https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S spominsko slovesnostjo obeležili madžarski narodni praznik

17.03.2024 ob 6:00  

Spomin na marčno revolucijo in osvobodilni boj na Madžarskem v letih 1848-1849 so v petek, 15. marca, v Lendavi obeležili s spominsko slovesnostjo in polaganjem vencev pred spominskim obeležjem Széchenyija in Kossutha.

»15. marec je dan, ko se spomnimo revolucije na madžarskem leta 1848 in poznejše vojne za neodvisnost, ko se je Madžarska za kratek čas osvobodila izpod oblasti avstrijsko-habsburške monarhije,« so ob tem zapisali na spletni strani Občine Lendava. 

Spominu na marčno revolucijo so se poklonili s spominsko slovesnostjo in polaganjem vencev pri spominskih obeležjih Istvana Széchenyija in Lajosa Kossutha, ki sta postavljena na pročelju stare meščanske šole v centru mesta. Zbrane sta nagovorila predsednk Sveta Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Lendava Tomi Horvat in župan Občine Lendava Janez Magyar. 

Župan je v slavnostnem nagovoru spomnil na revolucionarne dogodke, ki so se v takratnem obdobju vrstili v Evropi, ko sto številni narodi oblikovali svoje nacionalne programe ter poudaril nujnost spominjati se pomembnih zgodovinskih dogodkov, ki so prelomno zaznamovali kasnejši tok zgodovine.

»Z vztrajnostjo, ki jo premorejo vsi, ki se borijo za prav in pravično, so si tudi mali narodi sčasoma izborili svoje države in pravice, ki iz tega izhajajo. Zato je dobro, da tudi mi vsakič znova preizprašujemo svoje poteze in odločitve, povezane z našo skupnostjo, z manjšino in njeno vlogo,« je dejan župan in ob tej priložnosti izrazil globok poklon vsem tistim, ki svoj prosti čas posvečajo plemenitemu delu za skupnost in skupno dobro. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Duško Abramušić, vir: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.03.2024 ob 7:05 Karel K. gost

      To, kar se je takrat dogajalo po Evropi in med te dogodke spadajo tudi dogodki na ozemlju takratne Madžarske leta 1848, bi moral slovenski narod ponoviti v tem trenutku, da bi se osvobodili izpod sedanje titoistične tiranske avtoritarne 32 let na 45 let podlage trajajoče oblasti in oblastnikov. Nujno je, da se pojavijo novi ljudje kateri bi nas popeljali v svobodo, kot takrat Szečenji in Košuth Lajoš in seveda pesnik Petöfi Šandor. Sedanji oblaswtniki nas samo poneumljajo in prepričujejo, da so drugi slabi in nas vodijo v propad, le oni so dobri in nas le lahko osvobodijo, vse z namenom, da si ohranijo poligon za ropanje premoženja in finančnih sredstev, da uživajo kot takratni monarhi, absolutisti, avtoritaristi, nam pa puščajo kri in povzročajo znoj, trpljenje, pomanjkanje.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 7:36 gost

        Titoistično oblast imamo mi v Sloveniji ko pride Janša na oblast. Takrat se Karček in podobni razcvetijo.

        12 8 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.03.2024 ob 7:22 Lendavčan gost

      V Eurospinu je bil pravi Madžarski praznik v tej trgovini je bilo pol Madžarske.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.03.2024 ob 7:22 Lendavčan gost

      V Eurospinu je bil pravi Madžarski praznik v tej trgovini je bilo pol Madžarske.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.03.2024 ob 7:24 Palestinec gost

      Kaj pa židje imajo spet s tem oziroma prste zraven??????

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.03.2024 ob 7:31 gost

      Ogromno se dela v prid vougrom rejsan

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.03.2024 ob 7:36 Karel K. gost

      Ni primerno, da slovenski madžari ta praznik svojega naroda zlorabljajo v korist velike Madžarske in morda tudi v ozemeljsko težjo po Prekmurju kot madžarskem ozemlju. Tudi takrat leta 1848 je tu živel večinsko slovenski-prekmurski narod, takrat v okviru avstroogrske, madžari so bili le manjšina, zato ni razloga prisotnih govorcev na tem spominskem zboru, razmišljati in stremeti v to smer.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.03.2024 ob 8:31 Lendavski nadvojvoda gost

      Károly,kaj pa ti veš ,kaj razmiš,to kar ti je Ivan napisal ,to lajnaš.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.03.2024 ob 8:42 Svizec gost

