https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Društvo upokojencev Turnišče pripravilo razstavo ročnih del

Turnišče, 25.05.2024 ob 6:00  

Društvo upokojencev Turnišče, ki letos obeležuje 30 let uspešnega delovanja, je na Polanščekovi domačiji v Turnišču pripravilo bogato četrto medgeneracijsko razstavo ročnih del.


Pred uradnim odprtjem razstave so pripravili spremljajoči kulturni program, kjer so se v petju in igranju predstavile pevke ljudskih pesmi, ki delujejo v sklopu Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče in etno glasbena skupina Gaberski mantraši, ki delujejo v okviru Kulturnega društva Zarja Gaberje pri Lendavi.

Letošnja razstava je bila doslej najbolj bogata in je nastala izpod rok ustvarjalcev z namenom ohranjanja kulturne dediščine. S svojimi ročnimi izdelki se je predstavila sekcija ročnih del Društva upokojencev Turnišče, Kulturno društvo Rdeči zvonček Nedelica, Osnovna šola Turnišče, rokodelka Monika Robek iz Renkovcev in sekcija ročnih del Kulturnega društva Zarja Gaberje.

Vse zbrane ustvarjalce, rokodelce in ostale obiskovalce je pozdravila predsednica Društva upokojencev Turnišče Danica Kocet, ki se je ob tej priložnosti zahvalila vsem, ki so sodelovali na odprtju razstave ter ustvarjalcem in rokodelcev podelila zahvale za sodelovanje.

Želja organizatorjev razstave pa je, da bi tudi mladi znali ceniti ročna in druga dela iz naravnih materialov, saj to predstavlja pravo bogastvo in ohranjanje kulturne dediščine.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ... 

* Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2024 ob 7:35 gost

      V tej občini itak niso sposobni kaj pametnega razstaviti ker so oni še vedno v letu 1950. Kajti vse občine jih prehitevajo po levi in po desni. Oni se ne brigajo ne za mlade ne za delavna mesta ne za bilo kak razvoj. Edino občinski šerif pa njegovi sodelavci samo za svoj preliv na bančni račun skrbijo to je pa tudi to.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.05.2024 ob 16:01 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2024 ob 10:29 Vejpa gost

      Vejpa naj podpise poberajo,….

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.05.2024 ob 13:14 gost

      Tej zavoženi občini nihče ne more več pomagati niti podpisi. Kajti če si kreten si kreten.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.05.2024 ob 13:42 Žal gost

      Tak kak tij, tij prevzemi oblast, pa obcino zriktaj tak ka de boljsa kak je zdaj, pa bos te tij meol titulo občinski šerif

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.05.2024 ob 15:23 gost

      13.42.jaz hvala bogu ne morem te zavoženi občine prevzeti ker nisem občan te zaostale občine. Imam pa tam prijatelje keri so zelo zelo nad vso to zaostalostjo razočarani.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.