https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kaj je nova ministrica obljubila kmetom?

07.02.2024 ob 6:00  

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se je včeraj sestala na prvem delovnem srečanju z deležniki v kmetijstvu. S tem ministrica sledi svojim zavezam glede konstruktivnega sodelovanja in vključevanja deležnikov oziroma nevladnih organizacij pri razvoju kmetijske politike v Sloveniji, ki jih je poudarila ob nastopu funkcije.


Med udeleženci srečanja so bili predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), Sindikata kmetov Slovenije (SSK), Zadružne zveze Slovenije (ZZS), Zveze kmetic Slovenije (ZKS), Zveze slovenske podeželske mladine (ZSPM) in Združenja hribovskih in gorskih kmetov Slovenije.

Ministrica Mateja Čalušić je izrazila pripravljenost na nadaljnje konstruktivne pogovore in se uskladila s predstavniki nevladnih organizacij glede nadaljnjih korakov, vključno z izpolnjevanjem tako imenovanih "stavkovnih zahtev". Poudarila je, da je odprt dialog ključen za razvoj slovenskega kmetijstva in da je pripravljena prisluhniti ter soustvarjati rešitve, s čimer želi krepiti konstruktivno sodelovanje med vsemi deležniki.

Na sestanku so se dogovorili tudi, da bo v prihodnjih tednih z delom pričela medresorska delovna skupina za sledljivost svežega in zamrznjenega nepredpakiranega mesa, znanega kot masne bilance, delovati bo začela tudi skupina za zveri. Ministrica je pokazala razumevanje tudi za zaščito kmetijske zemlje na račun suhih zadrževalnikov, delali bodo v smeri posodobitve pravilnika sklada kmetijskih zemljišč, zavzemali pa se bodo, da živinoreja v Sloveniji ostane trajnostna. "Glede davčne politike pa smo dorekli, da se kmetov ne sme dodatno obremenjevati z davčnimi bremeni," je dejal Anton Medved.

Dogovorili so se še, da bodo pogovore nadaljevali prihodnji teden, pri čemer bodo po napovedih ministrice vključili medresorsko usklajevanje. Kot je napovedala Čalušič, jo že v tem tednu čakata pogovora z ministrom za finance Klemnom Boštjančičem ter ministrom za naravne vire in prostor Jožetom Novakom.

"Sestanek je bil konstruktiven, imeli smo pozitiven dialog. Vse pohvale kmetijskim organizacijam, ki se vsakodnevno soočajo z izzivi na terenu in opravljajo svoje poslanstvo z odliko," je po srečanju medijem dejala Čalušić. Kot še poroča ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, so se na delovnem srečanju pogovarjali o točkah, ki so jih predlagale kmetijske organizacije.

Je pa bilo po Sloveniji v zadnjih dneh več samoorganiziranih protestov kmetov, ki jim je Medved v imenu kmetijskih organizacij včeraj zagotovil, da se bodo še naprej borili zanje in vztrajali pri svojih zahtevah. "Če naše zahteve ne bodo izpolnjene, bomo nadaljevali s protestnimi aktivnostmi," je napovedal.

Foto: arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2024 ob 6:56 gost

      Nove večje traktorje in enkrat večje subvencije. Jedli pa bomo poljsko meso in špansko zelenjavo. Na zdravje kmetje.

      23 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.02.2024 ob 9:15 Gost gost

        Ti ga ga bos jedel ja. JAZ NE.hahaah.mam svoje gujdeke pa svojo mleko.ti pa jej poceni Poljsko.k....n

        17 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.02.2024 ob 13:12 Avstrijcom se trga gost

        https://www.oe24.at/cooking/gourmet-news/so-schmeckt-der-skurrile-krapfen-burger-von-le-burger/

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.02.2024 ob 14:28 svoboda gost

        Kaj je nova ministrica obljubila kmetom? Plačilo posebej še za SPIZ in vsakemu kmetu še enega hlapca in deklo !

