https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Neurje najbolj prizadelo Boračevo, zaradi plazu evakuirali družino v Črešnjevcih

04.06.2024 ob 10:01  

Nevihte z močnimi nalivi, ki so včerak popoldne in zvečer zajele del države, so največ težav povzročile na vzhodu Slovenije. Uprava za zaščito in reševanje je včeraj zabeležila 131 dogodkov, največ na območju Radencev in Gornje Radgone.


Na Upravi RS za zaščito in reševanje so včeraj zabeležili več prijav dogodkov v občini Apače, Gornji Radgoni, Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Sv. Jurij ob Ščavnici. 

Aktivirianih je bilo več prostovoljnih in poklicnih gasilskih društev. Meteorna voda je zalivala predvsem kletne prostore objektov, sprožili so se tudi štirje zemeljski plazovi, so sporočili iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. 

Na območju občine Gornja Radgona so se sprožili številni zemeljski plazovi, poplavljenih in poškodovanih je nekaj cest, ki so zaradi tega zaprte ali težje prevozne. Narasli so hudourniški potoki, zaradi plazov je ogroženih nekaj hiš, daljnovod v naselju Police in vodovodno-kanalizacijsko omrežje.

Po besedah županje Urške Mauko Tuš so se sprožili vsi zemeljski plazovi, ki so bili že popisani, pa tudi številni novi. Ogroženih je nekaj hiš. "Družino v Črešnjevcih smo morali zaradi plazu nad hišo trenutno izseliti," je povedala Mauko Tuš za STA. 

 

Najhuje je neurje prizadelo kraj Boračeva v občini Radenci. "V hišah je bilo pol metra vode, v nekaterih tudi do štiri metre, poškodovane so tudi ceste. Škoda je zelo velika, po prvih ocenah bi rekel, da nekaj sto tisoč evrov," je povedal za STA župan Radencev, Roman Leljak. Prav tako je bilo poplavljenih okoli 100 hiš. Nujno poziva vse občane Boračeve, da ne uporabljajo vodo iz vodovoda. Radenska je donirala ustekleničeno vodo, ki si jo občani vzamejo pri kapelici v Boračevi.

Po županovi oceni je bila ključna za dogodek ogromna količina dežja, ki je padel v zelo kratkem času. Meni pa, da tudi komasacije na bližnjih poljih pred leti niso pripomogle k temu, da se kaj takega ne bi zgodilo, je dodal. Podrobnejšo oceno škode bodo v občini naredili v naslednjih dneh. Zaenkrat Leljak ocenjuje, da je na občinski infrastrukturi škode za okrog 400.000 evrov, na zasebnih stavbah pa prav tako več sto tisoč evrov. Cesta na Boračevo je trenutno zaprta. 

"Sinočnje količine vode so zelo presegle normalne količine dežja, tega se ne da zanikati, tako da se včeraj Boračeva in Radenci v nobenem primeru ne bi rešili poplav. A v preteklosti so s komasacijami, ko so delali velike obdelovalne površine, zasipali nekatere manjše potoke in jarke in vse skupaj speljali v le en potok, kar je seveda napaka. A včeraj bi bile poplave v vsakem primeru," je še dodal Leljak.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2024 ob 10:43 gost gost

      AJDI LEVAKI ZDAJ STE TIHO DA TRBEJ LJUDEM POMAGATI GE STE VČERAJ TITA ČASTILI ZDAJ PA SKRITI PO KLETEH SRAMOTA BOG MA DOLGI BIČ UDARO JE MISLIMO KA VAS SREČA PAMET

      15 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.06.2024 ob 15:56 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.06.2024 ob 18:55 Sharon Reavis gost

        Uporabljam spletno poslovno priložnost, za katero sem slišal, in zaslužil sem tako velik denar. Res je uporabniku prijazen in tako sem vesel, da sem izvedel zanj............. Evo, kaj počnem. Za več podrobnosti obiščite————————_𝐖𝐰𝐰.𝐧𝐞𝐰.𝐜𝐚𝐬𝐡𝟔𝟕.𝐜𝐨𝐦

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.06.2024 ob 18:55 Sharon Reavis gost

        Uporabljam spletno poslovno priložnost, za katero sem slišal, in zaslužil sem tako velik denar. Res je uporabniku prijazen in tako sem vesel, da sem izvedel zanj............. Evo, kaj počnem. Za več podrobnosti obiščite————————____𝐖𝐰𝐰.𝐧𝐞𝐰.𝐜𝐚𝐬𝐡𝟔𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.06.2024 ob 12:03 gost

      Leljak bi se naj brigal za čiščenje potokov in jarkov ne pa za brez vezni park. Zdaj bo pa kriva vlada da občina ni poskrbela za od točnost vode.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.06.2024 ob 13:58 Lali gost

        Budalo desničarsko če so mogoče ti potoki nastali za časa Goloba, malo čudno pisanje in izjave leljaka, ponekod pol metra drugje pa štiri metre, še Mura ni dosegla te višine

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.06.2024 ob 12:07 gost

      To je isto kot takrat ko je plavala občina Turnišče. Vsi so bili krivi samo občina ni bila nič kriva tudi takrat je bil župan SDS. Jarki so bili polni trave vejevja svinjarije vse vrstne. Pa tudi zdaj ni nič drugače nič niso počistili jarkov ne poglobili trava pa je čez prometne znake. Da o krožnem sploh ne govorimo. Samo lapanje v prazno pa polnjenje žepov za sebe in to je to.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.06.2024 ob 13:18 gost

        V občini se skrbi za ,,zeleni preboj,,. Fant od Tine ga zelo promovira. Še čebelnjake bo treba postaviti in je perfektno za zeleni preboj.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.06.2024 ob 12:27 gost

      Kje so desni občinski šerif na vladi SDS ali nova Slovenija se vse potaplja ko se malo bolje bogec poščije. Tako bo z Evropo če bodo volili desne na sposobne kretene keri samo za svoje riti gledajo. Kajti Romana Tomc SDS in Milan Zver SDS nista glasovala v evropskem parlamentu da bi bogatune oligarhe tajkune obdavčili za njihovo nesramno bogastvo. Taki ljudje zastopajo slovenijo v evropskem parlamentu keri branijo interese bogatih zaničujejo pa uboge revne ljudi in poštene. To so evropski poslanci desnice SDS. Niti nočejo razkriti svojih bajnih plač in vseh dodatkov kot je to razkrila poslanka svobode.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.06.2024 ob 12:47 123 gost

      Leljak je bil na posnetku nasmejan, jebe se njemu on je na suhem

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.06.2024 ob 0:28 gost

      se vijid,tan ge so jugonostalgiki pa komunisti zdajšni golobisti,kradljivi in smrdeči peterokraki,tan se nebau zlije nad se te pokvarjene ,kradljive neetično ne moralno podkovane smrdljivce,kak biblični potop,tak zaj bije se te nasnajžne slobodane golobistične ..naj samo nebo peri ti smrad

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.06.2024 ob 18:59 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.