnogokrat to zapišem, vendar je v tem le rešitev za nas za slovenski narod za državo slovenijo katero smo ustvarili slovenci s skupnimi močmi in s skupno željo, da se rešimo titoizma.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.01.2024 ob 10:48 Karel K. gost

      Pri teh ljudeh kateri sprejmejo ministrska mesta ni neke zavesti, da bi premislili, če sploh strokovno poznajo resor katerega bodo prevzeli. Vsakdo je počaščen, izpolnijo se mu otroške sanje, da je postal minister, predsednik vlade, države kar so v teh 32. letih priznali, Drnovšek in Pahor. To niso ljudje kateri bi ocenili sami sebe in bi se odpovedali ponudbi iz razloga nastrokovnosti ali premalo strokovnega znanja. Potem pa si okrog sebe zberejo deset ali več svetovalcev, da sploh lahko opravljajo funkcijo. Sedanja sestava je itak katastrofa, saj so dobili funkcije ljudje z ulice, kolesarji kateri so zrušili Janšo in postavili Goloba. Seveda je to prišlo nepredvidljivo, saj so bili prepričani, da bo predsednica vlade postala Fajončka.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.01.2024 ob 12:33 gost gost

      KOZE OVCE PASE NAEKRAT POZIV TI BOŠ MINISTER SVAŠTA KAMA IDEMO PREJ DOJIL KOZE ZDAJ PA KMETE PRIPRAVITE SE

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.01.2024 ob 12:35 gost

      V Logatcu v domu za migrante je ogromno kandidatov.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.01.2024 ob 13:05 gost

      Mislim ,da bi bil Bandeli super minister

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.01.2024 ob 13:26 gost gost

      VSAK DESETI DE ŽE MINISTER ONKRAJ TROJAN KA PA PREKMURJE NIŠTA SAMO SE HODIJO SLIKAT IN DOBRO JEST

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2024 ob 14:52 Karel K. gost

        vsi sposobni iz Prekmurja so zaposleni v sosenji Avstriji in drugih zahodnih državah, zato tu ni nobenega kandidata. Takšnega nesposobnega kot je bila Šinkojca pa je bolje, da Golob ne namesti. Samo da ne pride spet do potresa, ko bo Horvat in morda še kateri spet s hitrim štartom zapustil dvorano DZ. Če se bo nadaljevalo tovrstno katastrofalno vodenje države, si m oramo Prekmurci prizadevati, da Prekmurje postane dežela TRepublike Avstrije, morda priključek k Burgenlandu-Gradiščansko. Tako se zaščitimo pohlepu Orbana po Prekmurju.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.01.2024 ob 14:48 gost

      Pa tega vsega sranja sploh ne potrebujemo,kateri minister je do zdaj sploh kaj dobrega naredil za slovenskega kmeta in delavca.Nobeden zapomnite si nobeden gre se njim samo za denar,ki ga dobijo za brez delje.Vse poslati na goli otok in njih poštenosti učiti.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.01.2024 ob 15:17 gost

      Za ta resor naj bi masnolasi predlagal Vojka Adamiča !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.01.2024 ob 20:57 Kobra gost

      Kak prvo golob meče ministre iz drugih strank,drugo kandidat je bil tudi major ka se pa ta razume v kmetijstvo če častnik sv ne more upravljati doma kmetije.primer...isto kak da se jaz slim v pilotsko kabino potniškega aviona.kje je tu zdrav razum.karel vas bi pa vprašal zakaj ljudje grejo v tujino?Prekmurce prleške pa štajerce mislim.je nekje razlog.zakaj Primorci hodijo v Italijo v trgovine to sem zadjič zasledil.je to Slovenija za katero smo se borili?kapitalizem je poguba naroda to verjamete in prej ko slej boste vsi to čutili razen nekaj milijonarjev kateri bodo imeli moč nad Slovenci kater smo se borili za samostojnost.to.je to

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.