      Nikoli ni bilo Prekmurje madžarsko, razen, ko je bilo okupirano. Pred tisoč leti ste prijahali tam nekje iz mongolske meje in s silo zavzeli slovansko zemljo, prevzeli krščansko vero, ki jo zdaj tako branite. Velika Madžarska, Velika Nemčija, Velika Rusija, Velika Kitajska, Velika Japonska. Še kaj velikega bi se našlo. Aja, pa tudi Rijeka naj bi bila vaša! Mater, kako so ljudje blesavi.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.03.2024 ob 8:53 GORIČANEC gost

      SVIZEC POVEDAL SI RESNICO IN RESNICA BOLI.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.03.2024 ob 8:59 gost gost

      KA JE BANDA LEJVA ZDAJ PA VAS HOČE NEKDANJA BRAČA OKUPIRATI TU STE PA TIHO OTROCI BI NAJ V ŠOLI PRIČALI PUSTI ZGODOVINO BRIGAJ SE ZA ZDAJ ZA SLOVENIJO LJUBLJANA DE DVOJEZIČNA KAK HODOŠ ŽALOSTNO

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 9:30 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost,prvič,nepismen si,drugič ,naš tovariš komunist Ivan Jansha,je kamerad Orbanu.Torej,ENKRAT ODPAD OD SVOJIH,VEDNO IZDAJALEC SLOVENSTVA .

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 10:25 Karel K. gost

        Če je Janša res tako blizu titoistom, če ga imajo tako za svojega, potem zdaj imajo titoisti šanso, da ga kandidirajo za mesto predsednika SD-SDP-KP in ga na ta način vrnejo v svojo jato, saj v tem trenutku nimajo ustreznega kandidata za to funkcijo.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.03.2024 ob 9:58 Karel K. gost

      Če je Janša Komunist ni problem, saj danes v Evropi lokalno komunisti prevzemajo oblast (Avstrija-Graz, Salzburg). Problem bi bil, če je titoist. Titoisti danes prodajajo slovenski narod za svoje povzpetniške in karierne koristi. Slovenski narod vam to ne bo dovolil kakor tudi ne Janši, da bi zaradi prijateljstva z Orbanom podarjal Madžarom del Slovenije in slovensko gospodarstvo in njene lepote. Janša prav zaradi tega ne more dobiti na volitev toliko glasov, da bi lahko postal dejansko predsednik vlade. To kar je bil predsednik je bil le tedaj, ko so se titoisti kadrovsko konsolidirali. Janša ne more spelzati iz teh 20 odstotkov, čeprav ostali gubijo za deset ali dvajset odstotkov glasov. V Nemčiji, če izgubi SPD en odstotek, potem ta odstotek gre k CDU ali zelenim.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.03.2024 ob 10:25 LENDAVČAN gost

      TI IDIOTI BI ŠE HORTIJA ČASTILI ČE BI JIM JANŠA DOVOLIL

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 12:12 Lendavski nadvojvoda gost

        Tako,če ne bi bilo menjave vlade,bi Ivan že petkrat vlekel Orbanu tu v Lendavi,pa prodajal,prepuščal Vougrun,no zdaj pa Orbána ni na spregled .Torej,enkrat izdajalec svojih,VEDNO IZDAJALEC SLOVENSTVA,SMRT DOMOBRANOM IN PUŠČIČARJEM.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 21:29 kilonja gost

        Boš ti levi srpski hlapec častil balije, četnike in ustaše, ki jih v naše šole uvaja Pernati drekojedec . Kmalu še prihaja spletna cenzura, v kratkem . Glavno da ste vi svobodni pa lačni pod klovnovsko vlado ;) .

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.03.2024 ob 10:53 gost gost

      ŠTO VAM PA POZIDA LENDAVO ORBAN ALI GOLOB TIJ TELE LEJVO KMETE PODPIRA SAJ IZ VLADE NEGA NIČ ŠE DOBRO KA JE TAK LENDAVA BI BILA KAK KAKŠA VAS V SIBIRIJI

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 12:05 Lendavski nadvojvoda gost

        Nepismeni gost,Indija social,brez Lendave in Nafte bi bila Sobota še danes brez pločnikov .

