https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Otvorili nove prostore Enote za Prekmurje Pokrajinskega arhiva Maribor

17.05.2024 ob 17:25  

Ministrica dr. Asta Vrečko in državni sekretar Matevž Čelik Vidmar sta se udeležila otvoritve novih prostorov Enote za Prekmurje Pokrajinskega arhiva Maribor.


Na današnji slovesnosti so zbrane nagovorili Asta Vrečko, ministrica za kulturo, Nina Gostenčnik, direktorica Pokrajinskega arhiva Maribor, in Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota.

Ministrica za kulturo izpostavlja, da so to prostori, kjer se odvijajo živahne debate, raziskuje, postavlja razstave in predvsem išče odgovore na vprašanja oziroma sestavlja vprašanja sam sebi, naši dediščini in kraju. Prav tako sta s tem tudi Murska Sobota in Prekmurje pridobila nacionalno ustanovo na področju kulture. »Prizadevamo si za čim večjo decentralizacijo kulture, dostopnost. Tudi stavba, ki je za nami je v celoti dostopna tudi gibalno oviranim, « je še dodala.

»Stavba ima 1700 m2 uporabnih površin, tudi veliko predavalnico, prostorno knjižnico in čitalnico. Donatorji so prepoznali pomembnost hrambe arhivskih dokumentov in nam predali gradivo, ki bo obogatilo naše zbirke,« je povedala direktorica Pokrajinskega arhiva Maribor in dodala še, da je velika pridobitev za Prekmurje, da bo gradivo, ki je tu nastajalo, tudi hranjeno na tem območju. 

Novi prostori prinašajo tudi nove zaposlitve. Za delo v enoti je ministrstvo za kulturo odobrilo tri nove zaposlitve. Od začetka marca 2024 so tako v Pokrajinskem arhivu Maribor zaposlene tri nove sodelavke, ki prihajajo iz Prekmurja in bodo svoje delo opravljale v Enoti za Prekmurje.

Naložbo je v vrednosti 5,5 milijona evrov financiralo ministrstvo za kulturo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2024 ob 17:43 gost

      Spet so veljaki svoje otroke brez izobrazbe porinili na delavno mesto brez dela za velik denar. Izobraženi pametni otroci z diplomo magisterijem pa še kakim doktoratom pa na borzo.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2024 ob 18:12 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2024 ob 18:12 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2024 ob 18:11 meglaš gost

      Dosti lačnih in željnih .Bilo kaj za pod zob dati in spiti ?Ne razmin kak Maribor lahko ima v Soboti prste zraven

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2024 ob 20:07 gost gost

      FINANCIRALA TUDI OBČINA MARIBOR PA LASTNIK PA KA SE IDETE GE SO POSLANCI NIKAJ SO ŠE NEJ NAPRAVILI ZA PREKMURE SAMO SLIKAT PA JEST TO VAM IDE KAK NAMAZANO

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2024 ob 20:32 hub gost

      Pa san mislo ka nede "jaz kot ministra". Velka zmota.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2024 ob 21:35 DVA JOŠKA gost

      DVA JOŠKA SKUPAJ, vse ostalo rdeči, levi, komunisti, golobeči in ostala sodrga. Ko se je potrebno slikati so takoj pripravljeni, samo za delo ne. Vidim tudi deklico - gospodično podpredsednico golobečega iz Lotmerka Žibratovo, uboga se mi smili, kje bo končala po naslednjih volitvah, Bog nam pomagaj.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.05.2024 ob 22:29 gost

      Šprinet Joco Bolt je tudi bil😁!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2024 ob 0:07 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.05.2024 ob 2:30 Dalmoš gost

      Šprinter Joco brzi je seveda tudi bil. Se ga je nasunil, napil in odšprintal je dva kroga pa Soboti in je odrvel na Markeče.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.05.2024 ob 10:02 Gost4673 gost

      Od bivšoga župana ljubica je bila povablena od organizatora ali župana samoga?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.