https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški dnevi z bogatim programom

13.05.2024 ob 12:03  

Na današnji novinarski konferenci v preddverju Gledališča Park je župan Damjan Anželj skupaj z direktorico Brigito Perhavec ter programsko vodjo Polonco Gjörek iz Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota predstavil raznoliko dogajanje v prihajajočih poletnih mesecih pod skupnim imenom Poletje v mestu 2024.

 

Župan je povedal, da tudi letošnje poletje v mesto prinaša bogato festivalsko športno, kulturno in zabavno dogajanje, ki ga poleg Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota organizirata tudi javna zavoda Mikk in RIS Dvorec Rakičan ter številna društva in krajevne skupnosti. Konec meseca maja se bo v Murski Soboti ponovno odvilo mednarodno harmonikarsko tekmovanje, svoje visoke obletnice pa bodo poleg Športnega društva Kupšinci obeležila še prostovoljna gasilska društva Markišavci, Pušča in Rakičan.

Na Soboškem jezeru bo 1. junija potekala regata in prvo tekmovanje v supanju, medtem, ko se bo ob njem odvilo srečanje obvodnih krajev Slovenije. Konec meseca maja bo zadišalo s Sočne vilice, v Murski Soboti bo začetek Kolesarske dirke po Sloveniji, nebo bodo v času Festivala Soboški dnevi preplavili toplozračni baloni, odzvanjala bo odlična glasba, na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši.

Predstavili program Soboških dnevov 2024

Od 14. do 28. junija se bo odvilo 24 dogodkov. Festival se bo pričel 14. junija z Operno nočjo, ki se letos seli na novo lokacijo s prekrasno grajsko kuliso, odvila se bo namreč na grajski ploščadi. Dogajanje se bo nadaljevalo v petek, 21. junija, ko bodo nastopili Orlek, ki letos obeležujejo 35. obletnico ustvarjanja, rokerji Big Foot Mama ter zasedba Alo!Stari. V soboto, 22. junija, bodo festivalski oder zasedli klapa Kampanel, zasedba Parni Valjak in reški glasbenik Urban, frontman skupine Urban & 4. V nedeljo, 23. junija, pa bodo nastopili srbski glasbenik Relja in Polkaholiki, ki pravijo, da so več kol le narodnozabavna skupina. 

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je na novinarski konferenci predstavil tudi program festivalov Soboško poletje in "Skrito" na grajskem dvorišču. Napovedujejo petkove koncerte na Trgu kulture vsak drugi petek v juliju in avgustu. Vse ostale petke v poletnih mesecih pa bodo koncerte Skritega dvorišča prirejali na grajskem dvorišču. Koncept programa sicer ostaja enak: imenitni glasbeni dogodki na Trgu kulture, z zvrstmi od rocka do popa, na grajskem dvorišču pa bodo v ospredju zvrsti, ki potrebujejo intimnejši prostor in so namenjene glasbenim sladokuscem. Torej, vsak drugi petek vabijo na Trg kulture, vsak drugi petek pa na grajsko dvorišče. 

Prekmursko nebo bo v času Festivala Soboški dnevi tudi pisano in polno balonov. Od 21. do 25. junija se bo namreč na letališču v Rakičanu odvijalo Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni 2024. Uradna otvoritev letošnjega festivala bo potekala na glavnem odru v mestnem parku, v petek, 21. junija, ob 20. uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2024 ob 13:41 sotiš polka gost

      Daj boug ka de vsaki den dešč ka opere rdečkare Soboške in iz njih vso zamazanijo

      11 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.05.2024 ob 14:00 GOST gost

      GOSPOD POSLANEC TANKO IZGINI IZ PARLAMENTA, KER NIMAŠ POJMA O ZAKONU. SDS JE SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE.

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.05.2024 ob 14:21 CELJAN gost

      POSLANEC GRIMS IZGINI IZ PARLAMENTA, KER DAJEŠ HIŠO V NAJEM IN KASIRAŠ IN TO JE PROTI ZAKONU. SDS SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE.

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.05.2024 ob 16:10 Tejednoteisto gost

      Poulek rejsan velke in raznovrstne glasbene in ostale ponudbe pri nas, odgovorni uspejo sakšo leto fkup potegnoti ene te iste. Ali rejsan ne vidimo prejk svojoga nousa ali pa se določenim pač ne da. Praf groza. Pa bandi so ok, ka nede pomote. Al nemreš že 1653tič isti bande meti.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.05.2024 ob 18:55 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.05.2024 ob 21:37 kilonja gost

      klapa Kampanel...kaj si nor, ne samo da si drkat.e na te toplovodarske klape celo poletje na hrvaškem, potem si jih še sem vlačite in še tu skupaj plakate na toplovodarske kancone .

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.05.2024 ob 21:38 kilonja gost

      Zakaj ste pa odpovedali nastopa Klape Diareja ????

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.05.2024 ob 21:56 123 gost

      Mislim da tudi to občino stane in pravilno je da se izbere ceneje, razlike med izvajalci ni bistvene

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.05.2024 ob 8:39 Burek butlasti gost

      Anželj in zavaljena Perhavčeva sama elita ki poka od ugleda 🤣🤣🤣🤣

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.05.2024 ob 12:32 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.