https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Bo Fajonovo na čelu SD zamenjal Jevšek?

16.03.2024 ob 6:00  

V SD bo, po pretresih ob aferi sodna stavba, aprila potekal izredni volilni kongres za vodstvena mesta v stranki. Za mesto na čelu SD je v igri več kandidatov, med njimi tudi minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek, ki pa soglasja h kandidaturi sicer še ni podal.

V stranki se na volilni kongres podajajo po aferi nakupa stavbe za potrebe sodišč, ki je povzročila močan padec podpore stranki in kolektivni odstop vodstva.

Za predsednika evidentiranih kar 22 kandidatov

Ob predsedniku, podpredsednikih in glavnem tajniku bodo delegati aprila volili tudi člane predsedstva in nadzornega odbora. Za mesto na čelu SD je evidentiranih 22 kandidatov, za štiri podpredsedniška mesta 56 kandidatov, za mesto glavnega tajnika 42, za člane predsedstva 188, za predsednico ali predsednika nadzornega odbora 32 ter za člane nadzornega odbora 64.

Med kandidati za predsednika stranke so med drugim minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek, vodja poslancev SD Jani Prednik, gospodarski minister Matjaž Han, župan Ajdovščine Tadej Beočanin, v. d. glavnega tajnika Matevž Frangež, predsednik strankinega podmladka Luka Goršek, pa tudi nova pravosodna ministrica Andreja Katič.

Med kandidati je tudi aktualna predsednica SD Tanja Fajon, ki pa se še ni izrekla o tem, ali se bo med članstvo podala po zaupnico za vnovičen mandat.

Gre sicer zgolj za evidentirane kandidate, kar še ne pomeni, da se bodo omenjeni tudi podali v boj za vodstvena mesta v stranki. Pričakovati je torej, da bo število kandidatov na volilnem kongresu, ki bo 13. aprila, manjše.

Bo Fajonovo na čelu SD zamenjal Jevšek?

Minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek, ki je prav tako med evidentiranimi kandidati za predsednika stranke, soglasja h kandidaturi še ni podal. "V tem trenutku je pomembno, da se vsi predlagani in evidentirani kandidatke in kandidati uskladimo, kdo bo tisti, ki ima največ podpore v bazi in bo stranko vodil naprej," meni. Kot je še dejal, si sam želi, da gredo na kongres z enim usklajenim imenom, ker je stranka trenutno v "specifičnem položaju" in potrebujejo enotnost tudi na tem področju.

Trenutna predsednica SD Fajon pa si želi predvsem, da stranka obnovi zaupanje in da bi dobila dobro vodstvo. "Ali so to stari ali novi obrazi, bo odločal kongres. Sama bom sporočila odločitev, ko jo bom sprejela," je dejala in dodala, da se pozicije ne oklepa.

Prednik in Beočanin se bosta po pričakovanjih podala v boj za mesto na vrhu stranke, medtem ko za Katičevo vodenje stranke trenutno ni prioriteta. Tudi minister Han vztraja pri stališču, da se v boj ne bo podal.

Za zdaj poenotenja o favoritu za prihodnjega vodjo SD še ni, prav tako ne glede vprašanja, ali naj se stranka pred kongresom poenoti o enem kandidatu ali ne.

Kdo vse bo pristal na kandidaturo, bo znano v torek, ko se bo iztekel rok za oddajo soglasij. Kandidaturo za posamezne funkcije pa lahko kandidati vložijo tudi še na samem kongresu stranke, če jih pri tem podpre tretjina delegatov.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2024 ob 6:22 vladop gost

      Čas je da se zamenja FAJONOVO !

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 16:15 kilonja gost

        Čas je da se spucate na smetišče zgodovine SD - jevci . Kot bi rekli kleni levuharji, ..." čas je za " nov " obraz in nov nateg ;) " . Pernatega pa s sabo vzamite na smetišče, je znano da so golobi leteče podgane .

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2024 ob 6:42 Karel K. gost

      SD rabi rablja, da to naslednico partije imenovano celo stranka dokonča in jo z nepovratno vozovnico odpelje končno na smetišče zgodovine političnih grupacij. Tako se bo socialdemokracija v Sloveniji osvobodila in ne bo talec partijske obravnave. Zato bi bilo dobro, da bo postal Javšek predsednik, saj je on pravšnji človek za to, da opravi to zadnje delo, da zabije zadnji žebelj v to krsto suspenza SD.

      19 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2024 ob 6:58 Karel K. gost

      Kako je že rekel zdravnik Brecelj, da je to plenilska stranka. Hudobija se enkrat konča in se bo tudi ta partijska. Seveda za njenim delovanjem ostaja mnogo nedolžnih žrtev, med katerimi je v primeru SD celo država Slovenija, ki že 33 let pod tem vodstvom propada in je sedaj v popolnem kaosu.

      21 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.03.2024 ob 7:38 gost

      FAjon TAnja bo kandidirala,viš,viš.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.03.2024 ob 8:09 gost gost

      ŠE TOJ TRBEJ GE JE PENES ZA NASIP POZABILI NA REKO MURO IN NAROD OB NJEJ PREKMURSI POSLANCI KJE STE

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.03.2024 ob 9:16 Nič od vsega gost

      Karkoli bo, bo vse skupaj nič. Tak je SD.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.03.2024 ob 10:30 Pohorčan gost

      Kaj bo te tote kohezist nareda razen da se posra, fsra????? Fsi političare so lopove!!!! Banda, gamad.........

