https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z vinobusom po Prlekiji

20.06.2024 ob 10:00  

V Prlekiji so v junij vstopili z že tradicionalnim popotovanjem po prleških gričih, kjer so v družbi vinarjev, vinskih kraljic in ljubiteljev vina okušali najboljša prleška vina.

Dogodek je organiziralo Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, ki je letos z dvema avtobusoma in vodičema Stanislavom in Matevžem Kaučičem udeležence iz celote Slovenije popeljalo do pet odličnih vinarjev in vinoteke na Jeruzalemu.

Vinarji, ki so sodelovali pri dogajanju so Altum - Janez Smolkovič iz Globoke, Vinogradništvo Kovačič iz Presike, Turistična kmetija Frank - Ozmec iz Slamnjaka, Vinogradništvo Družina Kos iz Pavlovskega Vrha in Vinogradništvo Ozmec iz Ilovcev. Ti so tudi letos poskrbeli za izjemno pestro ponudbo vin, vse od oranžnih, prek rdečih in do belih vin. Udeleženci so lahko pri vsakem ponudniku poskusili vsaj štiri vzorce vrhunskih vin in se okrepčali s prleškimi dobrotami, kot so meso iz tünke, zobl, pečen krompir, narezek, bograč in prleška gibanica, za katero je poskrbela mag. Tjaša Kos, predsednica Kulturnega, turističnega in izobraževalnega društva Kelih.

Ena izmed postojank pa je bil tudi Jeruzalem, kjer so si udeleženci ogledali tamkajšnje znamenitosti in v vinoteki poskušali vina.

Dogajanja so se udeležile tudi ljutomerska vinska kraljica Martina XXI Sandra Kaučič, vinska kraljica Društva vinogradnikov Mala Nedelja Martina XII Neja Horvatič, VII. kogovska vinska kraljica Rebeka Čurin, 13. Mariborska vinska kraljica Maruša Mukenauer, 12. vinska kraljica Društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric Taja Zupan in 4. vinska kraljica Občine Starše Kornelija Babič, ki so priložnosti primerno dodale svoj čar.

Utrip prleških pokrajn, vzdušja in edinstvenost dogodka so začutili tudi vsi udeleženci, ki so obljubili, da se drugo leto spet vrnejo.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: arhiv organizatorjev

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.06.2024 ob 0:14 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.