https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Matej Grah se je v šahovski simultanki pomeril kar z osemnajstimi nasprotniki hkrati!

Murska Sobota, 19.05.2024 ob 15:25  

V soboto, 18. maja 2024, je v grajskem dvorišču v Murski Soboti potekal zanimiv šahovski dogodek, ki ga je priredil Matej Grah, kandidat Gibanja Svobode za evropskega poslanca. Grah se je soočil kar z 18-imi nasprotniki hkrati.


Dogodek, ki se je začel že dopoldne, je na grajsko dvorišče privabil številne šahovske navdušence in mimoidoče, ki so si želeli ogledati to miselno predstavo. Matej Grah je sicer dolgoletni šahist in med drugim tudi predsednik Šahovskega društva Pomgrad Murska Sobota. 

Šahovska simultanka je bila prava paša za oči, kjer so se zbrali tako mladi kot starejši ljubitelji te kraljevske igre. Med osemnajstimi nasprotniki sta bila med drugim tudi poslanca državnega zbora Sara Žibrat in Tine Novak, za šahovnico pa je nasproti Mateja Graha, ki je sicer tudi predsednik Gibanja Svoboda Mladi, sedela tudi njegova mama.

Matej Grah, ki bo na listi Gibanja Svobode na volitvah v evropski parlament 9. junija 2024 na drugem mestu, je po šahovski simultanki nadaljeval svoj pester dan z obiskom praznika čebelarjev v Beltincih, kjer je skupaj z Juretom Lebnom izkazal spoštovanje do trdega dela čebelarjev. Nato je obiskal Sladki vrh ob reki Muri in se seznanil z njenim pomenom za regijo, ter obiskal radenski maraton, kjer se je družil s prijatelji in podporniki.

Kandidat za evropskega poslanca Matej Grah je pester dan zaključil s poklonom Nogometni šoli Mura ob njihovem 100-letnem jubileju, kjer je poudaril pomen športa in nogometa za lokalno skupnost.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

* Naročnik objave: Gibanje Svoboda

    Fotogalerija