https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški bolnišnici donacija za boljšo diagnostiko in zdravljenje otrok in mladostnikov

23.03.2024 ob 6:05  

Tovarna zdravil Krka je murskosoboški bolnišnici donirala mobilni ultrazvočni aparat za boljšo diagnostiko in zdravljenje otrok in mladostnikov

Krka Novo mesto je Otroškemu oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota podarila mobilni ultrazvočni aparat Phillips Lumify z visoko ločljivostjo in zmogljivostjo slikanja. Ultrasonografija je slikovna tehnika na osnovi ultrazvoka, ki omogoča vizualizacijo različnih tkiv v telesu. Z njo lahko odkrijejo morebitne patologije ali poškodbe. Z donacijo Otroškemu oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota bo pomagala najmlajšim borcem.

Prednosti novega mobilnega ultrazvočnega aparata, ki ga je soboški bolnišnici darovala Krka, temeljijo na treh preprostih možnostih: skeniranja z izjemno kakovostjo Philips tehnologije slikanja, povezave pretvornika Lumify s pametno napravo in prenosa aplikacije Lumify na združljivo pametno napravo. Zaradi visoke ločljivosti in zmogljivost slikanja v plitvih in globljih tkivih so diagnostični vpogledi še boljši.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so zelo ponosni na novo pridobitev na Otroškem oddelku. »Poudariti želimo, da je mobilni ultrazvočni aparat pomemben za zdravljenje otrok in mladostnikov, saj omogoča veliko natančnejše diagnoze, ki so bistvenega pomena za učinkovito klinično obravnavo, zdravstvenemu osebju pa omogoča hitro in natančno oceno stanja otrok, pri tem pa zagotavlja manj invaziven postopek kot druge diagnostične metode.

Zaradi svoje prilagodljivosti in mobilnosti omogoča izvajanje ultrazvočnih pregledov neposredno ob otroku, v bolniški sobi, kar pomeni boljšo dostopnost diagnostičnih storitev ter posledično manj stresa pri naših najmlajših pacientih in tudi pri njihovih starših,« so zapisali.

Donacija ne izraža le Krkine skrbi za dobrobit otrok in mladostnikov, temveč krepi tudi zavezanost k zagotavljanju vrhunske zdravstvene oskrbe v pomurski regiji.

Projekt ob Krkinem 70. jubileju je posvečen donacijam otroškim oddelkom v bolnišnicah iz vseh slovenskih regij, med drugimi tudi Splošni bolnišnici Murska Sobota ter Pediatričnima klinikama UKC Ljubljana in Maribor. Z njimi želijo prispevati k čim boljšemu in čim hitrejšemu okrevanju slovenskih otrok in odraslih in jim tako omogočiti zdravo prihodnost.

Foto: SBMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2024 ob 15:44 99999999999999 gost

      Če do dobro zdravili ka ne do ge še komu napravili več škode

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2024 ob 16:51 gost

      Kje pa je Lipič Baligač ? aha podžupanja pa pri kučku !

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2024 ob 20:20 MojTeGuro gost

      Ka pa Lek Lendava? Tej pa samo pejneze štejo...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.