https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Najboljši langaš je ocvrla ekipa Društva upokojencev Beltinci

Lipa, 10.06.2024 ob 18:00  

Letošnja, že 16. langašijada v Lipi, je prinesla nekaj novosti. Po letih prirejanja dogodka v središču vasi, so se organizatorji letos odločili za spremembo prizorišča. Nova lokacija je uspela privabiti veliko število obiskovalcev, ki so prišli od blizu in daleč, z enim ciljem – poskusiti slastne ocvrte langaše.


Langaš, priljubljena prekmurska jed, se pripravlja na več načinov, bodisi z jogurtom ali s krompirjem. Ekipe, ki so se letos udeležile tekmovanja, so se skrbno pripravile. Vsaka ekipa je morala najprej pripraviti osnovne sestavine: moko, sol, vodo in jogurt. Ko je bila masa pripravljena, so jo ročno raztegnili in položili v vroče olje.

 

Proces cvrtja je enostaven, a zahteven. Langaš se najprej ocvre na eni strani, nato še na drugi, dokler ne dobi privlačne rjavo-rumene barve. Na tekmovanju je vsaka ekipa ocvrla nekaj langašev za svoje člane in obiskovalce, nato pa so najboljše vzorce oddali na ocenjevanje. Tročlanska komisija je natančno ocenila vse langaše.

Tekmovalo je osem ekip: Prostovoljno gasilsko društvo Lipa, Kulturno društvo Lipa, Krajevna organizacija Rdečega križa Lipa, Turistično društvo Beltinci, Društvo upokojencev Beltinci, Kulturno društvo Rdeči zvonček Nedelica, Turistično društvo Lipovci in Nogometni klub Lipa.

Najboljši langaš je letos pripravila ekipa Društva upokojencev Beltinci, v sestavi Marija Jeneš, Marija Sreš in Darinka Senica. Drugo mesto je zasedla ekipa Turističnega društva Beltinci, tretje pa člani Kulturnega društva Lipa. Prve tri ekipe so prejele praktične nagrade in priznanja, ostale ekipe pa priznanja za sodelovanje.

Po mnenju komisije je bil zmagovalni langaš izjemen, saj so ocenjevali videz, aromo in okus. Domačini so poskrbeli, da je bilo za številne obiskovalce pripravljeno in ocvrto še več langašev, ki so jih lahko odnesli tudi domov.

Langašijada v Lipi je dokaz, da tradicija cvrtja langašev še vedno živi in privablja ljubitelje te prekmurske specialitete.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2024 ob 19:18 samo pravim gost

      Lipa je napredna. Moški fudbal je na propadi. Ustanovili so pa veteransko žensko fudbal ekipo. Prvi kejp gnes eti gor. Idemo babe.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2024 ob 0:12 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2024 ob 23:55 juliya gost

        Want To Work From Home Without Selling Anything? No Experience Needed, Weekly Payments... Join an Exclusive Group lav Of People That Cracked The Code Of Financial Freedom! Learn More details Good luck.. Visit this website .. 𝐖­­𝐰­𝐰­.­­𝐏­­𝐚­­𝐲­­𝐬­­𝟕­­­­𝟕­.­­­𝐂­𝐨­𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.06.2024 ob 19:40 gost

      Čofi je bil

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.06.2024 ob 19:41 Sharon Reavis gost

      Uporabljam spletno poslovno priložnost, za katero sem slišal, in zaslužil sem tako velik denar. Res je uporabniku prijazen in tako sem vesel, da sem izvedel zanj...... Evo, kaj počnem. Za več podrobnosti obiščite————————_𝐖𝐰𝐰.𝐧𝐞𝐰.𝐜𝐚𝐬𝐡𝟔𝟕.𝐜𝐨𝐦

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.06.2024 ob 19:43 Sharon Reavis gost

      Uporabljam spletno poslovno priložnost, za katero sem slišal, in zaslužil sem tako velik denar. Res je uporabniku prijazen in tako sem vesel, da sem izvedel zanj......... Evo, kaj počnem. Za več podrobnosti obiščite————————_𝐖𝐰𝐰.𝐧𝐞𝐰.𝐜𝐚𝐬𝐡𝟔𝟕.𝐜𝐨𝐦

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.06.2024 ob 20:01 gost

      Koliko ekip? Domačijni pa par siromakov iz okoliškega rajona. Lipovčari nemrejo langaša delati iz tikvi!? Tole izgleda prisilni mus Ferčakovih podložnikov.Ɓeltinčarji pa drugo ne premorejo!

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.06.2024 ob 23:03 2021 gost

        V soboto na gasilsko veselici v Nedelici pa nemoreš reči ka so imeli langaš, ka si tudi plačal. To je bila ocvrta skorica nekšega testa. Žalostno!!!

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.06.2024 ob 20:38 šerih gost

      Joškecof Ferčak je sposoben pojeb. Lipa se je pod njegvin vodstvom friškeje razvijala od Dubaja. Majo slačilnice za FUFO. Fuzbalski Maribor prijde k njin na priprave. Plačajo na račun za razliko od Böltinec ge parovni čakajo s praznimi žepkami na penez od menedžera Hrvata.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.06.2024 ob 20:42 Marta gost

        Gusti lepo se je skrivati anonimno. Odi pa tij vse prevzemi. Včera te nej bilo nika kcuj. Vse pa znaš povedati pa kritezerati.

        11 7 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.06.2024 ob 21:12 gost

      Dobr ka su kujarce pa kelnarce vse langaš požderale ka bi ga mogli vrcti v koš. Ker baje Nej bilo obiskovalcev. Dva ali trije zalutali pijanci.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.06.2024 ob 23:25 gost

      Najbauši langaš je spekla ekipa sloboda ,z skrivnim dodatkom,strup pa ganđa ka nede trbelo iti doktori na evtanezijo

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.06.2024 ob 8:32 Klinčevci pri Pizdovcih gost

      Naslednjo nedeljo vsi vabljeni v Klinčevce, potekalo bo prvo tekmovanje v mazanju na kruh . 1 Sladka kategorija, mazanje nutele in viki kreme . Potem mazanje džema ali marmelade. 2.Kategorija, mazanje margarine in masla ..in potem še mazanje paštete, tuninine in piščančje... Prijavnina 100 € po glavi, zmagovalec odnese domov s seboj pokal in zadovoljstvo ob zmagi . Alkohol bo tekel v potokih, tudi trava se lahko kadi po mili volji, zabaval bo nas pa mavrični duo "Najprej me namaži potem pa zmaži " ps...kruh, namaze, alkohol in travo, prinesete sami . Vodo častimo mi .

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.06.2024 ob 13:45 Neutralen gost

      Mater da ste vsi anonimci pametni...vidim, ka v Sloveniji razpolagamo z velikim potencialom......pridite ven in smrdečih sob in postali bomo druga Švica....... sicer pa naj vsak pometa najprej pred svojim pragom, pa te idi pometat pred drugega....

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.06.2024 ob 19:25 gost

      Langasi so zakon z liplanskimi 🥔🥔🥔

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.06.2024 ob 17:06 ......... gost

      ka imamo v Sloveniji pametnih ljudi, samo kaj ko nihče za njih ne ve

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.06.2024 ob 13:35 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.