https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Beltinci vodilni partner transnacionalnega projekta

23.05.2024 ob 14:00  

Depopulacija podeželskih območij je eden izmed najbolj univerzalnih izzivov makro regije Podonavje. V ta namen je občina Beltinci razvila projekt RurALL, ki izziv depopulacije podeželskih območij naslavlja skozi izkoriščanje potenciala starejših stavb ter aplikacijo pristopa Novi evropski Bauhaus.


Občina Beltinci je oblikovala projektno ekipo, ki bo odgovorna za izvedbo projekta in koordiniranje projektnega konzorcija. »Projekt je ambiciozen, saj je naš cilj, da izziv depopulacije naslovimo skozi razvoj modela upravljanja, ki bo okrepil načrtovalske, upravljavske, odločevalske in sodelovalne kapacitete podeželskih skupnosti pri izkoriščanju potenciala starejših stavb, ki jim lahko vdihnemo novo življenje.« je izpostavila vodja projekta Simona Roudi.

Projekt je sofinanciran s strani programa Interreg Podonavje in združuje 14 projektnih partnerjev in 7 pridruženih strateških partnerjev iz 11 držav programskega območja. Skupna vrednost projekta znaša 2.597.692,50 EUR (prispevek programa Interreg Podonavje: 2.078.154,00 EUR).

Izmed slovenskih organizacij v projektu sodeluje še Zavod PIP iz Maribora, ki v konzorcij prinaša obsežno strokovno znanje s področja izvajanja participativnih modelov in poznavanja evropskih politik. 

Ob zmanjševanju števila prebivalcev pa se na podeželju povečuje tudi število zapuščenih in propadajočih stavb. »Prav te so v našem projektu orodje za naslavljanje izzivov depopulacije. Če potencial starejših stavb pravilno izkoristimo, jim lahko vdihnemo novo življenje,« je dejal župan Marko Virag. Kot je še opozoril, na eni strani obstaja veliko nepremičnin, ki so prazne, po drugi pa se gradi na kakovostni kmetijski zemlji.

Celotni naziv projekta, ki bo trajal 30 mesecev, je Za bivanje prijetne podeželske skupnosti prihodnosti, nov integrativni model upravljanja populacije podeželskih območij. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2024 ob 15:10 Margarin gost

      Kak lepi nasmehi pa faino jesti

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2024 ob 15:29 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2024 ob 19:05 gost

      Zakaj ljudje keri sedijo na občinskh stolčkih imajo 120 kg ali več prekmurski v večini. Zato ker drugo nedeljo od mize do mize hodijo pa se bašejo. So pa nesposobni kreteni kere bi po hitrem postopku morali ukiniti. V Sloveniji je ena občina čisto dovolj .

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.05.2024 ob 8:03 gost

      DO KDAJ BOSTE ŠE OBČANI OBČINE BETINCI TO GLEDALI IN PRENAŠALI ? Virag in občinari, kaj ste v zadnjih letih koristnega storili za občane ? (razen da dvigujete ceno) Popolnoma nič od čega bi imeli vaši občani korist. Virag zdaj bomo javno objavili tvoje obljube - pisne letake, ki si jih pošiljal po vseh hišah, iz prejšnjega in tega mandata kaj si obljubljal in od tega nič. Center Beltinec, kot občinsko središče je SRAMOTA, že 40 let niste nobenega cigla premaknoli. Skoz neki brezvezni projekti, ki ne služijo nikomur razen izbrancem ki mešajo meglo in trošijo denar.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.05.2024 ob 9:37 Gost gost

      No še eden projekt zaradi projekta, kot že mnogo krat. Izplen pa kot v dvorcu Rakičan!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.