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.03.2024 ob 10:50 gost

      Potres imajo politiki v glavah potrebni SO RAMONTA !!!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.03.2024 ob 10:52 gost

      Dedi Jevšek vnuke paziti , da bodo vsaj ti imeli kakšno korist od tebe politika ti je ne gre , le za število in plačo si ajmo teraj

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.03.2024 ob 11:45 gost

      Javno pismo zdravnic in zdravnikov Onkološkega inštituta Ljubljana, 15. marec 2024 V času zdravniške stavke od 15. januarja do 1. marca 2024 je delo na Onkološkem inštitutu Ljubljana (OIL) in s tem oskrba onkoloških bolnikov potekalo nemoteno. Stavkovne aktivnosti so bile omejene na polurne zbore zdravnikov, ki so potekali dvakrat tedensko. Večina zdravnikov, tako članov kot nečlanov Fidesa, v sektorjih operativnih strok, internistične onkologije in radioterapije je s 1. marcem umaknila soglasja za prekomerno nadurno delo. Od 1. marca 2024 zdravniki delamo 40 ur rednega dela in 8 ur nadurnega dela na teden, kar pomeni, da še vedno delamo več, kot večina ostalih zaposlenih v javnem sektorju. Vendar nas je premalo, da bi z delom po veljavni slovenski zakonodaji, evropski direktivi in ugotovitvi ustavnega sodišča opravili vse potrebno delo. To je skrajni dokaz neurejenosti v slovenskem zdravstvu, ki ga Vlada RS pozna, a ga ne želi priznati. Umik soglasij za prekomerno nadurno delo je zahteval pripravo novih urnikov in razporedov dela, kar je imelo takojšnje neposredne posledice. Obseg rutinskega dela se je do danes že opazno zmanjšal. Zaenkrat je zamik v obravnavah onkoloških bolnikov še znotraj strokovno sprejemljivih okvirov. Z nadaljevanjem stavke in obstoječih razmer pa tega ne bo več mogoče zagotavljati. V mnogo večjem obsegu kot klinično delo je že danes okrnjeno pedagoško in znanstvenoraziskovalno delo, ki smo ga kot terciarna ustanova prav tako dolžni opravljati. Dolgoročno opuščanje teh naših zadolžitev, ki izhajajo iz statusa OIL kot terciarne zdravstvene ustanove, bo brez dvoma privedlo do katastrofalnih posledic za razvoj onkologije v Sloveniji. Ker prav v terciarnih ustanovah potekajo najzahtevnejše diagnostične in terapevtske obravnave bolnikov, morajo biti pogoji dela tu dovolj privlačni za najboljše in najbolj zagnane mlade zdravnike. V nasprotnem primeru lahko v ključnih nacionalnih zdravstvenih ustanovah že v kratkem pričakujemo dodatno poslabšanje stanja na področju kadrov. Za zagotavljanje primernih pogojev dela pa je odgovorna izključno politika, v prvi vrsti Ministrstvo za zdravje in Vlada RS, ki sta po dani obljubi in podpisanem sporazumu od tega enostransko odstopila. Zato od Vlade RS zahtevamo takojšnje reševanje razmer v zdravstvu: ne samo zaradi obstoječih bolnikov ampak tudi zaradi vseh, ki bomo zdravstveno obravnavo potrebovali v prihodnje. Poleg kratkoročnih ukrepov zahtevamo tudi takojšen sprejem dolgoročnih strateških potez, namenjenih reševanju izzivov, ki so pred zdravstvom že v bližnji prihodnosti. Zdravnice in zdravniki Onkološkega inštituta Ljubljana (117 podpisnikov)

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2024 ob 16:26 Lali gost

        Malo povprašajte v SB MURSKA SOBOTA kdo stavka, enih par najbolj pa tisti keri dela privat v svoji ordinaciji v Moravcih

        13 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.03.2024 ob 11:52 gost

      Podpiram doktorje 100 procentno,nej pa to nesposobno vlado

      19 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2024 ob 23:25 ,, gost

        Človek bi mogo iti na operacijo kamnov opravo se preiskave en den prlej popoudne kak bi mogo iti notri ga pozovejo ka operacija odpade. Tij tele pa tou podpejraš.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 3:43 Ma su ta zadnji gost

        https://libro.fm/audiobooks/9783961540112-die-weisse-mafia-wie-arzte-und-die-pharmaindustrie-unsere-gesundheit-aufs-spiel-setzen-ungekurzt

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.03.2024 ob 12:30 lepi gost

      ZDRAHASTIM ZDRAVNIKOM GRE SAMO ZA DENAR IN TO JE RESNICA.

      17 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.03.2024 ob 12:44 gost

      Deklice pa nega čűti nič

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.03.2024 ob 14:49 Državljan gost

      In kaj je ta stranka dobrega že naredila za državljane in kaj bo??? Vidimo rezultate. Pa nas Bog več ne reši,vse zavoženo.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.03.2024 ob 15:47 Vladimirović gost

      Ja prider u Slovenija i naredit red kak u druga svetovna vojna. Njet Fajon, njet Javshek, samo ja, Stalin. Treba Slovenija red. V Slovenija se velko krade. Njet i njet kriminal. Švaba izgubit bitka. Amerika partner.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      16.03.2024 ob 18:03 Janez Janša gost

      Pendrek doktor bo glavni jao jao. Sicer pa Sd je plenilska stranka kot je že povedal Brecelj

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2024 ob 23:26 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Ja tvoja pokvarjena SDS z pacienton na čeli pa je najbole poštena, ja seveda ka nan čelavi po cejlon svejti sramoto dela.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      17.03.2024 ob 0:24 Dalmoš gost

      Iz zanesljivih virov sem slišal, da bo krivo čobasti gospod Čoba postal sekretar stranke.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.