https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Župan občine Lendava podpisal pogodbo za obnovo vaško-gasilskega doma

21.02.2024 ob 18:10  

V prostorih Mestne hiše sta danes, 21. februarja 2024, župan Občine Lendava Janez Magyar in Stanko Srša, predsednik zadruge Dolinka inženiring Beltinci, podpisala pogodbo za obnovo vaško-gasilskega doma v Dolnjem Lakošu.

Občina Lendava je zaradi potreb tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva ter zaradi dotrajanosti objekta sprejela odločitev o prenovi vaško-gasilskega doma v Dolnjem Lakošu. Investicija predstavlja pomemben korak v izboljšanju infrastrukture lokalne skupnosti, saj bo obnova omogočila boljše pogoje za delovanje gasilske enote. Načrtovana je tudi ureditev prostorov, ki bodo namenjeni različnim potrebam društev, krajevne skupnosti in krajanov, ter bodo zasnovani s poudarkom na energetski učinkovitosti in trajnostnem delovanju.

Gradbena dela zajemajo odstranitev zadnjega dela objekta, vključno z obstoječo garažo za gasilsko vozilo, sanitarijami in skladiščnimi prostori, ter izgradnjo novega prizidka. V tem novem delu bodo garaža za gasilsko vozilo, prostori za delovanje kulturnega društva, prostori za gasilsko opremo ter nove sanitarije. Poleg tega so načrtovana tudi investicijska vzdrževalna dela na sprednjem delu objekta. Pogodbena vrednost investicije znaša 223.141,40 evrov, dela pa bodo zaključena predvidoma do konca oktobra 2024.

S tem korakom bo vaško-gasilski dom v Dolnjem Lakošu postal funkcionalen prostor, ki bo ustrezal potrebam in pričakovanjem lokalne skupnosti.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: občina Lendava

    Fotogalerija