https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina prodaja več nepremičnin

25.01.2024 ob 6:00  

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici zbira javne ponudbe za prodajo nepremičnin na Ivanuševem bregu.

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici namerava prodati šest nepremičnin, in sicer parcele št. 637/2, 637/5, 637/6, 637/7, 637/8 in 637/11, vse v katastrski občini Jamna, ki predstavljajo območje stavbnih zemljišč. Skupna površina zemljišč znaša 4.745 kvadratnih metrov in se prodajajo za izhodiščno ceno 55.956,25 evra oziroma 11,75 evra za kvadratni meter. 

Vir: Gurs

Kupec je poleg ponujene kupnine dolžan plačati tudi stroške cenitve v višini 315,83 evra, davščine oziroma davek na promet z nepremičninami, notarske stroške ter stroške vknjižbe lastninske pravice v zemljiško knjigo, ki jih izhodiščna cena ne vsebuje.

Dostop do nepremičnin je urejen direktno iz javne ceste ter je pravno in fizično urejen. Vsa predmetna zemljišča so opredeljena kot osrednja območja centralnih dejavnosti in zemljišča za stanovanjsko rabo. Območje je nepozidano, nepravilne oblike, ne leži na ravnini, ampak v naklonu.

Občina je za navedene nepremičnine že pridobila gradbeno dovoljenje, z veljavnostjo do 26. julij 2023, na podlagi projektne dokumentacije in v skladu s katero meri cesta 82,84 m, območje pa se opremlja z novo fekalno in meteorno kanalizacijo, elektro omrežjem ter vodovodom. Kupec prejme ob nakupu predmetnih nepremičnin vso navedeno dokumentacijo, ki pa ni zavezujoča v smislu izvedbe. Kupec prosto izbira o pristopu in izvedbi dostopne ceste in komunalne opremljenosti nepremičnin in lahko izdela novo projektno dokumentacijo.

Nepremičnine se prodajajo kot celota in bodo prodane ponudniku, ki bo ponudil najvišjo ceno. Varščina znaša 10 odstotkov izhodišče cene, to je 5.595,63 evra. Rok za vplačilo varščine je najkasneje do 18. marca 2024 do 24. ure. Postopek javnega zbiranja ponudb bo izvedla tri članska komisija. Ponudba bo štela za pravočasno, če bo prispela na naslov Občine najkasneje do 22. marca 2024 do 12. ure.

Podrobnejše informacije o prodaji so na voljo tukaj.

Foto: Posnetek zaslona, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.01.2024 ob 6:43 gost

      Prodajo nepremičnine bi po zakonu moral plačati prodajalec. Razen če je dogovor v obratno smer . Ker pa je to vse požrešno tudi za cent pa prevalijo na kupca . Skubi , skubi samo , da več pade v naše denarnice .

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2024 ob 22:59 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.01.2024 ob 6:58 gost

      Občine so več samo zato da prodajajo kar se v občini da prodati. Samo da imajo za velik dobiček za sebe pa njihove ponižne hlace svetnike.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.01.2024 ob 7:07 gost

      Barabarsko je postalo vse po vrsti .Laži , kradi pa boš bolje živel je današnji MOTO TE SKORUMPIRANE DRŽAVE .

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2024 ob 8:22 Boris gost

        Manj zapravljaja za svoj žep pa ne bo potrebe po prodajah, oziroma gradite za tiste , ki se stiskajo 5-6 člansko družino po stanovanjih in omogočite mladim , da bodo lahko živeli samostojno življenje z minimalno najemnino .

        14 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.01.2024 ob 10:30 gost

      E Boris. To so pobožne želje občanov vseh občin. So pa občinski šerif bolj usmerjeni na soje interese. Za soje žepe za svoje vampe debela svoje prijatelje zveste občinske svetnike lapce.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.