https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Županja sprejela inženirko leta

24.01.2024 ob 11:40  

Danes je potekal sprejem inženirke leta 2023 Ljupke Vrteve, občanke Občine Odranci, ki je ta naziv prejela na svečani razglasitvi dne 16. januarja 2024.

Sprejela jo je županja Barbara Ferenčak, ob prisotnosti nekaterih članov Občinskega sveta. Ob tem posebnem dosežku so ji izrekli čestitke in ji v spomin podarili »ODRANSKI PEJNEZ«.

Izbor inženirke leta poteka že šesto leto in tako je med letošnjimi nominirankami komisija te sposobnosti najbolj prepoznala v Ljupki Vrtevi, magistrici inženirki strojništva ter razvojni inženirki za področje ogrevanja, prezračevanja in hlajenja stavb ter vodji projekta sončne elektrarne v družbi Petrol.

Njeno osrednje sporočilo mladim je kratko, preprosto, a opogumljajoče: »Vsaka zmore vse. Vsaka ima krila, samo poleteti mora«.

Ob tej priložnosti ji je županja namenila naslednje besede: »Še naprej nosi naziv in širi pozitivno mnenje o inženirkah, naravoslovju in znanosti«. Ljupki je občinska ekipa z županjo zaželela še mnogo poslovnih uspehov v nadaljnji karieri.

Foto: FB Občina Odranci

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.