https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ministrica Bratušek o cestni infrastrukturi

30.03.2024 ob 12:50  

Včeraj, 29. marca, se je v Murski Soboti mudila ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki so jo člani Regijskega centra Gibanja Svoboda Pomurje seznanili z nekaterimi infrastrukturnimi projekti. V ospredju pogovorov je bila izgradnja vzhodne soboške obvoznice. 


Ministrica je dejala, da je s projektom dobro seznanjena ter pohvalila vse dosedanje napore. »Zavezanost države k temu projektu je brezpogojna, od financiranja do administrativne podpore s ciljem izboljšanja gospodarskega razvoja, prometne varnosti in trajnostne prihodnosti. Prizadevala si bom, da se odpravijo zamude pri recenziji sebeborskega zadrževalnika, prav tako si želim, da vsi administrativni postopki potekajo vsebinsko in časovno optimalno. Zadovoljna sem s potekom medresorskih usklajevanj ter sodelovanjem ministrstva za naravne vire in prostor. Cilj je, da v prihodnjem letu sledi izbor izvajalca del,« je povedala ministrica in dodala, da projekt zahteva več kot le angažiranost države. 

Člani regijskega centra so obisk ministrice izkoristili tudi za predstavitev nekaterih drugih cestnih infrastrukturnih projektov. Član občinskega sveta občine Moravske Toplice Tomaž Gregorec je ministrico opozoril na nujnost obnove regionalne ceste R2-442 med naseljema Bogojina in Dobrovnik. »Vozna površina je v izredno slabem stanju. Gre za cesto, ki povezuje vzhodni del Prekmurja oziroma velik del občin Kobilje, Dobrovnik in Moravske Toplice z Mursko Soboto,« je dejal Gregorec in opozoril na velik pomen, ki ga ima cesta z vidika turizma. 

Član občinskega sveta občine Tišina Simon Detellbach je ministrici opisal stanje regionalne ceste R2-440 Petanjci – Gederovci. »Gre za obmejno cesto, ki je v izredno slabem stanju in je najkrajša povezava zahodnega Goričkega s pomursko avtocesto prek Radencev do priključka Sveti Jurij ob Ščavnici. Ob regionalni cesti je predvidena izgradnja odseka daljinske kolesarske poti D8 Dobrovnik - Murska Sobota - Ptuj - Rogaška Slatina - Podčetrtek - Brežice - Novo Mesto - Črnomelj - Metlika in regionalne kolesarske povezave R31 Martinje – Gederovci,« je pomen obnove ceste orisal Detellbach.

Člani regijskega odbora GS Pomurje so ministrici pojasnili, da vsi izpostavljeni projekti izboljšujejo povezljivost goričkih občin z osrednjim delom Prekmurja (regijskim središčem Murska Sobota) in pomursko avtocesto. Ministrica se je strinjala, da imajo predstavljeni odseki cest velik pomen z vidika ohranjanja poseljenosti obmejnih občin in zagotavljanja enakomerne razvitosti tako regije kot države. »Strinjam se, da je potrebno ukrepanje, in potrudila se bom, da čim prej pristopimo k realizaciji izpostavljenih projektov,« je še zaključila ministrica Bratušek.

Foto: Murska Sobota Gibanje Svoboda

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2024 ob 13:36 gost gost

      NISMO GORENJSKA ŠTO PA DA MILIJONE ZA KMETE KAK NAS MAJO OBVOZNICA BO ALI NEBO NAJ SE RAZJASNI NEJ PA OBEČANJE LUDOM RADOVANJE NAŠI POSLANCI V OFENZIVO

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2024 ob 16:24 Staro za naravo gost

      https://youtu.be/ncE7BCbJB2c https://youtu.be/jT1ApY4YLhU

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2024 ob 18:07 Občan gost

      So bili to lovci ali župani. Sramota ,da občina nima ustreznega prostora za sestanke na takšnem in podobnem nivoju. Zbori občanov so v telovadnici, sprejem starejših občanov v telovadnici, še malo pa bodo tudi poroke v telovadnici. Škalič, zadnja dva mandata si "zasral" vse, kar je bilo dobrega v Občini Kuzma.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.03.2024 ob 18:23 NI BILA IZVOLJENA gost

      Ljudstvo - ki ima oblast v Sloveniji jo je zavrnilo na celi črti, zdaj se pa igra neko ministrico, škoda besed - SRAM NAJ JO BO IN SVOBODO SKUPAJ Z NJO.

      23 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.03.2024 ob 19:18 Jože gost

      Alenko bi lahko nadomestila Olga B. pa bi bila vzhodna obvoznica prej....

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2024 ob 20:50 Olgica gost

        Olga B. nej mogla prijti, ka je usklajevala termine za sodišče. Osumljena za zlodela nad delavci.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.03.2024 ob 20:27 kaplar gost

      Ministrica Bratušek o cestni infrastrukturi, v prejšnji državi smo gonili manj razvite, seda pa 30 let gonimo lokalno infrastrukturo ! kateri so imeli prav ??

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.03.2024 ob 22:01 ZAVEC gost

      Sramota na celi črti. Pride za ministrico, pa na volitvah sploh ni prišla v parlament. Ne vem zakaj so te sploh volitve? Belecova pa naj izlača dolge bivšim zaposlenim v Diani. Kak jo nej sram, se kazati pa nastavlati kameram. Glij se pašeta z Bratovškovo.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.03.2024 ob 8:00 poslanec Tine gost

      Tine, ti bolj izgledaš kot parlamentarni bodyguard ob obiskih ljubljanskih drugarazrednih politikov. Tvoje delo je ocenjeno negativno. Manj od nič. Raje se skrij.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.04.2024 ob 6:31 Bine gost

      (Občan) ziher (Recek) ti kandidiraj naslednjič,samo ti župan dober bil,da si šenki krmo svojo rit pa svojo familijo na njegov račun,pa še zdaj odis v šolo po malico plačaš "mogoče" za enga,nosiš na skrivaj za 3 osebe Rajši pobiraj smeti po Kuzmi,da se spanciras,pa de več haska od tebe,kak pa pisanje po portalih

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.04.2024 ob 10:16 Marjan Recek, Kuzma 19/b gost

      Nekateri znanci so me obvestili, da me je g. Bine omenil v svojem zapisu " ziher Recek". Ne ukvarjam se s takimi nebulozami, a g. Binetu moram odgovoriti, da predstavljajo njegove trditve, ki jih je zapisal kaznivo dejanje. Vem pa 100% kdo je ta oseba, saj je podobne laži napisal že pred mnogimi leti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.04.2024 ob 11:18 kilonja gost

      Leva vlada ima dve pujsi, ena je Bratuškova, Miss Piggy, druga pa prav tako domišljijska Nika - Pujsa Pepa .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.04.2024 ob 12:10 NN gost

      Sploh se ne zavedamo v kakšnem obupnem stanju je ta naša Slovenija nekoč opevana kot druga Švica...sama korupcija od sodstva pa vse do državnega vrha,zdravniki štrajkajo po drugi strani pa služijo mastne denarje v privat klinikah,delavec dobi novo pogodbo za dva meseca,kjer mu pripada 1000,97 evra bruto čeprav je uzakonjena minimalna plača 1253,90! Kdo tu koga nateguje??

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.04.2024 ob 0:44 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.