https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Tobias Mencigar - pomurski talent, ki se želi prebiti v člansko moštvo Domžal

21.1.2012  

Pomurci premoremo veliko mladih talentiranih nogometašev, kar nekaj pa jih igra namesto v domačem okolju igra drugod po Sloveniji. Pred časom smo vam ponudili pogovor z Klemnom Puckom, igralcem Maribora, danes pa je na sporedu kapetan NK Domžal in reprezentant do 17 let Tobias Mencigar. Slednji bo zaigral tudi na Evropskem prvenstvu, ki ga bo letos gostila Slovenija. 

Kako se je začela tvoja nogometna pot, kdo te je oziroma te še podpira na tvoji poti?

Moja nogometna pot se je začela že pri 5 letih, ko sem treniral pri nogometni akademiji Fenix v okolici Murske Sobote. Podpira me celotna družina, ki mi pri vsem stoji ob strani in nikoli ne izgubi upanja v mene, tudi ko nastopijo težave. Seveda so zelo pomembni tudi moj trener v šoli, reprezentanci in trener pri NK Domžale.

Trenutno si član NK Domžal. Kako si sprejel dejstvo, da moraš zapustiti domačo okolico, prijatelje in se preseliti v Ljubljano? Ali je bil ta »preskok« težaven?

Ja sprva ni bilo lahko, ker sem prišel kot »tujec« k drugemu, večjemu klubu, kjer je veliko odličnih igralcev, jasno pa mi je bilo težko brez svojih prijateljev in družine. Ampak sčasoma sem se privadil, tako da zdaj nimam nobenih težav več, postal sem celo kapetan svoje ekipe,  pri tem pa so mi pomagali tudi soigralci in trener.

Si tudi član slovenske U-17 reprezentance. Kakšni so bili prvi občutki ob vpoklicu v le-to?

Seveda sem bil izredno vesel, saj si vsak nogometaš želi igrati za reprezentanco. Imamo odlične trenerje, tudi odličen moštveni duh tako da sem zelo vesel, da sem del te reprezentance.

Aktiven si na dveh »frontah«. Ali najdeš poleg treningov, šole, učenja tudi kaj prostega časa zase, za prijatelje?

Glede tega je zelo težko, kajti kombinacija šole in treningov je zelo naporna, potem se pa moraš še učiti, tako da je prostega časa zelo malo, zato ga poskušam kar najbolj izkoristiti. Ponavadi največ časa za prijatelje najdem ob vikendih, ko se pozabavamo in pogovorimo o raznoraznih stvareh.

Kako si zadovoljen s treningi pri Domžalah? Je to zate naporno, ali uživaš v tem?

Treningi v Domžalah so zame osebno odlični in mi zelo pomagajo pri mojem razvoju. Trening je dober, če je naporen, zato nimam problemov s tem in uživam v tem kar delam.

Je na vidiku mogoče že kakšna ponudba s tujine?

Ja nekaj ponudb je bilo, toda nič konkretnega, sam pa hočem najprej končati šolo in se preizkusiti pri članih NK Domžal, šele nato bom razmišljal naprej.

Si tudi priden dijak gimnazije Šiška. Kakšni so tvoji načrti v prihodnosti? Daješ prednost nogometu ali šoli? Misliš nadaljevati z študijem?

Moji načrti v prihodnosti so, kot prvo se letos dokazati na evropskem prvenstvu, ki ga bomo igrali na domačih tleh, tukaj v Sloveniji. Jasno pa si želim tudi uspešno končati šolo. Prednost ne dajem nobeni stvari, saj je oboje zelo pomembno, zato se poskušam kar se da truditi enako za obe stvari. Glede študija še nisem razmišljal veliko, najprej zaključiti gimnazijo in opraviti maturo potem pa se bom odločil kako naprej.

 

Preberite tudi:

 
  Klemen Pucko - pomurski talent, ki si želi zaigrati na Nou Campu

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. xx
      21.01.2012 ob 15:37 xx

      zaj je že sakše lejko gor!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.