https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nagrado za najbolj varno mesto dobila Mestna občina Murska Sobota

14.05.2024 ob 14:17  

V okviru 15. mednarodne konference »Dnevi korporativne varnosti 2024«, ki ga je organiziral Institut za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti v Brdu pri Kranju, so bile danes podeljene nagrade za dosežke s področja korporativne varnosti.


"Slovenska velika nagrada varnosti" oziroma "Slovenian Grand Security Award" je najpomembnejša nagrada s področja varnosti v Republiki Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti. Neodvisna komisija izbira tiste najboljše in najbolj inovativne, ki s svojim zgledom in aktivnostmi na področju zagotavljanja varnosti v svojih sredinah, predstavljajo primer dobrih praks in inovativnih rešitev.

V kategoriji najbolj varno mesto je nagrado prejela Mestna občina Murska Sobota, županu Damjanu Anželju jo je podelil predsednik Državnega sveta Marko Lotrič. Dogodka se je kot častni gost udeležil tudi Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve.

Mestna občina Murska Sobota je tako med prijavljenimi mestnimi občinami izstopala v vseh statističnih primerjalnih kazalnikih glede kaznivih dejanj v  preteklih letih ter s projekti in dobrimi praksami na področju lokalne varnosti. Pri tem gre za izpostaviti zelo dobro sodelovanje s Policijsko upravo Murska Sobota  tako z ažurno izmenjavo podatkov iz terena med Policijsko postajo Murska Sobota in občinskim redarstvom, skupne patrulje, izmenjava dobre prakse oziroma izkušenj iz lokalnega terena, kakor tudi reševanje lokalne problematike na višjem nivoju in sicer uprave policije Murska Sobota z občinskim inšpektoratom.

Postaja prometne policije Murska Sobota je aktivno vključena v sodelovanje z Mestno občino Murska Sobota pri izvajanju preventivnih akcij za zmanjševanje tveganj v prometu. Dobro je tudi sodelovanje mestnega inšpektorata in CSD Murska Sobota, predvsem v reševanju specifične problematike občanov.

V letu 2023 se je glede na naravne nesreča izkazalo tudi odlično sodelovanje lokalne skupnosti z gasilskimi društvi in sistemom zaščite in reševanja. Mestna občina Murska Sobota se zaveda pomena varnosti in s svojimi aktivnostmi poskuša zagotavljati varno življenjsko okolje.

Foto: FB MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2024 ob 16:41 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2024 ob 19:44 ,kva gost

      Ce je Sobota kao varna kak šele te ostala mesta morajo bit fpi..zdi.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.05.2024 ob 20:13 Jrix gost

      Pa valda, saj nega nigi nikoga. Še straj te nemre biti.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2024 ob 0:20 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.05.2024 ob 8:41 MarjanK gost

      Sredi beloga dneva ne vupan mimo avtobusne, ka me kakši junki ne zaštiha. Te se resno pitaš kak so te drujga mesta v p**di...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.05.2024 ob 12:31 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.