https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Leljak: »Občani ne bodo plačevali višje cene vode zaradi sodnih stroškov«

22.03.2024 ob 6:00  

Ker ima Javno podjetje Prlekija, ki upravlja vodovodni sistem C, težave z delovanjem, so v Radencih po besedah župana Romana Leljaka pripravili dve varianti, kako bodo rešili oskrbo s pitno vodo, cen pa ne zvišali. Sistem je očitno že razpadel, je o upravljanju vodovodnega sistema na včerajšnji novinarski konferenci dejal Leljak.

Občina Radenci je bila leta 2009 ena od osmih občin soustanoviteljic Javnega podjetja Prlekija, a so konec januarja letos štiri občine - Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje - sprejele sklepe o izstopu iz solastništva.

Leljak je zatrdil, da cene vode ne bodo zvišali. "Ne bomo šli nad ceno 0,90 evra, to je 20 do 25 odstotkov več kot v tem trenutku," je dejal in dodal, da občani ne bodo plačevali višje cene vode zaradi sodnih stroškov. Pričakuje, da bodo občine Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje po izstopu iz javnega podjetja dale koncesijo drugemu podjetju in po novem elaboratu določale cene. Radenci, je dodal, niso nikoli izstopili iz Javnega podjetja Prlekija. 

Meni pa, da se bodo morale tudi občine na drugi strani dogovoriti in začeti na novo. "Mislim, da bomo tri občine, poleg Radencev še Apače in Gornja Radgona, prevzele dva vodna vira iz sistema C," je dejal in dodal, da se bodo zatem dogovorile, ali bo za oskrbo z vodo skrbelo Javno podjetje Prlekija ali pa bo to uredila vsaka občina posebej. To je po njegovih besedah čisto preprosto in uresničljivo.

Drugi načrt je, da bi skupaj s podjetjem Radenska zagotovili dovolj vodnih virov za občane Radencev. Leljak meni, da je to mogoče tako teoretično kot praktično, vseeno pa mu je ljubša prva varianta, po kateri pa, kot je dejal, bo "izvisela" občina Sveti Jurij ob Ščavnici.

Leljak je poudaril, da občina Radenci ni izstopila iz Javnega podjetja Prlekija, saj je on kot župan od svojega občinskega sveta dobil le sklep, da se o tem začne pogovarjati. "Na žalost v dveh letih do sestanka, na katerem bi se s podjetjem o tem pogovarjal, ni prišlo, tako da občinskemu svetu nisem mogel predlagati izstopa, saj niti ne poznam pogojev," je dejal in dodal, da morajo biti vsi pogoji izstopa dogovorjeni, saj enostranski izstop pomeni nove tožbe. 

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti je sicer že bila prva obravnava v primeru, ko je Javno podjetje Prlekija vložilo proti občini Radenci predlog za izvršbo v višini 2,3 milijona evrov, ker naj bi mu dolgovala plačilo za dobavo pitne vode. Leljak pa je vložil ugovor, zato je zadeva na sodišču. V zvezi s tem je povedal, da so na obravnavi poskusili doseči dogovor, a rešitve niso našli, ker podjetje vztraja pri svojem, sam pa je vztrajal, da se spoštuje revizija, ki jo je v podjetju opravil državni revizor.

Občina Radenci je po njegovih besedah tudi veliko bolj naklonjena temu, da bi se zadeva rešila na sodišču. "Zato občinska stran ni vztrajala pri dogovoru, saj želimo, da se nekatere stvari potrdijo na sodišču in bo mogoče tudi to vplivalo na rešitev vsega okrog Javnega podjetja Prlekija." Maja naj bi bila razpisana ponovna obravnava, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2024 ob 7:11 Karel K. gost

      Vsaj Leljak skrbi za dobro občanov, ko je vodovodni sistem v tem kraju razpadel. Kaj se bo zgodilo, ko bo razpadel Prekmursko.Gorički sistem. Potem bodo spet gasilci vozilo vodo na bregove iz domačih virov.

