https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurski občini zbirajo predloge za poimenovanje nove ulice

28.01.2024 ob 10:00  

Občina Gornja Radgona objavlja javni poziv za zbiranje predlogov o imenu nove ulice v naselju pri pokopališču. Izmed vseh prispelih predlogov bo komisijsko izbran en predlog, ime nove ulice pa bo dokončno določil občinski svet s sprejemom ustreznega predloga odloka.


Ime ulice se lahko določi po zemljepisnem imenu, imenu dogodka ali datumu, povezanem z zgodovino, ali po osebi, ki je bistveno prispevala k razvoju naselja ali je pomembna v širšem družbenem okolju ali po kulturnem izročilu. 

Ime ulice se lahko določi po umrli osebi v skladu s predpisom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Poleg imena lahko ime ulice vsebuje tudi oznako ulica, pot, cesta, trg, ploščad, naselje in podobno. V istem naselju ne smeta biti dve ulici z istim imenom niti ne smeta biti dve ulici z istim delom imena in različno oznako. Ime ulice mora biti v slovenskem jeziku.

Predlog za poimenovanje lahko oddajo županja, člani Občinskega sveta Gornja Radgona, člani Sveta Krajevne skupnosti Gornja Radgona, fizične osebe, ki imajo prijavljeno stalno prebivališče na območju Krajevne skupnosti Gornja Radgona in pravne osebe, ki imajo sedež v Občini Gornja Radgona. Predloge lahko oddate po elektronski (obcina@gor-radgona.si) ali navadni pošti (Občina Gornja Radgona, Partizanska cesta 13, 9250 Gornja Radgona, s pripisom »Predlog za poimenovanje ulice«) do vključno 16. februarja 2024. Vsak predlog mora biti oddan na svojem obrazcu.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2024 ob 13:03 gost

      Imenovale bi se lahko po jaki racmanu, spidi Gonzales, ptica trkačica, miki miška, telebajski. Pujsa pepa, palček smuk, baltazar, popaj.itd.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.01.2024 ob 16:47 gost

      Po Krambergerju se poimenuje katera ulica ? Nisem Radgončan in ne vem .

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.01.2024 ob 17:11 gost

      Ulica pri mrtvih

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.01.2024 ob 18:11 Jakec gost

      Pripororočam ,da se povežejo z Radenskim županom on jim bo brezplačno odstopil z velikim veseljem večinoma Radenčanov Titovo cesto,tako bodo vsi ljubitelji te ceste imeli še vedno možnost ,da se hodijo sprehajati po njej v Radgoni, Radenčani pa bodo lepo mirno in v slogi živeli naprej

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.