https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih razglasili najboljše salamarje

24.03.2024 ob 12:00  

V Radencih že 28. leto zapored diši po domačih salamah. Tradicionalen in odmeven dogodek Pomurska salamiada, ki ga organizira Turistično društvo Radenci, je letos potekalo med 20. in 23. marcem. Minulo soboto so v hotelu Radin razglasili letošnje najboljše salamarje.

Na 28. pomurski salamiadi je sodelovalo 37 izdelovalcev domačih salam s 43 vzorci salam. Tekmovanja se je udeležilo 6 novih salamarjev.

Prvaki 28. pomurske salamiade so Viktor Zemljič, Emil Žnidarič, Zdenko Kolbl, Janez Lenart in Milan Kolar.

Vir: TD Radenci

Prvaki se bodo udeležili finala slovenskih slamaiad ki bo letos 11. maja na Tavčarjem dvorcu na Visokem pri Poljanah, Škofja Loka.

Izdelke je ocenjevala komisija v sestavi: Igor Kustec univ. dipl. inž. živ. teh., Zdenka Tompa učit. kuharstva, gastronom kulinarik, Milan Hari univ. dipl. inž. živ. teh., Zlatko Kreis komercialist, Robi Fekonja, živ. teh., in Jasmina Himelrajh Kraner univ. dipl. inž. živ. teh.

Najvišja možna skupna ocena štirih sodnikov (sodnika z najvišjo in najnižjo oceno se ne upoštevata) je 60 točk, od tega največ 6 točk za okus, 4 točke za prerez – izgled, barvo in teksturo, 3 točke za vonj in 2 točki za zunanji izgled.

Na vseh 28 pomurskih salamiadah je bilo ocenjeno skupaj 1799 vzorcev salam, tekmovanja pa se je v vseh teh letih udeležilo 474 salamarjev.

Vseh 28 salamiad se je udeležil Edi Štanta iz Podgrada. Letošnji finalisti Viktor Zemljič se je uvrstil v finale 11 krat, sodeloval pa 20 krat, Kolar Milan se je uvrstil v finale 9 krat sodeloval pa 16 krat. Na pomurski salamiadi so 20 in več krat sodelovali Sever Giza, Viktor Zemljič Podlesk Franc in Geder Slavko.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.03.2024 ob 18:30 gost

      Res so videti slastne. Zraven pa en deci dobrega vinčeka.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.03.2024 ob 3:16 gost

      Pri nas pravimo pesja radost hm...palec gor vsem, ki znajo to tako lepo, dobro napravit. Pa zraven deci v soncu nasmejanega jan...ca.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.03.2024 ob 8:39 Marihuljo gost

      Pesja radost ja pač neke drugega kak to.. To so salame

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.