https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru je bilo živahno

Ljutomer, 17.05.2024 ob 11:15  

Mednarodni dan družine so obeležili tudi v Ljutomeru. Za otroke in njihove starše so predstavniki društev, ustanov in šol pripravili delavnice na Glavnem trgu. Spodbujali so ustvarjalnost, gibanje in druženje družin.


Poslikava obraza, ena izmed najbolj priljubljenih delavnic je privabila najprej mlajše otroke, nato pa tudi nekoliko večje. S Centra za socialno delo enote Ljutomer so povedali, da so si otroci motive sami izbrali in potrpežljivo čakali.

»Starši smo vzgled, moramo jih vzpodbujati«

Zdravstveno vzgojni medicinski sestri iz Centra za krepitev zdravja Ljutomer, Mihaela Senčar in Janja Bradač Raj, sta povedali: »Starše obiščemo že v vrtcu in vse predšolske skupine vključimo v projekt Zobni alarm, jih učimo o pomenu pravilne uporabe pripomočkov za ustno higieno, pomenu pitja vode, tudi o različnih bakterijah. Moramo jih vzpodbujati, vsaj do tretjega razreda naj bi bili starši pri večernem ščetkanju prisotni. Zobozdravstvena vzgoja se nadaljuje še v osnovni šoli, kjer na mesečnih pregledih opravljamo kontrolo vodnega plaka, česar se otroci zelo veselijo.«

Skozi zabavno igro so preverjali znanje in za pravilne odgovore tudi prejeli uporabne nagrade. »Pomembno je, da se odrasli in otroci zavedajo pomena ustnega zdravja. Otroci so z veseljem pristopili do stojnice in odzivnost je bila dobra.«

Center za krepitev zdravja je pripravil še druge aktivnosti. Med drugim poligon, kjer so otroci preizkusili svoje motorične sposobnosti, možnost gradnje stolpa, pri čemer so sodelovali s starši, sestavljali so lahko zdrav krožnik, starše pa so med tem seznanili z delovanjem centra.


Spodbujanje domišljije in ustvarjalnosti

Suzana Babič, pomočnica ravnateljice vrtca Stročja vas je povedala, da so otroke povabili k ustvarjanju z naravnimi materiali. »Otroci so na delavnici uživali, videli smo, da imajo zelo radi naravni material, da z veseljem ustvarjajo. Imeli smo pripravljenih nekaj idej, sicer pa zelo radi ustvarjajo tudi spontano po svojih idejah.«

Več fotografij v spodnji galeriji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2024 ob 18:13 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.05.2024 ob 8:43 Trg gost

      boljše , da so otroci na trgu kot HOROR, ki prihaja

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.