https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Postanite prostofer in pomagajte starejšim

27.01.2024 ob 6:05  

Projekt prostofer, ki starejšim omogoča brezplačne prevoze, se v Občini Gornja Radgona izvaja že tri leta. Občina prijazno poziva, da se kot prostovoljni šoferji vključite v to obliko prostovoljstva in medgeneracijske pomoči starejšim občanom.

Trenutno prevoze v radgonski občini prostovoljno izvaja pet prostoferjev, vsi so starejši občani, ki tako svoji generaciji v svojem prostem času zelo veliko pomagajo. V letu 2023 je bilo namreč opravljenih kar 77 tovrstnih prevozov. Občina ob tem prijazno poziva, predvsem mlajše generacije občanov, da se kot prostovoljni šoferji vključijo v to obliko prostovoljstva in medgeneracijske pomoči starejšim občanom.

Prostoferstvo je oblika prostovoljstva, ki nudi pomoči in podporo tistim, ki so je najbolj potrebni, prinaša pa tudi veliko osebnega zadovoljstva in ustvarja nepozabne trenutke v času, ki bi ga prostovoljec porabil za manj pomembne stvari ali opravila. Uporabniki Prostoferja so lahko vsi starejši občani, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke ter slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer tako starostnikom omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov in podobno.

Za izvajanje projekta Občina Gornja Radgona zagotavlja sredstva za najem klicnega centra, osebno vozilo z vsemi zavarovalnimi in amortizacijskimi sredstvi. V letu 2024 načrtujejo nabavo novejšega vozila za izvajanje projekta.

Uporabniki, ki izpolnjujejo pogoje in ki potrebujejo prevoz, lahko pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 10 10 – klicni center za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8. uro in 18. uro, rezervacijo prevoza je potrebno najaviti vsaj tri dni pred izvedbo storitve/prevoza.

Ves čas pa še vedno vabijo dodatne prostovoljce, predvsem mlajše generacije, da se kot prostovoljni šoferji pridružite veliki prostoferski družini.

Foto: Pixabay, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.01.2024 ob 10:27 V. gost

      Ja županja Mauko Tuš pomagaj tudi takšnim občanom , ki živijo v strnjeni ulici saj si v njej naredila JAVNA PARKIRIŠČA , 30.10.2023 potem pa ko se ti občan pritoži pa 25.1.2024 skličeš sestanek in iz nas narediš bedake . Stanislav Rojko nas je 8 let mučil s tem parkiranjem , njegovo pot nadaljuješ v isti obliki . Ne zavedaš se , da v tej ulici živimo od starosti 58 let pa tja do 81 let . Veš ta projekt si izvedla v smislu --- mačka najprj zvežeš v žakelj potem pa ga kličeš ven ( isti primer pri nas ) Tebi je v tem primeru bil najvažnejši posamesnik gostilničar Šmid , saj si prav za njega izvedla ta javna parkirišča . Citiram tvoj zapisani stavek županja . (S ciljem izboljšati kvaliteto bivanja občana v občini in imeti več posluha) Ne tvoj cilj je , da se pohvališ s temi parkirišči , na stanje ki se pa dogaja pa ignoriraš . Dostava za ta gostinski lokal se vrši na naših dovozih do stanovanjske hiše , dostava se vrši na samem vozišču , tebi pa kot stanovalcu onemogoča izvoz in dostop . Ne oziraš se ne na slike , ne oziraš se ne na opozarjenje . Dogaja se vsaki dan 5 -6 dni v tednu . Je nečloveško , pristransko . Ker se to ne dogaja v vašem okolju . ker se to ne dogaja pred tvojim vhodom pa si odreagirala kot si . Pri meni si izgubila vso zaupanje , spoštovanje in svoje delo opravljaj kot se zagre .

      31 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.01.2024 ob 10:37 gost

      V mandatu Stanislava Rojka se

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.01.2024 ob 11:15 gost

      Takšne je potrebno blatiti , ki ne delajo prav , pravilno V

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.01.2024 ob 11:18 kelko gost

      plača?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.01.2024 ob 12:01 ajajaj gost

      Ta Mauko Tuš deluje tako kot Stojedin Duh , najprj kupiš računalnike stojijo v skladišču , potem pa še moraš sprejeti zakon !!!!!!!!! 2 babi šest pet

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.01.2024 ob 14:48 gost

      kokoš

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.01.2024 ob 5:44 Ne pomagaj gost

      Delo na crno ni dovoljeno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.01.2024 ob 7:55 radgončan gost

      V babo daj na tv, udari kontra -milo za drago !!!!!!!!!!10:27

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.01.2024 ob 5:16 Postani agent gost

      https://youtu.be/GHmASuUIbFk https://youtu.be/Trj56cgdK9g https://www.youtube.com/live/hWe7HVxTqmU https://youtu.be/9_O_Jacy3PI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.