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.02.2024 ob 7:42 gost

      pa tou siroče nema pojma o pojmi.....drugo leto bom jes tudi minister, či opet zmagajo lejvi levaki hahaha

      19 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.02.2024 ob 8:07 gost

      Prekilava za ta sektor.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.02.2024 ob 8:11 Karel K. gost

      Saj ta vlada le obljublja, kot vse dosedanje, samo obljubljenega nikoli nihče ne dobi. Že 32 let nam slovenski politiki z rokami v marmeladi vedno pred volitvami ponujajo potem pa se ukvarjajo le sami s seboj, menjajo kadre, si dvigujejo plače, izboljšujejo delovne pogoje, povečujejo privilegije v družbi do konca življenja, saj nobeden ko postane politik več ne izstopa iz tega stanu, za vedno je politik pa če je funkcionalno pismen, če sploh zna brati in pisati. Zato tudi ta deklica ni mogla drugega, kot obljubiti, toliko pa ve, da je s tem samo za nekaj mesecev podaljšala svoj status in mirs kmeti. Slovensko kmetijstvo je potrebno popopnom reorganizirati obojestranko. Subvencije da, vendar posledica teh subvencij mora biti tudi povečanje pridelave hrane, ne pa da so subvencije namenjene le temu, da se slovenska krajina ne zarašča in da imajo slovenski kmetje zagarantiran dohodek za preživetje in nakup strojev. Kot kažejo na teh demonstracijah, strojni poark slovenskih kmetov ni tako slab, vendar ni rečeno, da je pretiran, saj mali kmet ne potrebuje pet traktorjev na dvorišču. Torej potrebno se je znebiti titoističnega sistema "Panonka" kmetijske politike izpred leta 1990.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.02.2024 ob 11:28 gost

        Karel K ............ Vej pa je posrani Golob pravo ka de se vse ostalo urejalo v drugem mandatu ker misli da bo pa izvoljen .Prasec prokleti

        19 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.02.2024 ob 8:15 Karel K. gost

      8.07, ni prekilava zaradi tega, da je mlada, saj nujno morajo v tej državi prevzeti politeične vodilne vajeti novi, mlajši ljudje kateri ne prihajajo iz inkubatorjev sedanjih in preteklih politikov. Zato je ta kilava ker je iz titoističnega inkubatorja in je tako izobražena, vzgojena in tudi tovrstne smernice za delo ima naprtane na hrbet s strani starejših politikov.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.02.2024 ob 11:26 gost

      Obljubila njim je figo v žepu in seveda so kmet kot kmet pa nasedli in verjeli lepim besedam

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.02.2024 ob 12:49 gost

      Prepričan sem, da se Golob s sedanjo ministrico, norčuje iz kmetov.

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.02.2024 ob 12:53 gost

      Ova štorkljica je odstopila !

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.02.2024 ob 16:25 gost

      Kmeteki že 33 leta poslušajo obljube od Janše. Štirikrat je bil na vladi enkrat je na polovici mandata vrgel puško v koruzo. Ko mu je evropska 3 dihala za vrat. In kaj je od teh silnih obljub izpolnil en velik kravji,,,,, drek,,,,. Zakaj bi zdaj v 2 letih morali kmeteki vse dobiti. Še vsakemu je potrebno en traktor in komanj vkrej ziti.

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.02.2024 ob 16:27 gost

      Popravek ,, kombajn,,

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.02.2024 ob 16:35 gost

      Kaže, da kmečke organizacije, zbornica, sindikat, zveze... niso zavezane dobrobiti slovenskih kmetov. Paktiranje s pernato ministrico, mimogrede ta ne ve kakšna je njena izobrazba, je za te organizacije skupinski samomor.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.02.2024 ob 18:58 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kmetom zavaljenim ,špehastim,zanemarjenim in debelim ,vzeti subvencije ,ki jih pridelamo mi delavci.Bodo videli svoje nezaslužene traktorje in svoje zanemarjene potrebne ženske nedojebane.....

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.02.2024 ob 2:40 gost

      kmetijska ministrica, nevej pa kak se napravi puter

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.