      13 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.03.2024 ob 8:13 gost

      ,,,, karči,, tvoja tikev je tudi razpadla ker je bila prazna. Pa niti sam nisi sposoben zanjo poskrbeti. Strokovna pomoč ti tudi teg ne more pomagati. Pa tvoj vele debilni diktatur januš grozni ni sposoben tega tvojega razpada v glavi rešiti. Ker on samo take debilne hlapcevske šcurke rabi za volilne glasove. Drugače pa za njega sploh ne obstajate. Kajti za njega so Štajerci in Prekmurci pijanci in cigani kere lahko samo uporabi za glasove na volitvah.

      19 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2024 ob 8:37 gost

        "Karči je za tebe profesor, strokovnjak. Še nikoli nisi napisal druge vsebine na njegov račun, kot gornja. Pomiri se in vzami trojno dozo apaurina. Ne vem kaj imata vidva skupnega z Janšo, imata pa iste osebnostne lastnosti, zato pa ni treba njega in sebe tebi primerjati s "Karčijem"

        6 17 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.03.2024 ob 9:12 gost

      Leljak spet išče sovražnika! Prej je to bila opozicija, ki mu je gledala podprste. Po volitvah ko ima večino v občinskem svetu pa je potrebno najti novega sovražnika, da ima spet material za tiskovne konference in FB objave. Vse v stilu, da dela za občane. Kdo ga ne pozna, ga drago plača. Koliko milijonov Evrov je ostal dolžan ljudem?

      19 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2024 ob 9:18 gost

        se ti trga, kda vidiš, kaj je vse Leljak v mandati pa pol zrihta v Radncih, tvoji pa 20 let nič....no žepe so si pa napunili

        18 18 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.03.2024 ob 9:28 gost

      Leljak je zriktl Radence tako da nimajo zunanjega kopališča prej so ga pa imeli. Res je zrihtal.

      13 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.03.2024 ob 9:31 gost

      Leljak je isti kot Janša 33 let že žuli poslanski stolček pa odtga več kot 15 let v vladi. Kaj je naredil en velik,,,,, DREK,,,,.... Njegov največji uspeh v 33 letih je mešanje,,,,, DREKA,,,,,, V Sloveniji.

      19 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.03.2024 ob 9:34 gost

      8.37,,,,,ni potrebe da sam sebe braniš. Itak seve da si debil in hlape čistilec posrane,,,, riti,,, tvojega nadrejenega.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.03.2024 ob 9:44 gost

      Kako nizko se mislite še spustiti pri pomurcu,da objavljati take slaboumne komentarje,komentarje od ljudi,ki bi morali biti v norišnicah.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.03.2024 ob 10:05 jakec gost

      Nevem zakaj bi Leljak iskal sovražnike ,če pa jih ima dovolj okoli sebe ,je pa edini ,ki se bori za nas občane,da bi plačevali neko normalno ceno za uporabo vode,spomnite se nazaj ,da so nekateri morali vračat denar za predrago zaračunano vodo,že sam pristop Leljaka ,da spravi vso osnovno infrastrukturo kot je voda ,kanalizacija pod občinsko oblast je prava odločitev,ker samo tako lahko vpliva na ceno in ves dobiček ostane v lasti upravljalca,da pa bi Leljak kaj ponevero ali kaj odtujil na občini v Radencih nepoznam ,imamo pa dejanja ,kaj je vse je narejeno v času njegovega mandata v celi občini ,narejeno je pa vse tisto kar drugi pred njim niso bili sposobni ,ali niso imeli znanja,ali niso hoteli ,v glavnem lahko danes napišem,da so Radenci danes s prihodom Leljaka kvalitetnejši v vseh pogledih ,tako v infrastrukturi kot same urejenosti kraja.

      17 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.03.2024 ob 11:18 Karel K. gost

      Jakec, tega takšni kot je ta špotljivec, kateri le perverzne obrekovalne vsebine zna pisati ne razume ali morda noče razumeti z namenom, da brani svojo titoistično lažnivo in lopovsko politično elito. Za to elito je tisto, kar drugi naredi dobrega za občane, sovražno sovražni govor je v režiji Janše. On se seveda ravna in opbnaša, kot je v njihovi titoistični politični eliti obvezno, da vse kar lahko drugi naredijo mora odobriti šef Kučan, zato on nam vedno poudarja, da nam zapoveduje Janša. Kot mu je napisal komentator ob 8.37, še malo apaurina jemlje, dejansko pa bi ga potrebno malo omejiti in mu povedati, da naj komentira vsebino ne pa osebno.

