https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murski Soboti priznanje za razvojno najbolj prodorno občino

20.03.2024 ob 9:30  

Letošnje priznanje za razvojno najbolj prodorno občino Zlati kamen je osvojila Murska Sobota. Mestna občina je Strokovni svet projekta Zlati kamen prepričala s celovito prenovo mestnega središča, ki sodi med najambicioznejše primere revitalizacije pri nas.

Soboška občina je bila nagrajena za svoje izjemne dosežke na področju trajnostnega razvoja, inovacij in družbene odgovornosti. Občina posebej izstopa na področjih spodbujanja višjega in visokošolskega študija, trga dela in podjetništva, kar kaže na predanost izobraževanju in gospodarskemu napredku.

Kot so zapisali organizatorji, Murska Sobota pri svojem razvoju pogosto pionirsko uvaja nove in inovativne prijeme, kraj pa je uspešno prebrodil zelo hudo krizo in je tudi po merljivih kazalnikih med tistimi, ki so napredovali najbolj.

Komisijo je prepričalo tudi vključevanje ukrepov na prostorskem področju pri preobrazbi kraja v močno regionalno središče in izjemen razvoj turistične destinacije ob Regijskem promocijskem centru Expano, ki je bilo nekoč degradirano območje.

Župan Anželj je ob tem poudaril, da je dosežek rezultat skupnih prizadevanj in sodelovanja občine s skupnostjo. Nagrada pa za občino ne predstavlja le priznanja, temveč tudi zavezo k nadaljnjemu razvoju in izboljšanju kakovosti življenja vseh občank in občanov.

Murska Sobota se je v finale letošnjega tekmovanja za Zlati kamen uvrstila kot zmagovalka v regiji vzhodne Slovenije. Preostale tri zmagovalke so še Ribnica v jugovzhodni in osrednji Sloveniji, Slovenj Gradec v regiji od Koroške do Posavja ter Tržič v zahodni Sloveniji.

Nagrado Zlati kamen podeljujejo razvojno najbolj prodornim občinam od leta 2012.

Foto: MOMS, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2024 ob 13:45 gost

      Bravo murska sobota. Samo še malo več življenja po 6 uri zvečer. Da nebo človek imel občutek kot da je v 18 stoletju.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2024 ob 17:02 Pista gost

      Bravo mogoče pa uredi,da 10 letne parkiranje na pločniku bo mu občina zgradila garažo ! Kolesarji nbodo dalje vozili nasprotni smeri !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2024 ob 19:27 sobočanec gost

      Kako lepo in pametno ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.