https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kmetje, pričelo se je zbiranje vlog za kmetijske subvencije, standardi tokrat strožji

08.04.2024 ob 11:55  

Začenja se letošnja kampanja vnosa zbirnih vlog za kmetijske subvencije v letu 2024. Kmetovalci morajo vloge oddati do 10. julija 2024.

Nosilci kmetijskih gospodarstev bodo morali vloge oddati elektronsko, pri tem pa jim lahko pomagajo v Javni službi kmetijskega svetovanja.

V okviru Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027 je predvidenih devet specifičnih ciljev in en horizontalni cilj. Za doseganje ciljev se izvaja 79 intervencij. 

Pomembna novost v novem programu skupne kmetijske politike je tako imenovana pogojenost. Gre za nabor obveznih pravil oziroma standardov, do zdaj poznanih pod imenom navzkrižna skladnost.

Vsebinsko je pogojenost zahtevnejša od navzkrižne skladnosti, saj je večina standardov postala strožjih, prav tako so na seznam standardov vključene nekatere deloma spremenjene prakse v zvezi z zeleno komponento neposrednih plačil iz obdobja 2015–2022.

Pogojenost je razdeljena na dva sklopa:

- Dobro kmetijsko in okoljsko stanje zemljišč (DKOP) sestavlja devet standardov
- Predpisane zahteve ravnanja (PZR) sestavlja 11 standardov.

Zahteve za posamezne standarde so opisane tukaj

Zavezanci za izpolnjevanje standardov DKOP in PZR so vsi vlagatelji zahtevkov za neposredna plačila, intervencije Kmetijsko-okoljska-podnebna plačila (KOPOP), Ekološko kmetijstvo in Dobrobit živali ter nove intervencije Biotično varstvo rastlin, Lokalne pasme in sorte ter Plačilo Natura 2000.

Razlog za zamik predvidenega začetka kampanje vnosa zbirnih vlog je priprava ustreznih nacionalnih pravnih podlag in programskega orodja, namenjenega vnosu. »Kljub temu smo prepričani, da bomo s skupnimi prizadevanji zagotovili učinkovit in pregleden postopek oddaje vlog ter izpolnjevanje pogojev za prejem subvencij,« so zapisali na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2024 ob 12:16 gost gost

      ZA NEVLADNIKE NE BODO STROŽJA PRAVILA SAMO PO SIROMAKAH LUPATE UPAMO KA NE BOSTE DOLGO SRALI PO KMETU

      19 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.04.2024 ob 14:54 gost

      Kake subvencije za kmeta da si kupi še večji traktur ka bo z njim po Ljubljani paradiral. Vse njim vzeti pa še jih obdavčiti ker onesnažujejo okolje z dreki vsevrstnimi. Z tem smradom vsak dan pa uničujejo kvaliteto zraka za preostale ljudi keri od države ne dobijo denarja in subvencij. Zato ljudje keri ne kmetuje jo in niso kkmeti z velikimi subvencijami imajo pravico dihati sveži zrak kolikor ga je še ostalo. Zato bi morali stavkati v Ljubljani ne Kmeti ker njim Kmeti z smradom uničujejo kvaliteto življenja.

      11 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.04.2024 ob 15:19 Karel K. gost

      Stavkajo politično usmerjeni in privilegirani kmeti, da bi dobili še več subvencije in ti imajo velike traktorje, da si jih kupijo s pomočjo nepripadajoče subvencije. Tisti kmeti z veliko začetnico, kateri zares pridelujejo hrano ne stavkajo, pa tudi subvencije ne dobijo. Ti privilegirani kmeti so tudi kmečki stavkovni in politični funkcionarji zlizano z vladajočo politično elito in stavke odpovedujejo po potrebi politične elite. Subvencije morajo biti odvisne od količine pridelka, če kmet kateri ne pridela nič hrane, potem mora subvencijo vrniti, če ne odproda pridelkov pridelanih s pomočjo teh državnih subvencij v državi, mora subvencijo vrniti v državno blagajno. Država pa mora poskrbeti da kmet dobi za svoje pridelke ustrezno ekonomsko vzdržne cene, da kmet lahko živi človeka dostojno življenja.