      3 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.03.2024 ob 12:47 gost

      Vaju bo Janša psihično uničil ! Karel i smotani srb

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.03.2024 ob 16:35 Joža gost

      Leljak je edini od župano v tem sistemu C ki si upa povedati in raziskuje zakaj je Jpp zavirtilo. 1. To je namerno narejeno z strani SNEGULČICE županje občine Ljutomer. Ki namerno želi uničiti jpp. 2..Za direktorja jpp si je nastavila nesposobnega direktorja tega Artura Racmana.ki je nesposoben in patološki lažnivec ki se mu drugo negre kot samo za denar da poplača svoje dolge. Saj je že v svojem življrnju vse zavozil pa na žalost jpp tudi z pomočjo SNEGULJČICE. 3.Če bi to storil prejšnji direktor jpp Kurbos Ta ke dolge kaj zdaj dela Racman bi Kurboš že visel pa bi bilo že vse po Tv in v vseh časopisi. Ždaj pa je skoraj vse tiho razen te ga da se Sneguljčica skriva za vsem tem in ga Racmana vodi kot brez pilotno letalo Da uniči Jpp. 4. V občini Ljutomer so na zadnji seji spejeli in potrdili da lahko dajo razpiš za novega koncesjonarja za upravljenje vodovodnega sistema. Še vam ni jasno gdo je lahko to. G.leljak motite se to nebo Kp Ormož. To bo Ksp iz Ljutomera.saj ima Ksp koncesijo za smeti v teh 4. Obcinah Ljudje ali vam ni jasno Treba Jpp uničiti da si Bo sneguljčica in Ksp naprej polnila žepe. Še enkrat G. Leljak ima edini jajca ki si upa javno o tem spregovorit. Podpritega Sneguljčica pa vleče ostale palčke za nos oziroma Žumane.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2024 ob 16:22 LJUTOMERČAN gost

        TA LJUTOMERSKA SNEGULJČICA JE ŽE HOTELA UNIČITI DOSTI OBČANOV OBČINE LJUTOMER S SVOJINI LAŽMI IN NEZAKONITIM DELOM, TO LAHKO DELA Z OBČANI, KI NIMAJO ZNANJA IN JIH JE NAJLAŽE ODPOSLATI Z OBČINSKIH PISARN, DA NAVADNIM LJUDEM NA PERIFERIJI NI POTREBNO NIČ NAREDITI, NA VODILNIH MESTIH PA SO VEČINOMA LJUDJE, KI NIMAJO ZNANJA IN SPOSOBNOSTI ZA DOLOČENE NALOGE, ALI PA MORAJO TAKO DELATI PO NAVODILIH NADREJENIH, TO DELAJO LAHKO DO TAKRAT, KO SE JIM NE BO LOTMERŠKI NAROD UPRL IN BODO ZA SVOJA DEJANJA ODGOVARJALI KOT JE DOMINIKA ŠVARC PIPAN, PA ČEPRAV SAMO OBJEKTIVNO,TREBA BO OSTATI BREZ DELOVNIH MEST, DA SE BODO ZAČELI ZAVEDATI SVOJIH DEJANJ. BLIŽAJO SE VOLITVE, POTREBNO JE UNIČITI DOLOČENE FIRME IN POSKRBETI ZA SVOJ NASLEDNJI STOLČEK IN DOBRO PLAČANO DELO.

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.03.2024 ob 16:55 Joža gost

      Malo pa bi še trebalo na Jpp raziskati zaposlene Predvsem električara iz Občine Križevec. Ki dela ograjo z istim izvajalcem ki dela ograje v črpališčih vodovodnih v občini Gornja Radgona Župan Lejak malo še to raziščite.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.03.2024 ob 18:18 Karel K. gost

      Ta takoimenovani debeli Džaože-srbin je čistokrvni špijon po ruskem vzorcu, ko na tem portalu piše propagandne vložke, postavlja vprašanja in nanje odgovarja. Na ta način hoče javno mnenje obrniti svoji titoisitčni politični eliti v prid in nas resnicoljube očrniti pred javnostjo. Tudi tega bi morala slovenska država izgnati iz Slovenije kot tistega ruskega.

