https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Najboljšim podjetjem v regiji podelili priznanja

07.03.2024 ob 10:05  

V okviru izbora slovensko podjetje leta so minulo sredo razglasili zmagovalce oziroma najboljša slovenska podjetja. Izbor najboljših podjetij po posameznih regijah je po vsej Sloveniji potekal v organizaciji lokalnih medijev in partnerstvu s Prvo bonitetno agencijo Ebonitete.si.

Izbor je potekal na podlagi javno dostopnih podatkov o poslovni uspešnosti, ki jih je ocenila strokovna žirija, sestavljena iz predstavnikov Gospodarske zbornice Slovenije, analitika Prve bonitetne agencije Ebonitete.si ter predstavnikov uredništev medijev, so sporočili organizatorji.

Na dogodku so regijske zmagovalce razglasili v treh kategorijah – med velikimi podjetji, srednje velikimi podjetji ter malimi in mikro podjetji. Nacionalni partner dogodka je bila Javna Agencija Spirit Slovenija. Slavnostne podelitve so se udeležili številni vidni gospodarstveniki iz različnih regij.

V Pomurju je med majhnimi podjetji slavilo podjetje Benko-tehna, med srednjimi so se na prvo mesto uvrstile Pomurske mlekarne, med velikimi pa družba GMT.

Benko-Tehna, podjetje z 32-letno tradicijo, je slavilo med majhnimi podjetji v pomurski regiji. Oče in stric zdajšnjega direktorja Simona Benka sta leta 1991 odprla kovinarsko delavnico in trgovino z gradbenim materialom, nato so dejavnost podjetja leta 2005 spremenili in preusmerili v trgovino s kovinskimi proizvodi. Danes so njihova glavna področja prodaja pohodnih rešetk, ekspandiranih in perforiranih pločevin, varjenih in valovitih mrež, pločevinastih rešetk, okovij za vrata in drugo.

Med srednjimi podjetji so slavile Pomurske mlekarne, ki že petinsedemdeset let ustvarjajo v Murski Soboti in Ljutomeru. So sodobna mlekarna z okolju prijazno tehnologijo ter s proizvodnim programom, ki sledi svetovnim trendom. Izdelujejo visokokakovostne mlečne izdelke iz slovenskega mleka, namenjene najzahtevnejšim, ozaveščenim kupcem, ki skrbijo za svoje zdravje.

Med velikimi podjetji pa je slavila družba GMT. Je vodilna slovenska družba na področju uvoza, prodaje in distribucije nadomestnih in dodatnih avtodelov za osebna in lahka tovorna vozila, hkrati pa je s svojimi hčerinskimi družbami tudi uradni zastopnik in distributer maziv znamke Castrol, BP in Aral za Slovenijo, območje nekdanje Jugoslavije ter Bolgarijo. Čeprav je kar 90 odstotkov dobaviteljev iz tujine, zagotavljajo dobavo želenih rezervnih avtodelov slovenskim kupcem v samo 24 urah.


V primorski regiji so slavila podjetja Tesis, Vitanest in Hidria, v Podravju Bioles Horizont, Systemair in Impol, v dolenjski regiji Oftalmo, Willy Stadler in Krka. V osrednji Sloveniji so bila najbolj uspešna podjetja Strenia, Endava in Lek. Na Gorenjskem so slavili Vasco, Ngen in Sij Acroni, v savinjsko-zasavski regiji Marovt, Kronoterm in Jagros oz. Trgovine Jager, na Kroškem pa Lesarstvo Bricman Labelprofi in Cablex M.

Foto: Primož Lavre

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2024 ob 15:56 gost

      Vsa nagrajena podjetja imajo 70 procentov tujcev zaposlenih. Slovenci pridni delavni pa na borzi. To pa zato ker kapitalist podjetnik za tujega delavca plača manj kot za delavnega Slovenca.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2024 ob 17:40 Lendavski nadvojvoda gost

        Redno si drapnjeni,ti delavni in delovni Slovenec.Kak lahko živiš v idiotizmu,si član,podpornik SSDS-a?Te je razumno opravičljivo.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2024 ob 17:43 najboljše podjetje gost

      je tisto, ki ima profit in so delavci zadovoljni. Le zdsovoljni delavci (plače, odnosi v firmi, spoštovanje slehernega zaposlenega itd.) prinašajo uspešnost firme. Na čelu firme pa mora biti človek, ki vse to spoštuje in upošteva, NE PA KAPITALISTIČNA DRHAL, KI JI PRIKIMAVA DRŽAVA IN PODELJUJE BREZVEZNE MEDALJE IN NASLOVE. Vsak laik ve, da se dobra firma ne oglašuje, ker ji ni treba, reklamira se firma ala (primer) Kodila, Varis, Renault itd, ki pričakuje, da se bodo ljudje po njihovih reklamah "zlivali v njihove prostore". Temu ni tako, ljudje gredo tja, kamor jih vleče kakovost, dostojanstvo itd. voditeljev firm in ne reklama na Murskem valu. Od prej naštetih pa nobena ne ponuja kakovosti, še več, propada po lovorikah brezveznih odlikovanj in zbiranjih, kjer se nahaja kapitalistična golazen (lastniki firm), ki ne vedo osnovnih pravil kapitalizma. Namreč, poleg dnarja v kapitalizmu obstaja tudi ČLOVEK, ki ustvari kapital inna katerega KAPITALIST POZABI. Sramota. Vsaka čast firmam, v katerih obstaja tudi človek, kot čln uspeha firme in za to tudi prejme ustrezno plačilo, kar ga dokazuje zadovoljnega in srečnega. To pa dokazuje s pripadnostjo firmi, kar je posledica uspešnosti firme. Dr. znanosti Doc Holiday.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.