https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Za investicije v varstvo okolja namenjenih več sredstev

15.01.2024 ob 6:00  

Vrednosti investicij in tekočih izdatkov za varstvo okolja se je leta 2022 v primerjavi z letom prej povečala. Investicijska sredstva za varstvo okolja so bila višja za 16,5 odstotka, tekoči izdatki pa za 5,6 odstotka.

Največ sredstev namenjenih upravljanju odpadnih voda in ravnanju z odpadki

Za investicije v varstvo okolja je bilo namenjenih 409 milijonov evrov ali 16,5 odstotkov več kot v 2021. Največji delež so obsegala vlaganja v upravljanje odpadnih voda, in sicer 142 milijonov evrov.

Tekoči izdatki za varstvo okolja so bili za 5,6 odstotka večji kot leto prej; znašali so 831 milijonov evrov. Največ, skoraj 389 milijonov evrov, jih je bilo namenjenih ravnanju z odpadki.

Industrija vložila več v varstvo okolja med proizvodnim procesom

V industriji so za varstvo okolja med proizvodnim procesom namenili 59,8 odstotka, za varstvo okolja ob koncu proizvodnega procesa pa 40,2 odstotka investicij.

V strukturi vrednosti investicij v varstvo okolja je bila na prvem mestu osrednjeslovenska statistična regija (54,3 odstotka), sledili sta savinjska (7,4 odstotka) in podravska regija (6,9 odstotka).

Tudi pri deležu vrednosti tekočih izdatkov za varstvo okolja je bil vrstni red enak. Največ, in sicer 32,5 odstotka, je prispevala osrednjeslovenska statistična regija, sledili sta savinjska in podravska regija, je sporočil statistični urad.

Investicije in tekoči izdatki za varstvo okolja, Slovenija 

Vir: SURS

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.