https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Rakičanu odprli prenovljen dom starejših

22.03.2024 ob 15:45  

V Rakičanu je danes potekala slovesnost ob otvoritvi prenovljenega doma starejših, ki je največji tovrstni javni zavod v Pomurju.

Ob tej priložnosti se je murskosoboški župan Damjan Anželj zahvalil direktorju doma Zoranu Hoblaju za pomemben prispevek, ki ga skupaj s svojimi srčnimi sodelavkami in sodelavci v obliki skrbi za starejše občanke in občane, namenja skupnosti.

Izpostavil je, da je zahteven in dolgotrajen projekt celovite prenove doma zahteval ogromno energije, direktorju pa je bilo v tem obdobju, za pol leta zaupana še vloga podžupana v opravljanju funkcije župana Mestne občine Murska Sobota. Stanovalcem je zaželel prijetno bivanje v domu, zaposlenim pa vse dobro pri izpolnjevanju njihovega plemenitega poslanstva, so sporočili iz Mestne občine Murska Sobota. 

Prenova matične enote doma je bila sofinancirana z evropskimi kohezijskimi sredstvi. Minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek je ob tem poudaril, da prenova in modernizacija doma pomembno prispeva k dvigu kakovosti življenja in oskrbe starejših v regiji.

»Prav dvig kakovosti življenja ljudi ne glede na to, kje v Sloveniji oziroma v Evropski uniji živijo, je bistvo evropske kohezijske politike. Zato me zelo veseli, da ste za to prenovo doma pridobili 10,5 milijona evrov evropskih kohezijskih sredstev. Kajti ta sredstva so namenjena ljudem. Zame je to primer dobro izkoriščenih evropskih sredstev,« je dejal minister Jevšek.

Po njegovih besedah je tudi zaradi tega uspešno izvedenega projekta Slovenija uspešno izkoristila vsa razpoložljiva sredstva iz programa evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020. kot je še dejal Jevšek je »na celotnem območju Pomurske regije bilo v obdobju 2014-2020 potrjenih 501 operacija v skupni višini 163,6 milijonov evrov, od tega 106,9 milijonov evrov sredstev EU,« so zapisali na spletni strani ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj.

Dogodka so se sicer udeležili številni visoki gosti, med njimi tudi državni sekretar na ministrstvu za solidarno prihodnost dr. Luka Omladič, državni sekretar mag. Dejan Židan, poslanec Jožef Horvat in škof evangeličanske Cerkve Leon Novak.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: FB MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2024 ob 18:18 gost

      Jožef Horvat je tudi rdeči. Potem bi tudi Janša moral biti tukaj. Tito se itak v grobu obrača ker ga je izdal njegov največji komunist mlde takratne generacij. In to je bil Janez Janša. Največji up komunistov mladih v Jugoslaviji.

      14 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      22.03.2024 ob 18:27 gost

      Isto kot Janša je vsepovsod zraven ko se ščurki zbirajo. Včeraj je v Ljubljani bilo baje velik trop podgan na trgu. Ker so turisti bil opozorjeni naj ne hodijo po ljubljanski prestolnici.

      12 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. Za komentiranje se morate prijaviti!
    6. gost
      22.03.2024 ob 18:57 gost

      Ja tele ostane tele , kaj te češ ti 123

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2024 ob 20:31 123 gost

        Tudi štajerec se glasi, budalo Janševo saj si glasoval za leljaka ki je tudi Janševo tele

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
    7. Za komentiranje se morate prijaviti!
    8. gost
      22.03.2024 ob 19:41 gost

      Največja teleta so se zbrala v Ljubljani včeraj na trgu zmage. Ko so poslušali največjega diktaturaja po drugi svetovni vojni januša groznega.

      11 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. Za komentiranje se morate prijaviti!
    10. gost
      22.03.2024 ob 20:21 gost

      Pa ka resno, tu eni kot je npr 123, gost in šeeni pacienti iz O....a, ste vi ščurki pa ovce zraven, vi ste največji smradi, ker ne morete iz svoje kože.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2024 ob 22:07 123 gost

        Vi keri ne morete preboleti poraza šiptarja ste golazen, včeraj sami starci na shodu za en sendvič

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
    11. Za komentiranje se morate prijaviti!
    12. gost
      22.03.2024 ob 21:43 Gost gost

      Lekar je ŠD plačal renoviranje

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. Za komentiranje se morate prijaviti!
    14. gost
      23.03.2024 ob 7:31 gost

      123........... SD lopovi razpadajo .Vkradnjeno židovsko vilo odavajo gnoji da bi vsi dobili RAKA

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. Za komentiranje se morate prijaviti!
    16. gost
      23.03.2024 ob 8:50 sobočanec gost

      V Rakičanu odprli prenovljen dom starejših v katerem si povprečni upokojenec ne more privoščiti bivanja, čas bi bil, da odprejo še kakšno hiralnivo ali pa ambulanto za evtanzijo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.