https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti zapuščene prostore propadlih podjetij naseljujejo nova

03.05.2024 ob 8:55  

V prostorih nekdanje tekstilne tovarne Mura na vzhodnem robu središča Murske Sobote, ki so prazni od junija 2019, se spet dela. Več podjetij je prostore najelo ali kupilo, tam delujejo tiskarna, pa tapetništvo in proizvodnja stavbnega pohištva. Prav tako so spet polni prostori nekdanje tiskarne Pomurski tisk nedaleč stran.


"Pomen teh dveh novih gospodarskih con je večkraten. Ni treba pozidavati novih kmetijskih zemljišč in hkrati propadajoče stavbe dobivajo novo obliko in vsebino. V tem vidim le velik plus - tako za središče mesta, kjer je bil nekdanji Pomurski tisk, kot tudi za industrijsko cono, kjer je bila Mura," je za STA povedal župan Damjan Anželj.

Nataša Praprotnik iz Tiskarne aiP Praprotnik je za STA povedala, da se je v nekdanjo Murino halo, kjer je bila prej tako imenovana težka šivalnica, naselilo pet podjetij. Poleg njihove tiskarne, ki razpolaga z največ, 1500 kvadratnih metrov površin, so to še podjetje za hišna popravila Hipoing, tapetništvo F Modern, trgovina z energetskimi sistemi Apolis ter fitnes center Center gibanja.

Tudi tapetništvo F Modern se je v nekdanjo Muro preselilo zaradi prostorske stiske. Direktor Tadej Faršank je za STA povedal, da je bila poleg prostorske stiske odločilna tudi dobra lokacija. To je edina hala, ki jo je lastnik prostorov bivše Mure prodal, v vseh preostalih halah pa jih oddaja v najem.

Objekt nekdanjega Pomurskega tiska je zapolnjen z novimi podjetji, v nekdanji Muri pa je še nekaj praznih prostorov, prazne so predvsem pisarne nekdanje uprave in jedilnica. "Tudi k meni so prihajali podjetniki in spraševali, kako je s tem, tako da interes še vedno obstaja," je povedal Anželj. V obnovljene prostore nekdanjega Pomurskega tiska, ki so bili prazni več kot 20 let, se je že lani naselila poslovna skupina sedmih podjetij s skoraj 30 zaposlenimi, povezanih pod imenom Business Point. Direktorica Mateja Hauser je povedala, da sta s partnerjem Cvetom Žalikom prostore kupila, ker sta želela več podjetij preseliti na skupno lokacijo.

Na območju nekdanjega Pomurskega tiska sta še kmetijska trgovina Vila Natura in ribiška trgovina Mišel Zadravec, prostore si ureja tudi plesna šola Zeko. Hauser je še povedala, da se bodo morala vsa podjetja povezati in začeti pogovarjati o skupni infrastrukturi - cesti, parkiriščih in podobnem.

Župan je ob tem spomnil, da je Mestna občina Murska Sobota letos tudi zaradi premikov v gospodarstvu prejela nagrado zlati kamen. Ponosen je, da imajo v občini največ delovnih mest na 1000 prebivalcev v državi, poroča STA. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.05.2024 ob 10:01 gost

      Kaj to pomaga bivšim delavcem Mure keri so pomagali pol prekmurja financirati pri razvoju. Zdaj pa veliko njih životari ker jih ta novodobna podjetja nočejo zaposliti. Ker raje zaposlijo južne brate Hrvate, Bosance, Srbe, makedovce. Ker so za delodajalca cenejša delovna sila. Murini delavci pa niti eni nimajo za kruh ker država Slovenija ni sposobna poskrbeti za delavce keri zgubijo službo zaradi pohlepnih vodilnih tajkunov. Ti delavci imajo delavno dobo od 25 naprj niso lenuhi so sposobni odgovorni delavci. So pa koleteralna škoda tajkunov kere že 33 let podpirajo vsi politiki. Niso pa sposobni glasovati v parlamentu zakon keri bi takim delavcem omogočil nek minimalen dohodek z kerim bi preživeli do takrat ko se kak delodajalec odloči da zaposli Slovenca. Po takem principu delujejo vse evropske države razen Slovenije. Zato se desne stranke SDS nova Slovenija naj nič ne bahajo z uspehi njihovih vladanja. Kajti vse desne vlade so v Sloveniji v 33 letih samostojnosti za delavce ali nedelavsce naredile najmanj. Bolj rečeno NIČ. Kaji prva vlada je bila desna pomlad in za navadne ljudi ni naredila nič od nič. Edin za cerkev so se pobrigali in njim vrnili vse tisto ker je cerkev pokradla bogatim ljudem komunisti pa so potem to vzeli njim ker ni bilo praktično od cerkvenih tajkunov.

      29 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.05.2024 ob 10:32 gost

      10:01 bolnik nepismen.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.05.2024 ob 12:04 DLms gost

      Delavci Mure niti centa odpravnine niso dobili .. Gamad !

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.05.2024 ob 16:25 Joj gost

      Kolko časa bo trajalo, da jih bo delalo 13.000?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.05.2024 ob 17:55 delavci Mure gost

      imeli ste domače prekmursko vodstvo in svojo etiketo, zakaj grobarje te firme ne pošljete na grobišča zfodovine, oziroma v grobišča. Saj pa se v penzionu bahajo z vašim denarjem- pokradenim in ne s pokojnino.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.