https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Župan sprejel predstavnike čebelarskih društev

07.01.2024 ob 6:00  

Občina Lendava je ob Dnevu čebelarskega turizma prejela naziv "Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2023", ki ga podeljuje Čebelarska zveza Slovenije. Ob tej priložnosti so v petek, 29. decembra 2023, v Mestni hiši pripravili svečani sprejem župana.

Na povabilo župana Občine Lendava Janeza Magyarja so se v Mestni hiši svečanega sprejema župana udeležili predstavniki Čebelarskega društva Lendava in Kapca, čebelarskih društev s Hrvaške in Madžarske in ostalih posameznikov in institucij, ki so s svojimi aktivnostmi v minulem letu prispevali k pridobitvi naziva Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2023. Povabilu sta se odzvala tudi predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč in predsednik Čebelarske zveze društev Pomurja Štefan Šemen.

Župan Občine Lendava je povabil tudi učence Dvojezične osnovne šole I Lendava, ki so bili na arhitekturnem natečaju "Vseslovenski dan habitata", ki ga je pripravil Center arhitekture Slovenije, pod mentorstvom Apollonie Požgai Zupanič najboljši v svoji kategoriji. Župan jim je za izjemen dosežek, na natečajnem predlogu so predstavili prenovo trga v Lendavi, podelil srebrnik z motivom lendavskega gradu in Györgya Zale.

Naziv čebelam najbolj prijazna občina je rezultat skupnih prizadevanj članov čebelarskih društev ter vseh posameznikov, podpornikov in institucij s posluhom za čebele in čebelarstvo, ki s predanostjo skrbijo za ohranjanje okolja in narave. Župan je izrazil hvaležnost in ponos nad doseženim nazivom in poudaril, da je priznanje rezultat naših vsakodnevnih prizadevanj za trajnostno prihodnost našega okolja. »Skupaj smo zavezani k ohranjanju čebel in narave za prihajajoče generacije. Najpomembnejše pa je skrb za prenos znanja o čebelah in čebelarjenju na otroke, " je v nagovoru izpostavil župan Občine Janez Magyar in se ob tej priložnosti zahvalil vsem članom čebelarskih društev.

Udeležence sprejema sta nagovorila tudi predsednik Čebelarskega društva Lendava Štefan Cigut, ki je izpostavil, da je Lendava prva prekmurska občina s tem nazivom in predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, ki je dejal, da je se je v Sloveniji v 17. letih, odkar podeljujejo naziv čebelam najprijaznejša občina, pomursko čebelarstvo med vsemi slovenskimi regijami, najbolj razvilo. Zahvalil se je županu Janezu Magyarju in društvom ter tudi on izpostavil delo z mladimi ter povezovanje in sodelovanje čebelarskih društev z društvi iz sosednje Madžarske in Hrvaške.

Svečan dogodek je bil priložnost za slavje in povezovanje v skupnosti, hkrati pa je okrepil zavezanost k trajnostnemu razvoju. Naziv "Čebelam najbolj prijazna občina" ostaja trajen spomin na skupinsko delo in predanost ohranjanju okolja v občini, so sporočili iz Občine Lendava. 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2024 ob 8:03 gost

      V roki bi se pa spodobilo držati kozarček medu , ne pa kozarček vinca

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2024 ob 12:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Mater si bedak,to vino so oprašile čebele,ko je trta cvetela,gorice izza.... Sicer pa ,kdo pije med,medica pa je itak za babe.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.01.2024 ob 10:15 gost

      Ta svet je obrnjen na glavo !

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.01.2024 ob 10:22 Ma gost

      Prireditev stara že več kot 10 dni . Ste zelo ažurni.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.01.2024 ob 12:36 gost

      To so prijatelji naših čebelic in njihovi skrbniki zato je vse prav kaj delajo ali kaj v rokah držijo. Zato vse čestitke in še naprej skrbno ravnanje z čebelicami.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.01.2024 ob 12:38 gost

      10 22 tele ti I se tudi zdaj komaj iz novoletnega rajanja izvlekel pa tukaj že začneš bedarije pisati.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.01.2024 ob 17:28 gost gost

      Zkoj treba zvati hrčeke pa vogre? Oni nas zovejo na prireditve? Ej Lendava, kam ploveš, škoda .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.01.2024 ob 18:48 dodi gost

      nazdravje z kozarčkom vinca , kdo pa še je med je za otroke,,,,,

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.