https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obiščite Klopci ljubezni na Goričkem

02.03.2024 ob 6:05  

Na goričkem se nahajata dve klopci ljubezni. Eno lahko obiskovalci najdejo na drugem najvišjem vrhu Goričkega v Serdici, drugo pa pri graničarskem muzeju v Čepincih.

»Klopca ljubezni« je vseslovenski projekt, saj so se razširili po vsej Sloveniji. Danes jih najdemo že na več kot 50 priljubljenih izletniških točkah in ob sprehajalnih poteh po vsej državi. Med največkrat obiskanimi so klopce na Mariborskem Pohorju, Donački gori, Veliki Osojnici tik nad Blejskim jezerom, na Vogarju nad Bohinjskim jezerom in Dreveniški gori pri Boču.

Navadno stojijo na točkah, ki obiskovalca nagradijo z razgledom, vrednim vsakega koraka do tja, prav tako ustvarjajo romantično atmosfero, zato jih obiskuje vedno več pohodnikov, kolesarjev, družin, ljubiteljev narave in tudi zaljubljenih parov. Klopca ljubezni je zelo primerna za fotografiranje.

Vsaka klopca je opremljena s QR-kodo. ki jo pohodnik poskenira in tako lahko ustvari svoj personalizirani interaktivni album, ki beleži že obiskane tovrstne točke in odkriva tiste, ki jih še ni obiskal.

Projekt, ki spodbuja zdrav način življenja je nastal po zamisli Klemna Klevže, mizarja iz Kostrivnice pri Rogaški Slatini, ki je izdelal prvo klopco. Namen projekta Klopce ljubezni je povezovanje ljudi in spodbujanje h gibanju, v sodelovanju s planinsko zvezo pa tudi odgovorno ravnanje do narave. Klopi so izdelane iz macesna slovenskega izvora, ki je zaščiten z lanenim oljem.

Idejo za Klopco ljubezni v Čepincih je podal Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci v okviru razpisa za participativni proračun Občine Šalovci za leto 2023, občina pa jo je finančno podprla.

FOTO: Ztkp Goričko, naslovna Občina Šalovci 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.03.2024 ob 6:59 gost

      Res lepo samo lepše bi še bilo če bi zraven bilo kako drevo pa kak šank iz lesa.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.03.2024 ob 8:29 Neje gost

      Tau je nej mišljeno za piđance.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.03.2024 ob 13:24 Lendavski nadvojvoda gost

      A tak je gnjėsdén,vsem na očeh....nekda pa v šumici na pudrejtun debli.....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2024 ob 13:45 gost

      Kljub primankljaju v občinski šalovski blagajni,se veliko naredilo,predvsem v vasi Šalovci,kjer je končana industrijska cona,v romskem naselju asfaltiranje ceste z rasvetljavo( letos še bodo postavili tri stebre rasvetljave v romskem naselju),krožišče v centru vasi Šalovec,klop ljubezni v Čepincih itd....( seveda brez sedanjega župana tega ne bi blo .)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.