      4 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.03.2024 ob 21:50 Karel K. gost

      Niti enega komentarja nisi napisal na ponujeno temo o vodi in vodovodu ampak le kompromitirajoče vsebine na moj račun v slogu ruskih vohunov, da bi me kompromitiral. Zares moraš biti potomec tistih nepridipravov ali nepridiprav, katerega so po kazni iz Slovenije pošiljali v Prekmurje kot v slovensko sibirijo. Zdaj jim služiš kot vohun, kot propagandist, vohun.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2024 ob 23:34 gost

        Kozic, ti si neozdravljiv kverulat (nergav, z ničimer zadovoljen človek, pritožujoč se nad ravnanjem drugih, prepričan, da trpi krivico, se spušča v neskončne pravde, v psihiatriji se obravnava kot deviirana osebnost, če je njegova kverulanca še na meji razumljivega, oziroma kot paranoik, če dobijo njegove ideje o prestajanih krivicah že karakter blodnje . Vir: https://www.termania.net/slovarji/slovenski-medicinski-slovar/5523937/kverulant). Mimogrede: Kolikokrat si uspel na Ustavnem sodišču? 😂😂😂

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      23.03.2024 ob 1:44 gost

      23.34 Resnica katero ti je podaril Karel K. ob 21.50 te boli. Da bi ga ponižal si mu pripel svoje lastnosti po nareku svojih botrov kateri so ti spisali to vsebino in ti naročili, da jo objaviš. Zares si pokvarjen človek brez osebne integritete, brez človeških lastnosti, si kot zver, katera le išče žrtev ali kadaver, da si poteši lakoto. Da so ti to pisali tvoji nadrejeni, pove tvoja trditev o njegovem uspehu na Ustavnem sodišču. S tem si dokazal, da te s podatki opremlja neki njegov osebni biograf kateri skrbi za njegovo kompromitacijo, namerno povzročanje krivic in to samo zaradi tega, ker vam on nalije čistega vina v svojih komentarjih o vaši kriminalni in zločinski partijski preteklosti in sedanjosti, kot on temu reče titoistični.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2024 ob 9:31 gost

        Kozic, vse tvoje tožbe in prijave so javno dostopne. Samo nekaj biserov: - https://www.tax-fin-lex.si/Dokument/Predogled?rootEntityId=6691389f-c415-4ea6-880d-42bf80a8d34b&returnUrl=https%3A%2F%2Fwww.tax-fin-lex.si%2FDokument%2FPodrobnosti%3FrootEntityId%3D6691389f-c415-4ea6-880d-42bf80a8d34b - https://www.mladina.si/89032/sds-na-ustavnem-sodiscu - https://www.moravske-toplice.si/assets/meetings/27_seja/kozic-karel.pdf Toliko o verodojstojnosti😂😂😂

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2024 ob 10:49 gost

        Gost 1,44 ti je nalil tudi čistega vina in te ej opisal takšnega kot si, kako se obnašaš na tem portalu. Jaz ti samo sporočam, da moraš ti razmisliti o psiholoških problemih namesto mene, saj nisi razsoden v razmišljanju. Tako kot tvoje politične šefe tudi tebe preganja preteklos tparanoja , blodnje, ko so za vas oboje resnica in poštenje največji sovražnik. Jaz nikjer v svojih komentarjih nisem napisal in opisoval, da se mi godijo krivice, kot to ti zgoraj komentiraš po zapovedi tvojih gospodarjev. Ta tvoj gornji prihološki zmazek, kateri pritiče tebi dokazuje, da če ne moreš z argumenti nekoga uničiti, potem se poslužiš, kot tvoji gospodarji namernega povzročanja krivic drugačemislečemu, objektivnemu in resnicoljubu. Sram te bodi, seveda nimam iluzij, da te je vsega tega sram, kar počneš na tem portalu z mano pos psevdonimi od "Lendavski vojvoda original, 123...., gost. Komentator kateri ti je nalil čistega vina, nima nič skupnega z mano, dokazuje pa dejstvo, da se s svojimi zmazki na tem portalu gabiš tudi drugim resnicoljubom, objektivnim komentatorjem.

