https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina bo s subvencijo pomagala mladim in mladim družinam

14.03.2024 ob 9:55  

Občina Lendava je objavila javni razpis za subvencioniranje reševanja prvega stanovanjskega problema mladih in mladih družin v občini za leto 2024 v delu subvencije plačila komunalnega prispevka.

Predmet razpisa je na podlagi Odloka o pomoči mladim in mladim družinam pri reševanju prvega stanovanjskega problema v Občini Lendava enkratno subvencioniranje komunalnega prispevka za mlade pri gradnji novih in obnovi ali rekonstrukciji obstoječih stanovanjskih objektov ne glede na način pridobitve zemljišča, na katerem stanovanjski objekt stoji.

Subvencijo je mogoče pridobiti le enkrat.

Subvencijo lahko prejme:

  • mlada oseba ali dve mladi osebi v partnerski zvezi, ki v letu oddaje vloge za pomoč ni stara več kot 35 let;
  • eden ali oba starša mlade družine, to je življenjska skupnost z najmanj enim otrokom, ki še ni šoloobvezen v letu oddaje vloge za pomoč, ali v kateri eden od staršev ni star več kot 35 let, dopolnjenih v letu oddaje vloge za pomoč;
  • druga odrasla mlada oseba, ki v letu oddaje vloge za pomoč ni stara več kot 35 let, če ta skrbi za otroka in ima po družinskem zakoniku do otroka določene obveznosti in pravice (starš)
  • in je državljan Republike Slovenije, ali ob upoštevanju vzajemnosti državljan ostalih držav članic Evropske unije, če ima dovoljenje za stalno prebivanje v Republiki Sloveniji in prvič rešuje stanovanjski problem na območju Občine Lendava.

Občina upravičencu subvencionira komunalni prispevek v višini največ 2/3 odmerjenega komunalnega prispevka.

Upravičenec uveljavlja vlogo za sofinanciranje odmere komunalnega prispevka hkrati z vlogo za odmero komunalnega prispevka. K vlogi v delu subvencije komunalnega prispevka mora biti priložena projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja za novogradnjo ali rekonstrukcijo stanovanjskega objekta.

Podrobnosti javnega razpisa najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2024 ob 10:56 gost

      Ene občine pomagajo mladim večina pa jih samo rabi za časa volitev. Potem jih pa glatko odjebe. To so vse občine razen Lendave in Dobrovnik.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2024 ob 12:18 gost

      Bravo za župana Janeza Magyara, v Ljubljani pa denar za razne Nike, Jaše, Mukije in podobne pohajkovalce.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.03.2024 ob 16:13 ....... gost

      toliko več občina dobi iz dviga zneska na občana, to pa verjetno dobi iz proračuna, torej iz davkoplačevalskega denarja vseh državljanov, tudi Nike, Jaše, Mukije in podobnih pohajkovalcev.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.03.2024 ob 11:39 Gu§tauch gost

      Čemu? Saj ni služb ne tam ne v okolici, predvsem pa ni normalnih plač. Pogoj, da otrok ne sme biti šoloobvezen, pa morda malo vleče na diskriminacijo. Dandanes pa rojevajo že precej kasno, tudi po 35-ih, tako da je "mlada družina" relativna zadeva. Sicer lepa gesta.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.