https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota o zdravju Romov

15.05.2024 ob 11:12  

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota danes, 15. maja, poteka strokovna konferenca o zdravju Romov »Zdravje Romov – včeraj, danes, jutri.«, ki sta jo pripravili Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota in Nacionalni inštitut za javno zdravje Območna enota Murska Sobota. 


Strokovno konferenco so s pozdravnimi nagovori začeli predstojnik Območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Murska Sobota Martin Ranfl, bibliotekar Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota Ivo Podojsteršek, vodja enote za vedenjske in kulturne vpoglede Svetovne zdravstvene organizacije Katrine Bach Habersaat in vodja projekta Analiza kazalnikov zdravja ter rabe zdravstvenih storitev pripadnikov romske etnične skupnosti v Sloveniji na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje doc. dr. Jerneja Farkaš Lainščak. Zbrane pa je nagovoril tudi podžupan Mestne občine Murska Sobota, Jure Lang. 

Do 14. ure popoldne se bodo zvrstile različne predstavitve študij in analiz kot so Vedenjski in kulturni vpogledi v zdravje in kazalniki zdravja Romov, Zdravstvena pismenost in ranljive skupine, Aktivna vloga Romov v krepitvi zdravja, Varstvo pred diskriminacijo in zagotavljanje enakih možnosti Romom in druge. 

Na koncu sledi še okrogla miza »Zdravje Romov jutri - kako naprej?« kjer bodo iskali skupne rešitve za naprej in zaokrožili današnjo strokovno konferenco, ki jo bodo vodili predsednik Sveta romske skupnosti, Jožek Horvat Muc, Martina Panker iz Zdravstvenega doma Murska Sobota, Darja Dravec iz Ljudske univerze Murska Sobota in Doroteja Kuhar iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2024 ob 11:44 gost

      ka tej lang je njihov ali se mi samo tak vidi?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2024 ob 17:01 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2024 ob 11:19 zdravko gost

      bla bla bla. vsi vemo vsa dejstva, vse drugo je šminka. žal nezdrava.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2024 ob 12:30 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.