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 18:57 123 gost

        Seveda je Orban pozidal Janša pa je kasiral, zakaj se je madžarski kapital umaknil iz Slovenije ko je šiptar zgubil volitve, zato ker je spoznal da je konec kraje pa tudi Matoz je hitro opustil rabote z bioplinarno

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      17.03.2024 ob 12:17 gost gost

      NEPISMENI STE VIJ LEVAKI POGLEDNI ŠTO NAS VODI PA KAK ENEMU SE NASIP ZRUŠI DRUGA NE VE KAJ TEČE SKOZI RADGONO UŽAS

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      17.03.2024 ob 12:40 gost

      V lendavi se praznuje 90 procentov praznike madžarske. In 10 procentov hrvaške praznike. Se pravi 0, 0,0,,,,slovenske praznike. Torej je Lendava madžarska in malo Hrvaška. Zato razdelitev pa je poskrbel vele pizdek Janša keri bo spet debilne upokojence kerim je ukradel dostojne penzije v četrtek peljal na štrajk v Ljubljano. Zato pa dobijo plesnivi senvič pa pingo sok. Da bodo janši pomagali na vladni prestol. Zato da bo Janez Janša lahko prodal vse slovenske bisere kere mu ni uspelo v prejšnji vladi. Pa da še v promet spravijo vso pokvarljiva medicinsko opremo kera zdaj stoji v kletnih prostorih po bolnicah. Nabavil jo je pa minister debeli Počivaušek keri se zdaj skriva v kakem bunkerju in čaka da ga vele vodja pokliče v vlado za kero se zavzema preko upokojencev kerim je ukradel dostojno penzijo. Kajti Janez Janša organizira v Ljubljani shod proti vladi era zdaj za jim puca sranje njegove vladavine. Na tem šrajku bo Janez Janša nosil zastavo. Kot je nosil zastavo z rdečo zvezdo za časa Jugoslavije v jajce na sestanek komunistov cele Jugoslavije. In Janezu Janši je pripadala čast kot najbolj zagriženemu komunistu da nese zastavo z rdečo zvedo.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 21:33 kilonja gost

        kaj spet imate vladno krizo da pišeš bajke o Janši in strašiš vaše polpismene volivce ? Ja seveda jo imate, prišli ste na račun Janše na oblast, ostajate na račun antijanšističnega populizma na oblasti, na koncu se boste pa ustrelili v koleno pa vam niti pljuvanje po Janši ne bo več pomagalo ;) . Imate že nagledan kakšni novi obraz ? Mogoče debela Pujsa Pepa alias Nika Kovač ? Kaj bo rekel dedi Kučan ? Ali že odloča o tem njegov srpki sluga Janković ker je dedi Kučan dementen ?

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      17.03.2024 ob 12:44 gost

      Ja prav imaš in to rdečo zvezdo zdaj ne more prebaviti. Ko je bil komunist hoje pa poljubljal kot najboljši mladi komunist Janez Janša.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      17.03.2024 ob 13:28 gost

      Janez Janša je največji mešalec,,, DREKA,,, V SLOVENIJI ŽE 33 LET.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 15:26 gost gost

        Se mi ta Janezek kar malo smili, za vse mora biti kriv ! Res je pa, da je Prekmurje spadalo k madžarski kroni za časa Avsroogrske monarhije in to po dedni pogodbi, torej ni bilo ukradeno.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      17.03.2024 ob 13:47 Lendavski nadvojvoda gost

      Pa polslovenex je ,pek.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      17.03.2024 ob 15:33 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,kreten kretenasti,ti dno dna,Slovenci smo nekaj,Vougri so nič.SMRT IZDAJALCEM NAŠEGA SLOVENSKEGA NARODA,SMRT IZDAJALCEM DOMOBRANOM,SMRT JANŠISTOM.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      17.03.2024 ob 17:11 gost

      Ha,ha,ha,eno par socialnežev,delomrznežev in lokalnih pijančkov non stop komentira , vsi skupaj nimajo končanih 3 razredov posebne šole,a bebčeki mislijo da se na vse razmijo,no večino komentarjev tak napiše ena in ista ameba,ki si sposoja nicke,ha,ha,ha.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      17.03.2024 ob 17:14 gost

      Čestitke ob Madžarskem narodnem prazniku vsem,ki ga praznujejo.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2024 ob 18:42 prekmurec gost

        Praznovanje na židovskem cintori, saj ti spadajo skupaj, židje in vogri, le g. Adolf je naredil nekaj taktičnih napak !

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      18.03.2024 ob 18:38 gost

      Lepo bi bilo, če bi bili drug do drugega spoštljivi, pa naj bo Slovenec, Srb, Madžar ali Hrvat! To ni spletna stran za žaljenje drug drugega. Bodimo kulturni, saj se tudi z lepo besedo da narediti veliko!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.