https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zgradili bodo zdravstveno postajo in 18 novih stanovanj

14.03.2024 ob 14:15  

V torek, 12. marca 2024, so v prostorih Kulturnega doma Apače podpisali pogodbo za izgradnjo poslovno – stanovanjskega objekta v centru Apač, v katerem bo nova zdravstvena postaja in 18 stanovanj. Otvoritev objekta je predvidena maja 2026.

 

Občina Apače je pred leti odkupila propadajoče stavbe nekdanje kmetijske zadruge v Centru Apač in lokal, ki je stal v neposredni bližini, z namenom rešitve degradacije samega centra kraja. Po odkupu so že porušili celoten kompleks propadajočih stavb in hkrati pristopili k pripravi idejnega projekta za umestitev poslovno - stanovanjskega objekta v center.

Aprila 2023 je občinski svet potrdil odlok o Javno - zasebnem partnerstvu, nakar je sledilo projektiranje stavbe in celotne okolice z umestitvijo javnih programov v center. 

Načrt predvideva umestitev zdravstvene postaje v pritličje in zajema 553 m2 površin, namenjenih dvema zdravstvenima ambulantama splošne medicine, dve ambulanti dentalne medicine in lekarna ter možnost umestitve pediatrije. Projektirali so namreč za reševanje problematike primarnega zdravstva v občini, ki bo ponudilo dolgoročno rešitev.

V kletnih prostorih bo za javni del 181 kvadratnih metrov prostorov, namenjenih dejavnosti zdravstvene postaje (arhiv, tehnični prostori, garderobe,…) in 11 parkirnih mest za zaposlene v ZP.

Zasebni del investicije zajema 14 parkirnih mest ter 115 kvadratnih metrov shramb v kleti, ter v prvem in drugem nadstropju skupaj okvirno 1100 kvadratnih metrov stanovanjskih površin. Predvidenih je 18 eno - do trosobnih stanovanj z lastnim ogrevanjem. 

Gradbeno dovoljenje je bilo pravnomočno 6. junija , 15. junija so na portalu javnih naročil objavili JR za izvedbo projekta. Od septembra do februarja so vodili postopek konkurenčnega dialoga in 16. februarja na podlagi končne ponudbe pripravili pogodbo, ki je bila podpisana 12. marca 2024.

Izbrani je bil izvajalec Knuplež gradnja stanovanjskih in nestanovanjskih stavb in ostale storitve. V prostorih Kulturnega doma Apače sta v torek podpisala pogodbo Dr. Andrej Steyer, župan Občine Apače in direktor podjetja Knuplež iz Zgornje Velke, Srečko Knuplež.  

Sledi priprava PZI, ki bi naj bila dokončana do septembra, najpozneje do oktobra 2024, ko je tudi predviden začetek gradnje. Dokončanje gradnje s pridobitvijo uporabnega dovoljenja je predviden za april 2026.

Vrednost pogodbe je 4.498.784,00 evrov brez DDV, od česar je del za javne vsebine 1.860.664,00 brez DDV.

Na občini pričakujejo sofinanciranje s strani ministrstva za zdravje v višini 284.960,00 evrov za prostore zdravstvenih ambulant, so sporočili iz Občine Apače.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Občina Apače

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2024 ob 17:03 gost

      Komplicirano življenje. Dva izobražena Slovenca se ne morete pogovarjati, zato hočeta mediatorja. Eden bi tujca, drugi zbornico. Pri vsem skupaj je jasno samo to, da vlada zavlačuje, pri čemer pa se dela škoda. Vlada obupno zavlačuje in ima probleme sama s sabo, ker ne obvlada političnega posla. Vzrok je seveda v novih obrazih, ki niso vešči. Čudi me le to, kako levi so, saj za gospodarstvo ne naredijo nič. Samo novi davki in spremembe na področju evidentiranja dela, ki so nepremišljene in nimajo jasnega cilja. Osredotočenost na cilj, dokončati mandat, meni osebno ni pri srcu, saj bi bilo bolje, imeti cilj speljati reforme na boljše, jasno in transparentno, s predstavitvijo dela in ciljev. Vendar v začetku so cilji bili, potem pa so se zavili v reklo, da ne bodo obljubljali, ampak delali in pokazali rezultate. Zelo nespretno početje, ki vedno znova prikaže vlado kot mladega fantiča, ki se zaljubi v prvo vplivnico, ki pride mimo. Raje imam malo bolj desno vlado, ki gre naproti gospodarstvu, saj je uspešno gospodarstvo edina rešitev za probleme plač v javnem sektorju in posledično zadovoljstva vseh. Dajanje in razpisovanje obveznic daljnjeročna rešitev pač ni. A nismo že zaradi poplav in Covida zadolženi za 30 let? Se bo to kdaj nehalo? Edino z dobrim oz. veliko boljšim gospodarstvom ja. To pa zahteva filigranske spremembe in davčno konkurenčnost ter možnosti za enostavno nebirokratsko poslovanje. Samo take bi volil v prihodnje

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2024 ob 1:12 Iman u hranilnic gost

      youtu.be/U9QmJAUKNjU

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.