https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Ljutomeru goljuf oškodoval občanko, obravnavali še prometno nesrečo in požar

23.03.2024 ob 8:10  

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali eno prometno nesrečo z gmotno škodo, dve kaznivi dejanji, tri kršitve javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi ter manjši požar.

Na področju kriminalitete so sprejeli zapisnik zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije v Ljutomeru, kjer je občanka neznancu, kateri jo je poklical po telefonu, zaupala številko svojega transakcijskega računa in mu tako omogočila izvršitev dejanja. Neznanci se v takšnih in podobnih primerih predstavljajo kot uslužbenci banke, pošte in podobno ter občane prepričajo, da jim posredujejo podatke bančnih kartic ali kliknejo na link do neke spletne strani. Bodite previdni in ne nasedajte takšnim klicem, SMS oziroma elektronskim sporočilom. V Dolgi vasi pa so obravnavali še kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

V Martjancih je občan v reži bankomata pozabil denar. Poštena občanka, ki je denar našla, je poklicala policiste, ti pa so denar vrnili lastniku. Pri dvigih gotovine na bankomatih se pred odhod prepričajte, da ste vzeli tako denar kot tudi kartico.

Včeraj zvečer je v Murski Soboti zagorela posajena trava za nadaljnjo obdelavo. Gasilci so intervenirali in tako preprečili nadaljnje širjenje požara.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti izvajali na območju policijske postaje Lendava.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.