      17 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.04.2024 ob 15:27 gost

      Vsak kmeteki keri je usmerjen politično je podpornik stranke SDS ali nove Slovenije. Kajti kmet kmeta zagovarja. Pa tudi največ nepovratnih subvencij za bogastvo kmetekov so dobili za časa vlade debilne desne pomladi. Preostali Slovenci ne Kmeti pa od teh subvencij niso dobili hrane kero bi morali kmeteki z tem bogastvo od davkoplačevalcev pridelati. Kajti kmeteki kaj hrane so pridelali so zlifrali v tujino z blagoslovom desnih političnih pizdekov SDS in nove Slovenije.

      7 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.04.2024 ob 18:11 gost gost

      Točno tak, kmetje bi samlo meli, dali pa malo ali nič. Je pa tudi res, ka so v glavnem podporniki lopovske stranke SDS in Nsi, keri jih samo hujskajo za svoje potrebe. Škoda, ka to nemrejo gor priti.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.04.2024 ob 18:16 gost gost

      KDO JE LOPOV V DRŽAVI SLOVENIJI KDO AJDI RESNICO NA DAN MURA PANONIJA TISK POMURKA STEČAJ TRAJA ŽE 15 LET KDO JE LOPOV KMET BLESAV SI KAK ŠTOR KDO JE V OZADJU VSEGA VRABČKI ĆIVKAJO PA NIKO NIŠTA GLOBOKI ŽEPI ŠE NA DELU

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.04.2024 ob 18:17 gost

      Gost 15.27 je totalen debil in ne tele, kajti tele ima možgane, ta pa jih očitno nima.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.04.2024 ob 18:43 Listje leti dol z neba gost

      Kupim večji traktor s širokim odpiranjem vrat. Sedež naj bo redno amortiziran zaradi dolgih voženj. Izpuh obvezno na desni strani

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.04.2024 ob 18:52 Gospod gost

      Dati njim subvencijo glede na pridelek.subvencioniranje kmetijsih strojev pa ukiniti. Dobi 75% sobvencioniranje za traktor ali kombajn in ga po 3 letih proda in ponovno vlaga za drugega. Malemu kmetu pa tak ne pripada subvencioniranje. Pol se pa bahajo po fejsbuko kdo ma večji traktor in kombaj

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.04.2024 ob 19:50 gost

      Ges mam dva traktorja oba sta prek 120000 eur in kaj bi zdaj radi klošarji?

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.04.2024 ob 20:06 gost

      Ho,bo,ho,Gospod vej pa te tij tudi deni gor na Facebook,če maš kaj za pokazati.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.04.2024 ob 22:06 Ma ja gost

      Ne dati kmetu naj golobček da še zadnji miljonček ukrainčkom za strelivo mislim.poceni nesnago od tam vozijo kruh pa ni nič cenejši kapitalisti zakunjeni

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.04.2024 ob 3:00 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.04.2024 ob 9:13 Ljubljana gost

      Vsak kmet, ki stavka, bi moral dokazati - koliko hrane pridela za Slovnijo, TAKIH, KI SUBVENCIJO PORABIJO ZA POLJŠČINE, S KATERIMI ŠVERCAJO V TUJINO NE RABIMO. Kmet, ki nima živine in ima plantaže koruze in pšenice, oboje pa izvozi v tujino, ne more dobiti subvencije.Kajti od njega nima slovenski državljan nobene koristi.In taih je po Prekmurju 54%, torej namesto, da se prideluje za Slovenijo, se prideluje za tujino, švercarje pa lahko idite v vseh večjih silosih. Normalem privatnik ne more imeti 25 kamionov za prevoz npr. koruze, torej obstaja dvom, da je s to koruzo nekaj hudo narobe.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.04.2024 ob 19:52 Lendavčan1 gost

      Podpiram kmete za zvišanje odkupne cene pridelkov, najmanj dvojno in subvencije nebo potrebno, pa da vidimo kdo bo še glasen.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.