https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Delovanje soboške bolnišnice v času stavke

15.01.2024 ob 12:25  

Delo v Splošni bolnišnici Murska Sobota bo od danes, 15. januarja 2024, do preklica stavke, potekalo v skladu z zakonsko določenimi pravili za delo v času stavke.

Pacienti, ki v napovedanem terminu zdravstvene storitve zaradi stavke ne bodo mogli opraviti, bodo o tem osebno obveščeni. Vsi ostali pacienti, ki imajo v času stavke termin za obravnavo v bolnišnici in jih bolnišnično osebje ne bo kontaktiralo, bodo obravnavani. V primeru, da obravnava ne sodi med zakonsko obvezne, bodo po triažnem pregledu v ambulanti dobili informacijo o novem terminu obravnave.

Organizacija dela bo prilagojena stavkovnim zahtevam Sindikata FIDES, zato bo v času stavke prihajalo do časovnih zamikov v obravnavi pacientov, so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Vodstvo bolnišnice se pacientom za nevšečnosti vnaprej opravičuje in jih prosi za strpnost in razumevanje. 

Zagotovljeno bo izvajanje tistih zdravstvenih storitev, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali v smrt, zlasti pa:

  • Zdravljenje vročinski stanj in infekcij,
  • zdravljenje poškodb in zastrupitev,
  • zdravljenje kroničnih bolezni, če bi njihova opustitev neposredno povzročila poslabšanje zdravstvenega stanja, invalidnost, druge trajne okvare zdravja ali smrt,
  • druge storitve nujne zdravniške pomoči,
  • opravljanje triažnih pregledov,
  • predpisovanje zdravil in pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih točk.

Poleg tega bodo zagotovljene tudi vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter bolnike, starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom, zdravljenje onkoloških bolnikov ter ukrepi za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni, so še sporočili iz bolnišnice.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.01.2024 ob 16:23 gost

      Zdravniki ne štrajkajo. To kar oni zdaj počnejo in kako se obnašajo njihovi zagovorniki pred mikrofoni. Je za normalnega Slovenca,,,,,, izsiljevanje za večje plače,,, pa čisto nič drugega. Že 3 krat so dobili večje plače v prejšnji Janševi vladi na isti način izsiljevanja.

      32 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.01.2024 ob 23:38 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2024 ob 8:15 Jane Smith7 gost

        :* Sem Jane Smith in stara sem 23 let. Sem ambiciozna manekenka, stara vsaj 18 let. Uživam v fotografiranju na soncu. Prosim, ocenite moje fotografije s to povezavo. .................................................................Kopiraj sem ➤ https://da.gd/otherhs246

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.01.2024 ob 16:27 gost

      Vse skupine kre zdaj štrajkajo in kere še bodo štrajkale so čisti hinavci. Čisto nič jih ne zanima če negdo nima strehe nad glavo če negdo nima kaj v krožnik dati. Samo za svoje debilne,,,,, guzice,,, ji je briga. Manj delajo več bi rad dobili zdravniki, sodniki, tožilci, učitelji itd.

      33 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.01.2024 ob 16:28 gost

      Z eno besedo,,,, sram,,, jih je lahko.

      32 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.01.2024 ob 18:08 gost

      Zdravniki stavkajo v javnem zdravstvu dopoldne. Popoldne pa vsi grejo k sasebniku delat. Ponoči pa dežurat v javno zdravstvo oziroma tja spat. Kajti ko delaš dve izmeni tudi spti moraš. Enostavno sa samo dvoživke in nič drugega.

      30 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.01.2024 ob 18:38 gost

      Tudi tij boš prišel po njihove storitve in te bi te trbelo redno zbrcati v tvojo čefursko rit.

      13 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.01.2024 ob 21:32 Gajdar gost

      Tudi pri tej stavki se vidi, da je državno zdravstvo zgrešeno, nažira ga korupcija, direktorji so politično nastavljeni, milijoni EUR dnevno poniknejo, na drugi strani pa imamo učinkovito zasebno (koncesionarno ) zdravstvo. Sam sem bil na MRN v zasebni ambulanti na Ptuju. Na vrsti sem bil po 5 minutah čakanja. Po slikanju sem počakal 10 minut in dobil sem CD, v naslednjih 3 dneh pa pismeni izvid po pošti. Vprašal sem zakaj so tako ažurni. Povedali so mi, da izredno skrbijo, če kdo odpove termin (na primer zboli) takoj po e-mailu, ali SMS ali po telefonu pokličejo naslednjega v sezamu, da ni izpada. Aparat je izkoriščen dnevno najmanj 18 ur, da se potem čimprej amortizira, da lahko naročijo sodobnejšega, da so konkurenčni. In zakaj bi omejevali delo zasebnih ordinacij. Sam zdravstveni poseg naj zavarovalnica ovrednoti in plača in ni važno, če sem jaz operiran pri zasebniku ali v državnem zdravstvu. Kvaliteta usluge pa se hitro izve, tako da tistega ki dobro dela ni kaj za skrbeti za paciente in plače. Vse je urejeno. V državnem zdravstvu pa je en sam nered slab zdravnik je enako plačan kot dober. Ti kolesarji Jenul in Keber pa se gredo komunistične agitacije, kar vlada posluša in sprejema, posebej Levica potem pa ljudem prodajajo pravljico o javnem zdravstvu. In nenazadnje, dr. Keber je bil zdravstveni minister in se je še kako izkazal s svojo nesposobnostjo.

      25 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.01.2024 ob 10:11 gost

        Odličen komentar, lahko potrdim to, kar si napisal, tudi sam sem bil na MRN na Ptuju v zasebni ambulanti, hitro opravil, hitro dobil po pošti izvid in ct, pa prijazno osebje, za razliko od soboških rentgenologov.

        13 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.01.2024 ob 21:48 Rožica gost

      Danes sem bila,kot spremljevalka s starejšo osebo na pregledu na očesnem oddelku in to kar sem nalastne oči videla in ušesa slišala je nesprejemljivo kako se obnašajo nekateri zdravniki. Povzdigujejo glas in po mojem si tak zdravnik ne zasluži niti centa večje plače kot jo že ima. Ta denar, bi naj raje dodelili medicinskim sestram in drugim zaposlenim

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.01.2024 ob 8:39 gost

      Takoj popolnoma UKINITI JAVNO ZDRAVSTVO pokazalo se je kot vreča brez dna, kontrole nad javnim zdravstvom NI, zdravniki v javnem zdravstvu ne delajo efektivno 4 ure na dan po plačah pa so najvišje med javnimi uslužbenci. Za paciente ja važno, da čim prej na vrsto pride pa če je to zdravstvo javno ali zasebno. Do sedaj se je pokazalo, da zasebno zdravstvo dela brez problema, nobeden ne štrajka, ni čakalnih vrst. Jenula in Kebra in podobne bi bilo potrebno že davno zapreti, ker rušita ustavno ureditev Slovenije

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.01.2024 ob 18:31 Jaz gost

      In zdaj so levica Keber, Kučan, Mesec, Golob, ...... in vsi, ki pač niso vaši, krivi, da dohtarji štrajkajo. Žal nimajo noben mere več. A res pozabljate kakšne plače, pokojnine ima večina prebivalstva. Obnašate kod da so vse težave šele od junija 2023 naprej.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.