https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Koncert ob 20-letnici Društva pevska skupina Prekmurci

Kdaj: Petek, 19.04.2024 ob 19:00

Kje: Tišina, Kulturna dvorana Tišina

Društvo pevska skupina Prekmurci s Tišine letos obeležuje 20 let delovanja in se lahko pohvali z izjemno bogato glasbeno dediščino. Vse od svoje ustanovitve so člani skupine: Albin Rodež, Mirko Kuhar, Mirko Benko, Dušan Anželj in Iztok Kodila. S predanostjo in ljubeznijo do petja so soustvarjali pod vodstvom umetniškega vodje Alojza Šveca. Od leta 2019 so se pevski skupini pridružili še trije pevci; Gorazd-Rudolf Kovačič, Albin Mikola in Vlado Pučko.


V dveh desetletjih smo s ponosom ustvarili dve zgoščenki, na katerih se prepletajo ljudske prekmurske in slovenske pesmi ter posebej za nas aranžirane umetniške pesmi različnih avtorjev. Naš repertoar odraža bogato kulturno zapuščino Prekmurja in širše, hkrati pa smo odprti za nove glasbene izzive.


Pevska skupina Prekmurci je že nastopila na številnih prizoriščih po Sloveniji, prav tako smo se s svojo pesmijo predstavili tudi v Litvi, Italiji, Španiji, Nemčiji, Avstriji, Madžarski, Hrvaški, Makedoniji in Švici. Naši koncerti so priložnost za povezovanje in soustvarjanje pozitivnih izkušenj, ne samo med člani skupine, temveč tudi med občinstvom, ki ga navdušujemo.

    Fotogalerija