https://www.lust.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Eko kul festival v Dvorcu Rakičan

Rakičan, 23.05.2024 ob 14:30  

Ekološke delavnice, kulinarični užitki, jahanje konj in zabava za vso družino vas čakajo to soboto na Eko kul festivalu v Rakičanu.

V soboto, 25. maja bo na Dvorcu Rakičan potekal Eko kul festival, ki bo ponudil pester program za vse generacije. Eko kul festival v dvorcu Rakičan, je namenjen promociji trajnostnega načina življenja in predstavitvi lokalnih ponudnikov z ekološko pridelanimi pridelki in izdelki.

Med 10. in 19. uro se bodo na stojnicah predstavili lokalni ponudniki s svojo pestro ponudbo. Na zeliščarski ustvarjalnici si bodo obiskovalci lahko izdelali zeliščno sol, zeliščne peste, zeliščne čaje in spoznali postopek destilacije zelišč. Poleg ekološkega kosila bodo na voljo tudi tradicionalne dobrote, kot so gibanica, zeliščna limonada in različne vrste tortic.

Od 10. do 12. ure bo potekala kulinarična delavnica za otroke s chefom Tomažem Vozljem. Obiskovalci se bodo lahko popeljali na jahanje grajskih konj v maneži, se vozili s kočijo ter se udeležili ustvarjalnih delavnic »zeleni prstki«.

Najmlajši bodo lahko ob 15. uri brali z Deso Muck, ob 16. uri pa bo na sporedu predstava »Zmešnjava iz kovčka« v izvedbi Lucije Ćirović. Ob 15.30 se bodo predstavili tudi otroci iz Waldorfskega vrtca in šole.

Prireditev bo v vsakem vremenu. V primeru slabega vremena se bo dogodek izvedel na grajskem dvorišču pod šotorom in v grajski dvorani.
Dogodek je brezplačen in se izvaja v okviru operacije EKO KUL, ki je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in iz proračuna Republike Slovenije.
Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

*Oglasni prispevek 

    Fotogalerija