        1 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2024 ob 15:35 gost

        Karel 10:49, Karel 1:44: A res misliš, da ti ljudje nasedajo? Eh Karel, nizko si padel. Nekoč si imel vsaj jajca in pisa veleumne bedarije pod Karel K. Sedaj pa, ko si razkrinkan, pa naeankrat brez Karleka😂. Do sedaj me je zadeva zabavala, ampak v življenju je toliko lepih stvari, da se ne splača izgubljati časa z zafrustriranim psihičem. Zato se tudi jaz (kot mnogi normalni komentatorji pred mano), na tvoje nebuloze ne bom več odzival. Me pa res zelo zanima, kakšne barve je nebo v tvojem svetu. Še Janša te je vrgel iz stranke, pa on res vsakega bedaka vzame.😫

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2024 ob 19:31 Karel K. gost

        Jaz svoje komentarje pišem še vedno in samo pod Karel K.. Jaz nikogar ne pozivam, da se odziva na moje komentarje, niti, da jih bere. Ker pa so za tebe, klinični psihič in tvoje gospodarje boleči, obremenjujoči in jih ti bereš, jih moraš brati in nanje odgovarjati s takšnimi psihičnimi nebulozami kot je ta gornja. Veš bodi priden, če hočeš, da te bodo gospodarji še vedno dobro plačevali in upoštevali. Si videl Goloba-Bobnarjevo. Ko se mu je uprla jo je golob odvrgel kot cinjo in ji pripisal halucinacije, torej v tvojem stilu jo je označil za psihično bolno, ker mu je nalila čistega vina. Pa v zadnji oddaji Tarča, ko sta dva Golobova odvetnika vse, kateri odkrivajo njegove kriminalne posle, označila za neprištevne, da ga politično diskreditirajo. Ja pazi se, dajse bo tudi tebi to zgodilo in boš padel v njihovo nemilost, morda ti bodo zaigrali Kalinko, poleg pa na belem krožniku servirani polonij.

        1 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2024 ob 19:39 Karel K. gost

        Mene ni treba nikomur razkrinkati, saj me ljudje poznajo že dolga leta, tako v Prekmurju kot po Sloveniji in vse tja do Bruslja in vedo, da nisem lažnive, nisem baraba, kriminalec ampak resnicoljub, poštem človek, kateri ne trpi politične psihiče tvojega in tvojih gospodarjev kova. S svojim pisanjem sem evropejcem pojasnil vaš titoisitčni sistem dela. Morda so tudi zaredi teh mojih pojasnil postali na vas opreznmi in vam več ne verjamejo na besedo, zavrgli so vas, sploh vas ne upoštevajo, ker so na svojih primerih prišli do spoznanja, da se lažnivci manipulatorji z psihičnimi motjami, da je sta vas resnica in objektivnost sovražnika.

        1 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2024 ob 22:08 Karel K. gost

        Ne vem, če s Pomurcem sodelujete ali mora Pomurec sodelovati, vendar je sumljivo to, ko si ti pred dnevi napisal ob priliki pohodo pa sladki poti v Ratkovcih napisal seksistično pripombo, da so hodile doma nezadovoljene ženske in to je Pomurec takoj zbrisal, nikoli pa ne briže tvojih žaljivih obrekovalnih komentirajočih zmazkov na moj račun. Torej je bolj verjetno, da ti Pomurec asistira, da lahko mene obrekuješ, kriminaliziraš. Veseli me, da ste padli v trans, v psihotično stanje, v negotovost, zaradi z moje strani odkritih resnic o vaši sedanjsti in preteklosti, o vaših kriminalnih in zločinskih dejavnosti o vašem sistemu povzročanja namernih krivic tistim, ki ne mislijo z vašo glavo.

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      23.03.2024 ob 7:16 Voda gost

      Vsi 3 kraki A, B, C so nastali samo zaradi upanja, da se bo lahko voda privatizirala. Tak je bila osnovna ideja. Dobro da se ni izšlo. Še vedno pa je to vir dobička in punjenje žepov. Zato pa se "mali" in "veliki" politiki trgajo. Vsi kateri kateri je bolši ( Golob ali Janša) ste bogi. Ona dva na te račun lepo žepe polnita pa še kakšne strategije nastavita kda pijeta skuper. Vij se pa grizete za kost ko ona dva meso jejta. Oba sta zlo katero je manjše je pa težko povedati.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.