https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina nagrajuje uspešne študente

30.01.2024 ob 6:05  

Občina Črenšovci je objavila javni razpis za dodelitev stimulacije študentom njihove občine v šolskem letu 2023/2024.

Stimulacija za vpis v višji letnik

Do stimulacije so upravičeni redni in izredni študentje, ki so državljani Republike Slovenije in imajo stalno prebivališče na območju občine Črenšovci ter so se v šolskem letu 2023/24 vpisali v višji letnik višješolskega strokovnega programa, visokošolskega strokovnega programa 1. bolonjske stopnja (VS), visokošolskega univerzitetnega programa 1. bolonjske stopnje (UN), magistrskega študijskega programa 2. bolonjske stopnje ali enovitega magistrskega študijskega programa.

Višina stimulacije za vpis v višji letnik v šolskem letu 2023/2024 znaša (v neto znesku) za:

  • višješolski strokovni program: 133 evrov.
  • visokošolski strokovni programi 1. bolonjska stopnja (VS) in visokošolski univerzitetni program 1. bolonjske stopnje (ON): 150 evrov.
  • magistrski študijski program 2. bolonjske stopnje in enoviti magistrski študijski program: 169 evrov.

Študentje se prijavijo na predloženem obrazcu, potrdilom o vpisu v višji letnik in drugimi dokazili na zahtevo občine.

Stimulacija za diplomo, magisterij znanosti ali doktorat znanosti

Do stimulacije ob diplomi, magisteriju znanosti in doktoratu znanost so upravičeni občani, ki so v preteklem koledarskem letu (2023) diplomirali, magistrirali ali doktorirali in na sedež občine predložijo ustrezno dokazilo oz. v primeru kandidiranja za povečano stimulacijo predložijo diplomsko nalogo.

Stimulacija ob diplomi študijskega programa je enaka petkratni vrednosti zneska ob vpisu v višji letnik glede na stopnjo študija. Stimulacija ob magisteriju znanosti je enaka osemkratni vrednosti zneska za najvišjo stopnjo študija. Stimulacija ob doktoratu znanosti je enaka dvajsetkratni vrednosti zneska za najvišjo stopnjo študija.

Tematike, vezane na področje občine, dodatno nagrajene

Občanom, ki v diplomski nalogi, magisteriju znanosti ali doktoratu znanosti obravnavajo tematiko vezano na področje občine in se o tematiki predhodno dogovorijo z županjo občine, se stimulacija lahko poveča za 50 odstotkov. V tem primeru se en izvod diplomske, magistrske ali doktorske naloge izroči v arhiv Občine Črenšovci.

Prijavo na razpis za stimulacijo je potrebno dostaviti na sedež občine ali poslati na njihov naslov do 29. februarja 2024.

Prijavnico na razpis najdete tukaj.

Foto: Pixabay, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.